Friss belépőszintű: Canon PowerShot A480

0

Új belépőszintű fényképezőgépet jelentett be a Canon.

A bejelentés érdekessége, hogy a Canon nem a nagy Las Vegas-i CES idején tette meg ezt a lépést, hanem azt követően. Talán kevésbé tartja fontosnak ezt a modellt ahhoz, hogy a nagy nyilvánosság középpontjába kerülhessen?
Nem tudhatjuk.

A rendelkezésre álló adatokból kiderül, hogy az új modell a PowerShot A470-et váltja le. A dizájnjában is megújult modell 25%-kal kisebb méretű, felbontása azonban 10 Mpixelre hízott.
A képérzékelőre 3,3×-os zoomátfogású, kisfilmes formátumba átváltva 37-122 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, f/3,0-5,8 fényerejű objektív vetíti a képet.
Az érzékenységet a gép maga is beállítja a szükséges értékre, de kézzel is megadhatjuk ISO80 és ISO1600 között.
A képfeldolgozást a gyártó saját DiGiC III processzor végzi, amely arcfelismeréssel kombinált autofókuszt és mozgásérzékelést is kínál.

A minimális kezelőszervvel rendelkező Canon PowerShot A480 2,5″-os LCD-vel teszi lehetővé a képek komponálását, átnézeti keresőt nem kínál kis méretéből (és nagy LCD-jéből) fakadóan. A gép képvizsgáló eszközt (Image Inspection Tool) is tartogat a tarsolyában az élesség ellenőrzéséhez.
A beépített vakuval készített felvételek vörösszemeit a DiGiC III vörösszem-eltávolító funkcióval javíthatjuk.

Mozgóképeket 640×480 pixeles felbontásban rögzíthetünk, 30 kép/mp képfrissítéssel. A fotók és a videók a gép belső 32 MB-os memóriájába menthetők, de ajánlott nagyobb kapacitású SD/SDHC, vagy MMCPlus/HC MMCPlus kártyát használni.