90 éves az Olympus

0

Az Olympus 90 éves évfordulója alkalmából Föld körüli pályára küldte E-3 professzionális tükörreflexes gépét.
Az űrprojektben egy japán asztronauta fog majd E-3-mal képeket készíteni a Földről.

Sajtóközlemény:

Az Olympus űrprojekttel ünnepli kilencvenedik évfordulóját

A Föld E-3 fényképezőgéppel készített képei az űrből

Az Olympus fennállásának kilencvenedik évfordulóját egy igazán különleges ajándékkal ünnepli: az Olympus Űrprojekttel. Ennek keretében Dr. Koichi Wakata, a Japán Űrkutatási Hivatal (Japanese Aerospace Exploration Agency – JAXA*) asztronautája a világűrben egy megbízható Olympus E-3 digitális tükörreflexes fényképezőgéppel és ZUIKO DIGITAL objektívekkel fog felvételeket készíteni a Földről. A képek a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station – ISS) japán fejlesztésű, Kibo-nak elnevezett kutatólaboratórium-moduljában kerülnek rögzítésre. Később a képek az Olympus honlapján, valamint fotókiállításokon jelennek meg. A kék bolygóról készülő gyönyörű felvételekkel az Olympus környezetünk értékeinek fontosságára hívja fel a figyelmet. Dr. Wakatát és az E-3-at a Discovery űrrepülőgép juttatja el a Nemzetközi Űrállomásra 2009 Február 27.-én.

Olympus Űrprojekt
2009 októberében az Olympus Corporation fennállásának kilencvenedik évfordulóját ünnepli. Az Olympus először mikroszkópokra specializálódott, majd vezető fejlesztővé vált a képalkotásban ugyanúgy, mint az orvostudományok területén – elsősorban a csúcsminőségű optikai megoldásoknak köszönhetően. A tökéletességre való törekvés tradíciójának középpontja és minden fejlesztés mozgatórugója a vágy az emberek életének jobbá tételére.

Ennek az elkötelezettségnek fontos része a környezetünkkel való törődés. A globális felmelegedés Földre és a természetre gyakorolt hatásait bemutató képek által az Olympus a veszélyre próbálja felhívni a figyelmet. Ilyen képeket találhatunk az Olympus honlapján**: “Globális felmelegedés – Mitsuaki Iwago”. Most az Olympus Űrprojekt feladata megmutatni a Föld pótolhatatlan szépségét az űrállomásról készített lélegzetelállító képek segítségével.

A Kibo az ISS japán fejlesztésű kutatólaboratórium-modulja. Ez az első japán modul, mely az űrhajósok – mint például a JAXA ürhajósa, Dr. Koichi Wakata – hosszabb tartózkodására lett tervezve. A Kibo modulban Dr. Wakata képeket fog készíteni a Földről az Olympus E-3 és ZUIKO DIGITAL objektívek segítségével, melyek kifejezetten ennek a feladatnak megfelelően kerültek kiválasztásra.

Az Olympus E-3 és ZUIKO DIGITAL objektívek
A professzionális és törekvő fényképészek számára alkotott E-3 a nagyszerű képminőséget nagyfokú megbízhatósággal ötvözi. Az E-System zászlóshajójának csepp és porálló magnézium-alumínium háza a legkeményebb felvételi körülmények túlélésére lett tervezve. Eljött az ideje a lehető legkülönlegesebb próbának: az “extrém körülményekre alkotott” E-3 az űrben is megállja a helyét.

Az E-3 és a NégyHarmad szabványos ZUIKO DIGITAL objektívek garantálják az éles és kiváló minőségű képek készítését. Az űrprojektben két, csúcsminőségű professzionális objektív kerül alkalmazásra: a ZUIKO DIGITAL 11-22mm 1:2.8-3.5 és az ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD. Az Olympus TATSUNO manufaktúrájának magasan képzett technikusai által készített objektívek igen széles tartományban (széleslátószög – szuper-telefotó módban) használhatók, valamint csepp és pormentesek a szélsőséges használati körülmények között is megbízható működés biztosítása érdekében.