Panasonic LUMIX G Vario 7-14mm és 14-140mm

0

A mai nap Panasonic bejelentéseivel 100%-os előrelépés történt a Micro 4/3 rendszer objektívkínálatában, ugyanis a japán gyártó a meglévő két optika mellé újabb kettőt jelentett be.

LUMIX G Vario HD 14-140mm F4-5,8 ASPH MEGA O.I.S

Ezt az objektívet a most bejelentett DMC-GH1 gépváz mellé szánja a Panasonic. Belső élességállítású, közvetlen meghajtású, lineáris motorral szerelik, így az optika rendkívül halk, ami videózás közben sem zavarja a hangfelvételt.

Az objektív által kínált 28-280mm ekvivalens gyújtótávolság és 10 x zoomátfogás igen kényelmes, és szinte minden helyzetben jól használható tartományt ad. Az objektívet Mega O.I.S optikai képstabilizátorral is ellátták, így gyengébb fénynél is nagyobb az esélyünk a véletlen bemozdítás elkerülésére.

A képminőséget 4 aszférikus és 2 ED lencsetag javítja, a szép, homogén háttérelmosásért pedig a 7 lamellás, lekerekített íriszű rekesz felel. Az új szuperzoommal legfeljebb 50 cm-es közelpont érhető el, ami 0,2x nagyítást jelent. Frontmenetére 62 mm-es szűrők helyezhetők. Az objektív alaptartozéka egy puhatok és egy műanyag napellenző is.

LUMIX G Vario 7-14 mm F4 ASPH

Micro 4/3 rendszeren eddig még nem látott nagylátószöggel (104-75 fok), ekv. 14-28 mm értékekkel ajándékozza meg használóit ez az optika, amely így kitűnő kiegészítője lehet akár a fenti 14-140mm-es, akár a korábban kiadott 14-45mm-es objektívnek.

Közelpontja 25 cm, ami ez esetben 0,08x nagyítást jelent. Bár stabilizátort nem kapunk – ez egyébként ilyen nagy látószögnél talán nem is annyira fontos – ideális körülmények között kiváló képminőség várható a 2 aszférikus, és 4 SLD lencsetagnak, valamint a rekesz lekerekített 7 lamellájának köszönhetően. Ehhez az optikához is alaptartozék a puhatok és a napellenző.

Az objektívek megjelenési időpontjáról és bevezető áráról még nem kaptunk információt.