Verbatim PhotoSave DVD

0

Fényképeink DVD-n történő archiválására szolgáló szoftvert jelentett be a Verbatim.

Sajtóközlemény:

Nem nyűg többé a fényképek archiválása
Fotómentés három kattintással

Budapest, 2009. március – A PhotoSave DVD-t a meghajtóba helyezzük, indítjuk az írást, és hátra is dőlhetünk a fotelban: a Verbatim új, fényképeket archiváló DVD-je leveszi a vállunkról a fényképek tárolásának gondját. A PhotoSave DVD-vel egyszerűen menthetők a fotók a számítógép merevlemezéről DVD-re, nincs szükség sem hosszas keresgélésre, sem DVD-író, archiváló programok használatára.

Fényképeket keresgélni az otthoni számítógépen, vagy DVD-t írni – sok felhasználó számára egyik sem egyszerű feladat. A képek kiválogatása különösen nagy odafigyelést igényel: a sok mappa mélyén kallódó fájl kikeresése a tapasztalt felhasználók türelmét is gyakran próbára teszi.

A Verbatim ezekre a feladatokra kínál egyszerű megoldást a PhotoSave DVD-vel: a lemezek tartalmaznak egy beépített alkalmazást, ami megbízhatóan végigvezeti a felhasználót a fényképmentés folyamatán. A lemez behelyezésekor az alkalmazás automatikusan indul, és megkeresi a számítógépen tárolt fényképeket (80 különböző képformátumot ismer fel), ezt követően az “Írás” parancsra kattintva az emlékek a lemezre kerülnek. Kézi üzemmódban is használható a lemez: ilyenkor kiválogathatók az archiválandó képek, de akár közvetlenül a számítógéphez kapcsolt fényképezőgép tartalma is azonnal a lemezre kerül.

A PhotoSave DVD 4,5 GB-nyi tárhelyet kínál, ez akár 2000 fénykép tárolására is elegendő. A DVD-re több alkalommal is lehet képeket írni, a beépített alkalmazás folyamatosan jelzi az rendelkezésre álló szabad helyet. Ha viszont több mint 4,5 GB-nyi képet kell menteni, akkor az alkalmazás a képeket automatikusan több lemezre rögzíti.

“Az új PhotoSave DVD-vel könnyebbé tesszük a fényképek hosszú távú tárolását azok számára, akik még soha nem írtak CD-t, vagy DVD-t. Ez a lemez kombinálja a felhasználóbarát megoldást azzal a megbízhatósággal és kompatibilitással, amiről csak a Verbatim termékei híresek.” mondta el Torsten Leye, a Verbatim EUMEA optikai üzletágának marketing-menedzsere.