Az első, DSLR-rel forgatott játékfilm

0

Várható volt, hogy az egyre népszerűbb, videó szolgáltatással is felszerelt DSLR fényképezőgépek nem csak a hangulatos rövid-, de a játékfilmek világában is szerephez jutnak. Korábban már persze voltak érintőleges próbálkozások. Az ismertebbek közül ilyen volt például Tim Burton Corpse Bride (A halott menyasszony) című bábfilmje, amely stop-motion technikával készült, néhány Canon EOS-1D Mk II segítségével.

A folyamatos képfrissítésű, nagy felbontású videószolgáltatás megjelenése azonban a valódi, élőszereplős filmek világába is becsalta a DSLR-eket. Ezúttal ismét egy Canon gép, mégpedig az EOS-5D Mark II lett a soros, hogy elsőként bevonuljon a játékfilmet forgató DSLR-ek klubjába. Az első próbálkozás a hamarosan talán bemutatásra kerülő Searching for Sonny c. alkotás, mely teljes egészében a Canon új, videófelvevős tükörreflexesével készült. Persze ez egyelőre egy alacsonyabb költségvetésű, független, feature film, de talán nem az utolsó a sorban.

Akit érdekel a film, rövid előzetesét megtekintheti a hivatalos weboldalán:www.searchingforsonny.com. Bemutatójára egyelőre még várnunk kell, és valószínűleg a hazai multiplexeknek sem lesz gyakori vendége, ha egyáltalán…