Kreatív funkciókkal: Olympus E-450

0

Hírünkkel egy időben az Olympus világszerte bejelentette legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépét az E-450-et. Az új modell a belépőszintű, apró méretű E-420 leváltására hivatott.

Külsőleg szinte teljesen megegyezik a két gép, azzal a különbséggel, hogy az E-450 üzemmód választó tárcsa funkcióit kicsit megkeverték. Egyébként a két modell ugyanazt a 10 megapixeles tényleges felbontású Live MOS szenzort használja és adott a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer is. Az új vázba egy továbbfejlesztett feldolgozóegység került TruePic III+ néven, amely a gyártó tájékoztatása szerint jobb árnyalat és színvisszaadást, valamint élreprodukciót, illetve kevesebb zajt jelent majd az egyébként gyorsabban feldolgozott képeken. Az érzékenység maradt a régi, ISO100 és 1600 között állíthatjuk, remélhetőleg alacsonyabb zajszinttel.

Az Olympus E-450 új művészi fotóhatásokat kapott. Ilyen az élénkebb színeket adó Pop Art, a diffúz hatású Lágy fókusz, vagy a lyukkamerák képeffektjét utánzó Pin Hole stílus.

A sajtóanyag szerint az Olympus továbbfejlesztette a készülék élőképes szolgáltatását, ezzel együtt jobb arcfelismerést, valamint árnyékkompenzációt is kapunk, fázisdetekciós élességállítással. Az új Beállítás előnézet szolgáltatással a kép elkészülte előtt ellenőrizhetjük az LCD-n beállításaink hatását. A hátsó kijelző mérete és felbontása ugyanolyan, mint az E-420-ban. A HyperCrystal II sorozatú LCD 176 fokos betekintésű és az ígéretek szerint világosabb, mint a korábbi modellben lévő.

Az Olympus E-450 képességei – a hozzánk eljuttatott információk alapján – egyéb téren megegyeznek az előddel. A készülék megjelenését májusra várhatjuk. Az alap kit (egy 14-42mm-es objektívvel) 499 euróba kerül majd.

Az Olympus E-450 újdonságai:

 • TruePic III+ képfeldolgozó processzor (jobb képminőséggel, sebességgel és alacsonyabb zajjal)
 • Mélységélesség ellenőrző gomb (mélységélesség ellenőrzése a jobbra nyíl gomb menüben beállított funkció jával lehetséges)
 • Művészi hatások (Pinhole, Pop Art, Lágy fókusz)
 • 3,5 kép/mp-es sorozat 8 RAW képig (az elődben 6 képig)
 • Javított világosságú LCD kijelző
 • Továbbfejlesztett élőkép funkció arcfelismeréssel és árnyékkompenzációval, valamint fázisdetekciós élességállítással
 • Beállítás előnézet

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Elérhető D-SLR minőség

Olympus E-450: mindenki fotóművész!

Hamburg, 2009 március 31 – Az E-System digitális tükörreflexes fényképezőgépeinek kiemelkedő minősége és a kompakt kategória egyszerű kezelhetősége találkozik az Olympus E-450 modellben –így képes arra, hogy mindenkiből kihozza művészi hajlamait. És valóban, a híres E-420 utódjában megtalálunk minden olyan funkciót, mely a kezdőket saját kreativitásuk felfedezésére buzdítják és számukra így akár igazi mesterművek megalkotását teszik lehetővé. Ilyen funkció például a beépített Művészi szűrő, melynek segítségével egy gombnyomásra háromféle látványos stílus hatásaival készíthetjük el felvételünket. Emellett maga a kép megkomponálása is elképesztően egyszerű az Élőkép funkcióval és a nagy fényerejű LCD-kijelzővel. Az Olympus E-System legújabb tagja – mindamellett, hogy a legkisebb és legkönnyebb modell ma a piacon* – rendelkezik a NégyHarmad szabvány minden fantasztikus előnyével, ráadásul igazán megfizethető áron. Természetesen az E-450 az Olympus innovatív E-System elképesztően izgalmas technológiai megoldásainak széles skáláját vonultatja fel. Piaci megjelenése 2009 májusában várható. A standard objektív kit ajánlott fogyasztói ára: €499 .

Egy kreatív erőmű

Az amatőrök elvárásainak szem előtt tartásával megalkotott, könnyen kezelhető Olympus E-450 egy nagyteljesítményű D-SLR fényképezőgép, mely akár a határtalan képzelettel megáldott fotósok számára is nagyszerű alkotótárssá válhat. A Művészi szűrők a kreativitás határainak átszabásával lepik meg a fényképészt – számítógép és bonyolult képfeldolgozó szoftver nélkül is. Az E-30 bemutatásakor megismert funkció három különböző, egyedi hangulatot biztosító felvételi módot kínál. A Pop Art harsány, intenzív stílusának inspirálásával megalkotott Pop Art szűrő gazdag színárnyalatokkal operálva dinamizmust, életteliséget kölcsönöz képeinknek. A Lágy fókusz beállítással légies, túlvilági hatást érhetünk el, míg a Pin Hole szűrő a titokzatosság érzetét kelti. A képek komponálása tökéletesen kivitelezhető a nagyvonalú 6.9cm/2.7” méretű és 176° látószögű HyperCrystal II LCD-kijelző segítségével, mely támogatja a szinte bármilyen perspektívából történő felvételkészítést – ráadásul az E-420 kijelzőjénél is nagyobb fényerővel rendelkezik. Az Élőkép funkció a kontraszt AF** élességállítás lehetőségeinek felhasználásával kényelmes módszert nyújt az eredmény kiértékelésére még a kép rögzítése előtt. Így perspektívától függetlenül azonnal eldönthető, hogy azt kapjuk-e, amit szeretnénk. A tökéletes végeredmény további garanciája az Arcfelismerő technológia, mely automatikusan fedezi fel az arcokat és az élességállítást ennek megfelelően végzi el, miközben az árnyékkompenzálás funkció helyreállítja a túlzottan árnyékos területek fényviszonyait. 28 felvételi mód – automatikus, félautomatikus, illetve manuális opciókkal – biztosítja a sokoldalúságot. Gyönyörű képek szinte gombnyomásra – van még kérdés?

Megbízható és valósághű

Az Olympus E-450 modellje mindent megkapott, mely a belépő-szintű ismeretekkel rendelkező fotósok számára a nagyszerű minőségű felvételek készítéséhez szükséges. Megtalálhatjuk benne az Olympus által szabadalmaztatott Supersonic Wave Filter néven ismert rendszert, mely a por által okozott minőségromlástól véd – és világelsőként nyújt hatásos megoldást a képalkotó szenzor pormentesítésének problémájára. A kristálytiszta és részletgazdag képek készítésének egyik alappillére a nagyteljesítményű 10 megapixel felbontású Live MOS szenzor, mely a TruePic III+ képalkotó processzorral karöltve lenyűgözően valósághű és zajmentes felvételeket garantál – elképesztő működési sebesség mellett. Teljes felbontás esetén másodpercenként akár 3.5 kép felvételi sebességet érhetünk el a 8 db RAW kiterjesztésű kép méretű átmeneti tárolónak köszönhetően. Az E-450 kompakt és könnyű, ráadásul a NégyHarmad szabvány és az Olympus korszerű technológiáinak minden előnyével rendelkezik – bárki számára egyszerű kezelést biztosító kivitelben.

Kiegészítők teljes választéka

Az Olympus E-450 közel az összes E-System kiegészítővel és tartozékkal bővíthető – például különböző vakurendszerekkel, valamint 19 objektívvel, 7 – 300mm (35mm-es rendszerben 14 – 600mm) gyújtótávolság tartományban. E kompakt modell nagyszerű kiegészítője például a rövid és pillekönnyű ZUIKO DIGITAL 25mm (35mm-es rendszerben 50mm) 1:2.8 fixfókuszú objektív. Az E-System D-SLR fényképezőgépek legújabb tagja tökéletes megvilágítási lehetőségeket nyújt a professzionális E-3 modellben is alkalmazott, akár három vakucsoport vezérlésére is használható Vezetéknélküli vakurendszernek köszönhetően. Ezzel a vakurendszerrel működtethető például az FL-50R és FL-36R vezetéknélküli vaku. Az Olympus új, robusztus vakutartói – mint például az FL-BK04 – maximális rugalmasságot és jó fényviszonyok megteremtésének lehetőségét biztosítják minden derítést igénylő helyzetben. Nem jelenthet problémát két vaku használata sem: a praktikus FL-BKM03 vakutartóval bármilyen standard vaku alkalmazható.

A kreatív fotóművészjelöltek az E-450-ben mindent megtalálnak, amit csak egy digitális tükörreflexes fényképezőgéptől kívánni lehet. Az egyszerűen kezelhető rendszer az Olympus technológiáit és az elképesztő E-System funkciókat – mint például a Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszert, vagy az Élőkép funkciót – a kreativitást közvetlenül támogató szolgáltatásokkal – például a Művészi szűrőkkel – ötvözi. Keresse az új E-450 modellt a boltokban 2009 májusától!

Olympus E-450 digitális tükörreflexes fényképezőgép – fő jellemzők:

Kezelhetőség

 • Kivételesen könnyű kezelés – már az első kézbevételtől

Funkcionalitás

 • Háromféle művészi szűrő
 • Továbbfejlesztett élőkép funkció kontraszt alapú élességállítással, Arcfelismerés, Árnyékkompenzáló technológia, valamint fáziskülönbség-érzékelő élességállítás
 • Beállítás előnézet teszi lehetővé a különböző beállítások eredményeinek összehasonlítását a tényleges képrögzítés előtt
 • TruePic III+ képfeldolgozó processzor

Hordozhatóság

 • A világ egyik legkisebb és legkönnyebb digitális tükörreflexes fényképezőgépe, mely a hordozhatóság új dimenzióit nyitja meg

Az Olympus E-450 további jellemzői:

 • 10 megapixel felbontású Live MOS képalkotó szenzor
 • Nagy kontrasztarányú 6.9cm/2.7” méretű HyperCrystal II LCD-kijelző 176° látószöggel
 • Megbízható Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer
 • 28 expozíció-vezérlési program (5 epozíció-vezérlési üzemmód, 5 kreatív üzemmód, 18 jelenetválasztás)
 • Beépített vaku (GN12, ISO 100) vezérlő funkcióval a nem a fényképezőgépre szerelt vezeték nélküli vaku szinkronizálásához
 • Vezeték nélküli vakuvezérlés legfeljebb 3 különálló vakucsoporthoz (külön kioldó az Olympus FL-50R és FL-36R vakuegységekhez)
 • Másodpercenként 3.5 kép felvételi sebesség akár nyolc RAW kép méretű átmeneti tárolóval
 • Közvetlen elérésű fehéregyensúly-vezérlés
 • AE/AF rögzítés funkció
 • ISO 100-1600 érzékenység
 • Mélységélesség-ellenőrző gomb
 • 49-szegmenses digitális ESP
 • Expozíció-sorozat felvételi funkciók
 • Részletes információs kijelző hisztogram megjelenítéssel
 • NégyHarmad szabvány
 • Dupla memóriakártya nyílás CompactFlash és xD-Picture Card memóriakártyák számára

Az Olympus E-450 az alábbi összeállításokban kapható:

 • Olympus E-450 váz
 • Olympus E-450 objektív kit
  (E-450 váz ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel)
 • Olympus E-450 dupla zoom kit
  (E-450 váz ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 és ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6 objektívvel)

* 2009 februári adat
** A teljes kontraszt AF-funkció az új Olympus objektívekkel használható, beleértve a ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm 1:4.0-5.6, ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 fix fókuszú és a ZUIKO DIGITAL 14-54mm 1:2.8-3.5 II objektíveket is.