I. Krepuska Természetfotó Pályázat

0

Főként szőlőtermesztéssel, borvidékekkel kapcsolatos természetfotókat, de egyéb természetfotókat is várnak az I. Krepuska Természetfotó Pályázatra.
Nevezni 2009. június 30.-ig lehet A4 méretű papírképekkel.

Sajtóközlemény:

A 2009. évi Krepuska Géza Európai, Szüreti, Kulturális-művészeti, Nevelési Fesztivál szervezőbizottsága meghirdeti

az I. Krepuska Természetfotó Pályázatot

az európai természeti értékek, csodálatos tájak,
és az élővilág bemutatása, valamint a befogadó közönség természetvédelmi
és esztétikai szemléletformálása céljából.

Pályázati kategóriák:
1. Krepuska, tematikus kategória – olyan természetfotókat várunk, amelyek kapcsolódnak a szőlőtermesztéshez, a szőlőt vagy a kultúrtájat, borvidéket ábrázolják.
2. Szabadon választott téma – bármilyen természetes körülmények között készült természetfotó, a kép ábrázolhat tájat, növényt, állatot, makró vagy absztrakt témát.

Pályaművek száma
A beküldhető képek száma legfeljebb 6 db, egy kategóriában legfeljebb 3 kép.

Pályázati feltételek
A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek más kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers, digitális formátumú) képről készített, A4-es formátumú papírképekkel lehet – ezek kerülnek elbírálásra.
Az utómunkálatok során nem alkalmazható olyan képmódosító eljárás, ami a kép karakterét jelentősen befolyásolja, illetve a kép egy részletének megváltoztatásával jár. Megengedett a kép egészére vonatkozó módosítások alkalmazása, ide tartozik a fényerő/kontraszt, színtelítettség, élesség, stb. kis mértékű módosítása, illetve az érzékelőre vagy a nyersanyagra került karcok és szennyeződések eltávolítása.

A pályázati csomagnak az A4-es képeken kívül tartalmaznia kell egy külön lezárt borítékban a pályázó nevét, címét, telefonos elérhetőségét és e-mail címét. A borítékon és a képek hátulján kérjük, tüntessenek fel egy szabadon választott jeligét!

Amennyiben a zsűriben etikai aggály merülne fel egy felvétellel kapcsolatban, az ügy tisztázása érdekében kérheti a pályázót az eredeti dia vagy digitális állomány rendelkezésre bocsátására.

A pályázatok beérkezésének határideje:
2009. június 30.

A pályázati anyag benyújtásának helye:
Budapest Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Polgármesteri Hivatal,
Polgármesteri Kabinet Iroda
Budapest, 1184 Üllői út 400.
Ravasz Balázs ifjúsági referens részére

Etikai elvárások
Követelmény, hogy a beküldött felvételek hiteles mondanivalót tükrözzenek, etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak, valamint természetes körülmények között készüljenek!

Elbírálás
A pályamunkákat a pályázat kiírója által felkért szakmai bizottság bírálja el.

Díjak és nyeremények
A kiírók a felsorolt kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák. A „Krepuska Géza Természetfotó Díj”-at a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő pályázó nyeri el, abban az esetben, ha mindkét kategóriába nevezett felvételekkel.

A kategóriák díjazottjai értékes tárgyjutalomban részesülnek. A kiállításra kiválasztott képek anyagából tárlatot rendezünk a 2009. évi Krepsuka Géza Szüreti Vigadalom rendezvénysorozat keretében.

A díjazott képek szerzőit az elért eredményről előzetesen értesítjük.

Pályázati naptár
• Pályázati anyagok beérkezési határideje: 2009. június 30.
• Zsűrizés: 2009. július
• A kiállítás eredményhirdetése, díjkiosztó: 2009. szeptember 25.
• A kiállítás megtekinthető: 2009. szeptember 25-27. között.
• Pályázati anyagok kiadása, visszaküldése: 2009. október 31-ig.

A kiállítás ünnepélyes eredményhirdetése és díjkiosztója a Pestszentimrei Közösségi Házban (1188 Budapest, Vasút u. 48.),
2009. szeptember 25-én, délután 14 óra 40-kor lesz.