Csongrád Megye Kortárs Fotóművészete 2009

0

Csongrád megyéből várnak bármilyen jellegű fotót legkésőbb 2009. május 25-ig papírkép formában a Csongrád Megye Kortárs Fotóművészete fotópályázat kiírói.

Sajtóközlemény:

„CSONGRÁD MEGYE KORTÁRS FOTÓMŰVÉSZETE 2009” FOTÓPÁLYÁZAT

A Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény Csongrád megye kortárs fotóművészete címmel nyolcadik alkalommal szervez kiállítást, amelyen életkori, foglalkozási megkötés nélkül részt vehet minden megyében élő, dolgozó és innen elszármazott alkotó.
Egy szerző maximum 10 db színes, vagy fekete-fehér papírképpel pályázhat, amelyek mérete 13×18 cm és 30×40 cm közötti lehet. Fotósorozat nem adható be.
A pályázatnak nincs tematikai megkötése, tehát; tájképek, városképek, épületfotók, műemlékfelvételek, természetfotók, állat- és növényfelvételek, portréképek, eseményfotók, trükk-felvételek és más műfajú képek egyaránt szerepelhetnek a pályázati anyagban.
Minden beadott fotó hátoldalán fel kell tüntetni a szerző nevét, postacímét, a kép címét és a kép sorszámát, amely adatoknak meg kell egyezniük a nevezési lap adataival. A fotókat nem kell semmilyen hordozóanyagra felhelyezni.
Azon pályázók, akik postai úton kérik vissza műveiket, visszaküldésre alkalmas csomagolásban nyújtsák be pályázati anyagukat.
A beérkező képeket a MAFOSZ által delegált szakértők zsűrizik. Kiállításra és intézményünk Virtuális Galériájába csak az általuk javasolt alkotások kerülnek. A pályázók alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás népszerűsítése érdekében képeik – szerzői jogdíj fizetése nélkül –, de nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában.

A legjobbnak ítélt képek alkotói tárgyjutalmazásban részesülnek!

A képek postai beérkezésének határideje: 2009. május 25.
Az alkotások személyesen is leadhatók a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézményben.

A nevezési díj személyes átvétel esetén: 800,- Ft/fő, postai visszaküldéssel: 1.500,- Ft/fő – a képek számától függetlenül –, amely összeget postaköltségre és installációra használunk fel. A nevezési díjat az intézményünk által adott csekken kell befizetni és a visszaigazoló szelvényt a képek benyújtáskor kell bemutatni, vagy annak másolatát a képekkel együtt beküldeni.

A nevezési lap kitöltése kötelező, amely a rendezőktől igényelhető.

A zsűrizés időpontja: 2009. május 28. A zsűrizés nem nyilvános, de igény szerint szakmai konzultációt biztosítunk a döntést követően.
A kiállítás megtekinthető 2009. június 17. – július 10. között a Megyeháza aulájában, hétköznap 8-18 óra, szombaton 8-12 óra között.
A képeket minden alkotó legkésőbb 2009. szeptember 30-ig átveheti személyesen a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézményben, illetve postán visszakapja.

Nevezési lap, befizetési csekk és további információ kérhető:
Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény
Szeged, Rákóczi tér 1. 611. szoba (postacím: 6741 Szeged, Pf.: 457.)
Bene-Kovács Szilvia, tel.: 62/561-644, e-mail.: kovacsszilvia@csongradamk.hu
www.csongradamk.hu