Sony Alpha DSLR-A230, A330 és A380

0

A Sony a mai napon bejelentette a tavaly év elején kiadott, belépő kategóriás DSLR sorozatának utódait, az Alpha DSLR-A230, A330 és A380 modelleket. Az új széria az A200, A300, és A350 típusokat váltja.

Sony Alpha DSLR-A380

Sony Alpha DSLR-A380

A legfőbb változás a kinézetben érhető tetten. Szinte teljesen áttervezték mindhárom gépet, melyek egyébként jobban hasonlítanak egymásra, mint elődeik. Mindhárom modell HDMI kimenetet és a Sony TV-ivel együttműködő Bravia Sync szolgáltatást kapott. A gépek kezelését leegyszerűsítették, felhasználóbarátabbá tették, elsősorban a kezdő, a tükörreflexes világban még járatlan fotósok számára. A korábbi CompactFlash memória támogatást MemoryStick kompatibilitás váltotta fel, és új áramforrást kaptak a készülékek.

Sony Alpha DSLR-A380

Sony Alpha DSLR-A380

A fényképezőgépek – néhány szoftveres változást leszámítva – elődeikhez hasonló képességekkel bírnak. Az A230-as modell 10,2 megapixeles, beépített stabilizátorral, és szenzortisztítással. Hátsó LCD kijelzője 2,7” képátlójú. Az A330 modell ugyanakorra felbontást és LCD-t kapott, amely azonban már dönthető, hiszen ebben a modellben élőkép (Live View) szolgáltatás is helyet kapott. Az A380 ugyenezeket a képességeket birtokolja. Megtaláljuk itt az élőképes, dönthető kijelzőt (szintén 2,7” méretben), a szenzortisztítást és a stabilizátort is. Előnye, hogy ebbe a készülékbe már 14,2 megapixeles szenzor került.

Sony Alpha DSLR-A380

Sony Alpha DSLR-A380

Az új típusok közül az A380-at egy előzetes teszt erejéig is sikerült megszereznünk, melyben további részletek olvashatók.

Sony Alpha DSLR-A230

Sony Alpha DSLR-A230

Sony Alpha DSLR-A330

Sony Alpha DSLR-A330

Várható árak:
Sony Alpha DSLR-A230 500 euro
Sony Alpha DSLR-A330 600 euro
Sony Alpha DSLR-A380 750 euro

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Három új, egyszerűen kezelhető, Alpha digitális SLR fényképezőgép a Sonytól

Gondtalan fényképezés bárkinek

  • A három új DSLR fényképezőgép:
    • α230 (10,2 megapixel* és 2,7” LCD)
    • α330 (10,2 megapixel* és 2,7”, dönthető LCD)
    • α380 (14,2 megapixel* 2,7”, dönthető LCD)
  • Kompakt, stílusos ház a könnyed, kényelmes kezelésért
  • Quick AF Live View dönthető LCD kijelzővel a fotózás szabadságáért, gyors, pontos autofókusszal és élőkép funkcióval**
  • A kijelzőn található Help menü és a grafikus kijelző segíti a könnyed kezelést
  • SteadyShot™ INSIDE képstabilizálás: tisztább képek kézből fotózva bármely α objektívvel
  • HDMI kimenet és BRAVIA Sync a BRAVIA™ TV-vel történő egyszerű csatlakozásért

* valós megapixel
** kivéve az α230

A lenyűgöző kép már nemcsak a profik privilégiuma – még akkor sem, ha soha életében nem tartott a kezében tükörreflexes fényképezőgépet. A Sony Alpha családjának legújabb tagjai – az α230, α330 és α380 – testesítik meg a könnyű kezelhetőséget biztosító DSLR készüléket, melyek tiszteletet parancsoló képminőséget és kreatív lehetőségeket brilliáns könnyedséggel nyújtanak.

Mindhárom fényképezőgépet a kényelmes használatra terveztük. Az α230 a világ legkönyebb DSLR készüléke, amely APS-C méretű szenzort és beépített képstabilizáló rendszert kapott. Kompakt mérete teszi igazán hasznos útitárssá, hiszen varázslatos képek készíthetők vele anélkül, hogy komoly kiegészítők garmadáját kellene bevetni – így a bőröndben is több hely marad.

A kezelőpanel gombjait a kezdők szempontjait figyelembe véve terveztük újra, így a most kezdő DSLR felhasználók is otthon érzik majd magukat a használatkor.

Zavaróak a fotós szakkifejezések? A segítség szó szerint kéznél van, amely a fényképezőgép új, felhasználóbarát kezelőfelületén látható a tiszta, éles képet adó, 2,7”-os kijelzőn. Hatféle előre beállított jelenet közül választhat, amely megfelel az összes feladatnak. A képernyőn előhívható Help Guide (segítség) példákkal fűszerezett segítségével egyértelművé válik, mely beállítás milyen eredményt ad.

Sokszor nehézséget okoz a zársebesség és a rekeszértékek közti pontos összefüggés megértése. Az egyedülálló grafikus kijelző pontosan bemutatja, hogy az adott beállítás milyen hatással van a fényképre.

A felhasználóbarát stílus és kompakt méret ellenére az Alpha sorozat legújabb tagjai nem ismernek kompromisszumot a képminőség, a reakcióidő, a fejlett, kreatív lehetőségek terén, amelyeket DSLR rajongói számára biztosít.

Az α330 és α380 Quick AF Live View funkciója akkora alkotói szabadságot biztosít, amely által az Önt körülvevő események bármelyikét valósidőben tudja követni. Ez az egyedülálló Sony rendszer egyesíti az élőkép előnyeit a gyors és precíz – még mozgó tárgyak esetén is hatékony – autofókusszal. Napfénynél sem jelent gondot a komponálás, illetve a kijelző leolvasása, hiszen a fényes, tiszta, 2,7”-os, lefelé és felfelé egyaránt dönthető kijelző kényelmes fotózást és kreatív lehetőségeket biztosít tulajdonosának.

A képminőség lenyűgöző, hiszen az APS-C méretű CCD szenzor tökéletes összhangban működik együtt a BIONZ képalkotó processzorral, amely az α sorozat egyik fő jellemzője. Biztosan örömét leli majd a hibáktól mentes, részletgazdag képekben, melyek minimális zajjal rendelkeznek még kézből történő fotózás alkalmával is. A nagyteljesítményű BIONZ processzor szintén döntő jelentőséggel bír a fényképezőgép rendkívül gyors reakcióidejében, s az akár 2,5 kép /mp (2 kép/mp a Live View mód esetében – kizárólag az α330 és α380 esetében) sebesség elérésében. Az új időzítő módban (self-timer drive mode) 3-5 kép készíthető egyetlen exponálás alatt, így a rosszul sikerült portrék illetve azon csoportfelvételek, amelyek alatt valaki épp előnytelen arcát mutatja – már csak a múlt részei.

Mint az összes Alpha fényképezőgép, az új modellek is rendelkeznek a SteadyShot™ INSIDE technológiával, amelyek tiszta képet adnak még kézből történő fotózás alkalmával is. A Sony beépített stabilizációs rendszere a fényképezőgép bemozdulását küszöböli ki, amikor nincs kéznél állvány.

Mindezeken túl az α objektívek teljes palettájával együttműködik – így nincs szükség a nagyméretű, képstabilizálóval felszerelt objektívek beszerzésére.

A még szebb képek érdekében a fejlett dinamikatartomány-optimalizáló (DRO) intelligens módon állítja be az expozíciós értékeket, amennyiben a kompozícióban rendkívül világos és sötét területek egyaránt megtalálhatók. Ennek jótékony hatásai a tökéletesen exponált eredményekben láthatók, s nem jelent akadályt a korábban trükkösnek mondott ellenfényben történő fotózás sem.

Bármely modell csatlakoztatható bármely HD ready televízióhoz, így a képek nagyméretben, magas felbontásban jeleníthetők meg. A PhotoTV HD támogatással a legszebb fényükben ragyognak a fényképek a kompatibilis BRAVIA™ televíziókon. Az Alpha esetében először a BRAVIA™ Sync kompatibilitással többek között a fényképezőgépről származó diavetítés indítható a televízió távirányítójával. Illetve, a fényképezőgép opcionális Memory Stick™ kártyájával a fotók megosztása is gyerekjáték, hogy HD képmegjelenítőkön – legyen az VAIO®, PLAYSTATION®3, digitális fényképkeret vagy fotóprinter – legyenek újra láthatók. A maximális kényelem érdekében minden modell képes kezelni és befogadni a Memory Stick PRO Duo és Memory Stick PRO-HG Duo kártyák mellett az SD / SDHC formátumokat is. (megj.: a miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC kártyák adapterrel használhatók).

A szemet gyönyörködtető megjelenéssel büszkélkedő α kiegészítők folyamatosan bővülő családja által egyre többet hozhat ki tükörreflexes fényképezőgépéből. Ezek között megtalálhatók a kedvező árú kompakt objektívek: a két zoomobjektív, a makró és portré típusok is. A HVL-F20AM vékony és könnyű vakuval együtt tökéletes párosítás.