Sony kiegészítők, nem csak kezdőknek

0

Az Alpha DSLR-A230, A330 és A380 modellekkel egyidőben számos új kiegészítőt is bejelentett a sony. Ezek között négy új objektívet találunk. Megújul a kitobjektívként ismert DT 18-55mm és DT 55-200mm, melyek az új modellekhez DT 18-55mm F3,5-5,6 SAM, és DT 55-200mm F4-5,6 SAM néven vásárolhatók meg. Mindkét objektív beépített fókuszmotort (SAM) kapott, így nem szükséges a vázban található meghajtást használnunk.

Sony DT 18-55mm F3,5-5,6 SAM

Sony DT 55-200mm F4-5,6 SAM

A Sony egy új portréobjektívet is kínál, DT 50mm F1,8 SAM néven, mely kiváló fényereje és elérhető ára révén nyilván nem csak a kezdők kedvence lesz. Szintén felkeltheti a profik figyelmét is az ősszel piacra kerülő, egyelőre fejlesztési fázisban lévő DT 30mm F2,8 SAM optika, mely egy 1:1 leképezési arányú makró objektív lesz.

Sony DT 50mm F1,8 SAM

Sony DT 30mm F2,8 SAM Macro

Az új gépek kompaktabb külsejéhez egy könnyen hordozható kis vakut is kínála a gyártó. A HVL-F20AM villanó 20-as kulcsszámú, összecsukható és szórt fény üzemmódot, valamint vezeték nélküli kommunikációt is kínál.

Kimondottan a nőknek kívánt kedvezni a Sony az új, LCS-TT10 hordtáskával, mely retikül-szerű kialakítást és bézs színt kapott.

Sony LCS-TT10 női hordtáska

Várható árak:
Sony DT 50 mm f/1,8 SAM: 165 euro
Sony SAL 18-55 mm f/3,5-5,6 SAM : 200 euro
Sony SAL 55-200 mm f/4-5,6 SAM : 275 euro

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hozzon ki még többet az α DSLR készülékéből

Négy kompakt objektív, szupervékony vaku és színes, stílusos kiegészítők

  • DT 50mm F1.8 SAM portré objektív
  • Két, sokoldalú zoomobjektív: DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM és a DT 55-200mm F4-5.6 SAM
  • Ultra vékony, felhasználóbarát HVL-F20AM – ideális vaku az α900-hoz
  • Retikül-stílusú hordtáska, igényes külsővel, kézi foganytúval, objektív-sapka tartóval attraktív színben
  • DT 30mm F2.8 SAM (2009 ősztől) 1:1 makró objektív

Sosem volt egyszerűbb a lelkes amatőröknek és a tapasztalt fotósoknak, hogy az α digitális SLR fényképezőgépek nyújtotta kreatív lehetőségeket megismerjék.

A kedvező áron kapható új, felhasználóbarát kiegészítők tökéletesen illenek az új α380, α330 és α230 készülékekhez. A négy különböző, cserélhető objektív kiegészítve a szemet gyönyörködtetően karcsú vakuval ideális segítői a mindennapoknak, a családi összejövetelek és a vidám kirándulások nélkülözhetetlen eszközei.

Az életstílus minőségét szem előtt tartó kiegészítők csodás designnal hívják fel magukra a figyelmet, mikozben óvják α digitális SLR fényképezőgépét.

DT 50mm F1.8 SAM portré objektív

Az SAL50F18 egy könnyű, nagy fényerejű portré objektív, amely kiváló optikai teljesítményével, ellenálhatatlan árával varázsolja el a kezdő DSLR felhasználókat. A széles, F1.8 rekesszel éles, gyönyörű portrék készíthetők, főleg természetes fényben, enyhén defókuszált háttérrel. Az AF csendes működését és precizitását a “Smooth Autofocus Motor” (SAM) biztosítja.

DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM és DT 55-200mm F4-5.6 SAM

A minőségi objektívek növekvő száma – jelenleg mintegy 30 darabos választék – biztosítja, hogy mindenki kreativitása maximumát nyújthassa α készüléke segítségével.

A sorozat tovább bővült két könnyű, kedvező árú zoomobjektívvel. Mindkettő feladata, hogy a széles fókusztáv mellett úgy bővítse a kreatív lehetőségek tárházát, hogy azok hordozása is könnyű legyen. A két új zoomobjektív csendes AF működéssel áll rendelkezésre, köszönhetően a beépített Smooth Autofocus Motor (SAM)-nak.

A DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM zoomobjektív ideális társ a midennnapok felvételeihez.

Az utóbbi objektívet kiegészíti a DT 55-200mm F4-5.6 SAM zoom teleobjektív, amely 300 mm-es (35 mm egyenértékű) fókusztávolság mellett hozza a tárgyakat még közelebb.

HVL-F20AM ultra-kompakt külső vaku

Világítson be bármely jelenetet ezzel az α digitális SLR fényképezőgéphez tervezett sokoldalú, felhasználóbarát vakuval. Elég keskeny ahhoz, hogy könnyedén elférjen egy ingzsebben, így a HVL‑F20AM ideális kiegészítő mindenazok számára, akik extra fénnyel szeretnék kiegészíteni a fényképezőgép felugró vakuját.

Kevesebb, mint 100g tömegével az okosan tervezett HVL‑F20AM összecsukható amikor nincs rá szükség, használatkor pedig csak a vakufejet kell felhajtani és a feltöltött vaku már rendelkezésre is áll.

Egy kézikapcsolóval lehet a szórt fény üzemmódot aktiválni. Ez az indirekt megvilágítás még természetesebb képeket produkál, amely főleg portré és olyan felvételek esetében előnyös, amely során a közvetlen, főleg beépített vakuból származó megvilágítás kifakítja a színeket.

A HVL-F20AM ideális, vezetékmentes vaku kontroller a Full Frame α900 számára. Miközben a Sony zászlóshajójának számító tükörreflexes gép nem rendelkezik beépített vakuval, a HVL-F20AM kioldóként is használható a vezeték nélküli vakuk vezérlésére.

Új „életstílus” kiegészítők

Tovább bővült az α fényképezőgépek védelmét szolgáló kiegészítők választéka.

Végre egy összetéveszthetetlenül nőies vonal is megjelent az α család tagjaként, az LCS-TT10 új megoldást jelentő hordtáska, amely egyszemélyben testesíti meg a funkciót és divatot. Elegendő hely található benne a fényképezőgép és az objektívek elhelyezésére a személyes kiegészítők mellett. Visszafogott bézs kivitelével két oldalsó zsebbel és egy tetszőlegesen csatlakoztatható vállpánttal teszi kényelmessé tulajdonosa életét.

Az új LCS-WR1AM egy ultra-könnyű, minőségi hordtáska, amely a fényképezőgépet és az objektíveket is megóvja a karcoktól. Fekete, fehér és barna színekben kapható: vidám alternatívája a megszokott fényképezőgép táskáknak.

A fényképezőgéhez csatolható pántokkal – amelyek szintén fehér, fekete és barna színekben kaphatók – a gép használat közben mindvégig biztonságban marad.

Az LCS-LC1AM objektív sapka tartó amely a fényképezőgép váll-, vagy csuklószíjára, markolatára illetve a pántra csatlakoztatható (ez utóbbi esetben külön karabiner szükséges). Fekete, fehér és barna színekben kapható.

DT 30mm F2.8 SAM 1:1 makró objektív

A jelenleg is fejlesztés alatt álló, és idén ősszel megjelenő SAL30M28 az 1:1 arányú, életnagyságú képalkotást hozza mindenki számára elérhető közelségbe. Az apró, könnyű makró objektív kinyitja a kreatív lehetőség eddig ismeretlen kapuit is a felhasználó előtt, egy új világot jelentő, csodás részletgazdagsággal rendelkező közeli felvételek formájában. A minőségi objektív tisztán rajzolja meg a virágokat, rovarokat, bármely más tárgyat vagy élőlényt, legyen azok 2 cm távolságra. A beépített Smooth Autofocus Motor (SAM) csendes, precíz autofókusz működést biztosít.