Friss modellek az Epson E-projektorsorozatában

0

Az Epson most bejelentett EB-84, EB-85, EB-826W és EB-825 projektora az E-széria eddigi termékeit váltja a sorban. A készülékek közös jellemzője, hogy bekapcsolás után pár másodpercen belül már vetítésre képesek, 3LCD technológiát használnak, és az USB Display szolgáltatás segítségével a számítógépes kommunikáció is problémamentes. Az Epson E-TORL lámpáinak köszönhetően biztonságos és hosszú élettartamú megvilágítást kapunk, amely „ECO” módban elérheti akár a 6000 órát is.

Mind a négy modell 1,6x optikai zoommal ellátott, így könnyedén beállítható a kívánt képméret, a függőleges trapéztorzítás korrekció pedig szinte bármely helyzetben torzításmentes képet biztosít. Az EB-826W modell felbontása 1280 x 800 pixel, az EB-825 különlegessége pedig a kiváló, 3000 lumenes fénykibocsátás.

A projektorok 2009 júniusától kaphatók, 279 900 és 369 900 forint közötti bruttó fogyasztói áron.

Epson EB-84

Epson EB-85

Epson EB-825

Epson EB-826W

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megérkeztek az Epson új asztali kivetítői

Budapest, 2009. május 28. – Az Epson bemutatta négy új, gyors és egyszerűen kezelhető asztali kivetítőjét. A nagy sikernek örvendő EMP-83H és EMP-822H modelleket váltja az EB-8 sorozat, amely még jobb kapcsolódási lehetőségekkel, nagyobb fényerővel és felbontással bír.

A projektor bekapcsolása után csupán pár másodperc szükséges a kép kivetítéséhez. Az USB Display funkció automatikus kapcsolódást tesz lehetővé a számítógép és a vetítő között egy hagyományos USB kábel segítségével, így nincs többé szükség bonyolult billentyűkombinációkra a kép megjelenítéséhez. Ráadásul ez a kapcsolat hang és vezérlési információk továbbítására is alkalmas, így az USB kapcsolattal egyszerre három kábelt helyettesíthetünk.

Az EB-8 szériába tartozó kivetítők függőleges trapéztorzítás korrekció funkciójuk révén téglalap alakú képet vetítenek szinte bármilyen helyzetben, ráadásul kisebb és nagyobb termekben egyaránt egyszerű a prezentáció a 1,6-szoros optikai zoom-nak köszönhetően. Az EB-826W felbontása 1280×800 (WXGA), ami kiválóan passzol a legtöbb notebookhoz.

Az új szériába tartozó projektorok egyik figyelemreméltó tulajdonsága a számos csatlakoztatási lehetőség, ami mind az oktatási, mind a vállalati felhasználók számára előnyös. A B-típusú USB port, a mikrofon bemenet, a két RGB bemenet és a vezetéknélküli opció – amit nagyban megkönnyít a ’Quick Wireless Connection’ funkció – igazán sokszínű összeköttetési lehetőséget biztosít.

Az EB-84, EB-85 és EB-826W képességeit is túlszárnyalva az EB-825 kivételes, 3000 lumenes színesfény-kibocsátással rendelkezik. Az Epson E-TORL lámpák és az immáron huszadik életévébe lépő 3LCD technológia fejlődésének köszönhetően a jó minőségű, színekben gazdag vetítés már bármilyen fényviszonyok között lehetséges.

Mint minden más Epson-termék esetében, az EB-8 szériába tartozó projektorok is a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve lettek megtervezve. Gazdaságos, ún. „Eco” üzemmódban a lámpa élettartama eléri a 6000 órát, így jelentős költségtől kíméli meg tulajdonosát, miközben a környezetet is kevésbé terheli. A vetítők újrahasznosítható anyagokból készültek és az olyan innovatív technológiák, mint az E-TORL és a 3LCD biztosítják, hogy minden gép optimális környezeti hatékonysággal működjön, csökkentve az energiafelhasználást.

Tőrös Gáspár, az Epson kivetítőkért felelős termékmenedzsere elmondta: “Az EB-8 széria tervezése során a vásárlóink igényeit helyeztük a középpontba, aminek köszönhetően az új termékek az oktatási és vállalati szektor követelményeinek is tökéletesen megfelelnek.”

A készülék legfontosabb tulajdonságai:

  • XGA és WXGA felbontás
  • Akár 3000 lumen fehérfény-kibocsátás (fényerő)
  • Akár 3000 lumen színesfény-kibocsátás
  • A gyors vezetéknélküli kapcsolódást lehetővé tevő Quick Wireless Connection funkció (az EB-85, EB-825 és EB-826W esetében)
  • Mikrofon bemenet és 10 W-os hangszóró
  • USB Display funkció
  • Ajánlott fogyasztói ár:
    • EB-84 – 279 900 Ft (br.) – júniustól kapható
    • EB-85 – 299 900 Ft (br.) – júniustól kapható
    • EB-826W – 349 900 Ft (br.) – júniustól kapható
    • EB-825 – 369 900 Ft (br.) – júniustól kapható