Heted-hét multifunkciós nyomtató: Canon PIXMA MP250, MP270, MP490, MP550, MP560, MP640, MP990

0

A Canon új nyomtatói között 7 új multifunkciós készüléket jelentett be.

A Canon PIXMA MP250, MP270, MP490, MP550, MP560, 4800 dpi felbontású FINE nyomtatófejet használ, mellyel akár 2 pl-es festékcseppeket is létre lehet hozni. A PIXMA MP640 és MP990 FINE feje 9600 dpi felbontásra képes, legkisebb tintacsepp mérete 1 pl.

Az MP250, MP270 és MP490 külön pigment alapú fekete és külön színezék alapú színes cartridge-et használ, mely a fejjel egybeépítésre került.
Az MP550 és MP560 színenként cserélhető tintatartályokkal rendelkezik, a fekete szín itt is pigment alapú, míg a színesek színezék alapúak.
Az MP640 és MP990 is egyedi tintatartályokkal rendelkezik.

Az MP560 lehetőséget kínál vezeték nélküli nyomtatásra is, beépített WiFi adapterének köszönhetően.

Mind a hét készülék képes dokumentum- és fotónyomtatásra, szkennelésre és másolásra is.

Canon PIXMA MP250

Canon PIXMA MP250

Canon PIXMA MP270

Canon PIXMA MP490

Canon PIXMA MP550

Canon PIXMA MP560

Canon PIXMA MP640

Canon PIXMA MP990

Sajtóközlemény:

A Canon három új, belépő szintű intelligens PIXMA multifunkciós készüléke kiváló minőségű nyomtatáshoz mindenki számára

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon bejelentette három új PIXMA multifunkciós készülék forgalomba hozatalát belépő szintű felhasználók és diákok számára. A PIXMA MP250, PIXMA MP270 és PIXMA MP490 készülékek kedvező áron biztosítanak kiváló minőségű nyomtatási és másolási szolgáltatásokat könnyű használat mellett.
Mindhárom új készülék a Canon csúcskategóriás FINE (Teljesen fotolitográfiás tintasugaras nyomtatási eljárás) technológiáját használja, amellyel szinte teljesen szemcsementes, fotólabor-minőségű nyomatok készíthetők 4800 dpi-s nyomtatókazetták és 2 pl-es tintacseppek alkalmazásával. A pigment alapú fekete, valamint színezékalapú cián, magenta és sárga tintát tartalmazó kazettákba a nyomtatófej is integrálva van, ezért könnyen cserélhetők és használhatók.

A PIXMA MP250, PIXMA MP270 és PIXMA MP490 készülékek a Canon Gyorsindítás technológiáját használják, amellyel a nyomtatás minimális bemelegedési idő eltelte után elkezdhető. A három multifunkciós készülék alkalmazza az Automatikus lapolvasási módot, amely automatikusan felismeri az olvasóüvegre helyezett dokumentum méretét és típusát; valamint a probléma nélküli, intuitív munkát segíti a magától kinyíló papírgyűjtő tálca.

Az új készülékek használatát könnyebbé tevő másik funkció az Automatikus fotójavítás II, amely az alulexponált képek automatikus korrekcióját végzi. A funkció először több zónára osztja a képet, majd intelligens algoritmusok segítségével kiszámítja az egyes zónák alulexponáltságát, és beállítja a kép kontrasztját, fényerejét és színét az optimális eredmény eléréséhez.

Ehhez a funkcióhoz használható az Easy-WebPrint EX szoftver, amely a www.canon-europe.com oldalról tölthető le, és lehetővé teszi tetszőleges képkockák automatikus kivágását egy weboldalról, majd nyomtatását vagy számítógépre mentését. Az Easy-WebPrint EX programmal több klip vagy tartalom is összevágható különböző weboldalakról, és elhelyezhető egyetlen lapon, papírt és tintát takarítva meg ezzel.

A Canon az egyik első nyomtatógyártó cég, amely az ISO/IEC 24734 és 24735 szabványok alapján méri a nyomtatási tesztek során a sebességet, és ezzel lehetővé teszi a különböző nyomtatók összehasonlítását ipari szabványok alkalmazásával.

PIXMA MP250
A 2009-es új belépő szintű PIXMA multifunkciós készülékek sorozatából az elsőnek, a PIXMA MP250 nyomtatónak a felbontása 4800dpi, a Canon 2pl-es FINE nyomtatási technológiáját használja, amivel körülbelül 56 másodperc alatt készít el egy 10×15 cm-es (4×6”) fotónyomatot és kb. 7,0 mono képet és 4,8 színes képet nyomtat egy perc alatt, az ISO/IEC 24734 és 24735 sebességtesztek alapján.

A PIXMA MP250 beépített CIS lapolvasójának maximális optikai felbontása 600 dpi, és a Canon Kettős Színrendszer-feldolgozási technológiáját alkalmazza a beolvasott eredetik színeinek reprodukálásához, de emellett lézerminőségű szövegnyomtatást is végez akár második generációs másolatok esetén is.

További fontos tartozéka a 7-szegmenses LCD kijelző és a nagysebességű USB-port a számítógéphez való csatlakoztatáshoz. A PIXMA MP250 mattfehér kivitelben készül fekete díszítőelemekkel.

PIXMA MP270
A PIXMA MP250 utódja a PIXMA MP270, amely PictBridge-csatlakozót is tartalmaz a kompatibilis digitális fényképezőgépek és videókamerák csatlakoztatásához. A PIXMA MP270 egy 1200dpi felbontású lapolvasóval rendelkezik, és 45 másodperc alatt nyomtat ki egy 10×15 cm-es (4×6”) fotónyomatot, amely 8,4 kép/perces mono és 4,8 kép/perces színes nyomtatásnak felel meg az ISO/IEC 24734 és 24735 sebességtesztek alapján.

A lekerekítettebb formájú PIXMA MP270 részben fényes, részben matt fehér kivitelben kapható.

PIXMA MP490
A PIXMA MP490 multifunkciós készülék is a két testvére funkcióit örökölte, de 4,5 cm-es (1.8”) színes TFT LCD kijelzőjével a használata még könnyebb. A PIXMA MP490 készülék 43 másodperc alatt nyomtat ki egy 10×15 cm-es (4×6”) fotónyomatot. amely körülbelül 8,4 kép/perces mono és 4,8 kép/perces színes nyomtatásnak felel meg az ISO/IEC 24734 és 24735 sebességtesztek alapján.

A PIXMA MP490 memóriakártya-foglalattal is rendelkezik, amellyel lehetséges képeket nyomtatni közvetlenül memóriakártyáról négy egyszerű lépésben: 1) a kártya behelyezése; 2) képek kiválasztása 3) beállítások ellenőrzése 4) Start gomb megnyomása. A memóriakártyára az 1200dpi-s CIS lapolvasóval beolvasott képek is elmenthetők. A PIXMA MP490 megtartotta a PIXMA MP270 modern, ívelt formáit, de fényes fehér kivitelben kapható.

További információk
A PIXMA MP250, PIXMA MP270 és PIXMA MP490 készülékekhez a következő szoftverek vannak mellékelve:

  • Canon MP Navigator EX – a PIXMA multifunkciós készülékekhez és a CanoScan lapolvasókhoz mellékelt szoftver, amely általános felhasználói felületet biztosít a bevitelhez. Lehetővé teszi a dokumentumok és fotók beolvasását, és a memóriakártyán és PC-n levő fotókhoz való hozzáférést. Segítségével használható az egy gombnyomással működő Automatikus lapolvasás mód, amely automatikusan felismeri az eredeti dokumentum formátumát (fotó, magazin stb.), és a beállítások optimalizálása után menti a beolvasott képadatokat. Rendelkezik 15 nyelvű optikai karakterfelismerő funkcióval (OCR) is.
  • Canon Easy-PhotoPrint EX – teljesen integrált, felhasználóbarát szoftver fotónyomtatáshoz és kreatív projektekhez, például naptárak és fotóalbumok nyomtatásához. Az Easy-PhotoPrint EX segít a papírtípus és -méret kiválasztásában, és tartalmazza az Automatikus fotójavítás II funkciót, amely elemzi a fényképet, és automatikusan korrigálja a beállításait annak alapján, hogy a felvétel portré vagy egyéb jelenet-e. A funkció tartalmazza az Automatikus vörösszem-korrekciót is.

Kompatibilitás
A PIXMA MP250, PIXMA MP270 és PIXMA MP490 készülékek kompatibilisek a Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 és Mac OS X 10.3.9 – 10.5 operációs rendszerekkel.

A Canon PIXMA MP550 és PIXMA MP560 multifunkciós készülékek kiváló minőségű, intelligens nyomtatást biztosítanak az otthoni felhasználóknak és a fotósoknak

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be két új multifunkciós PIXMA nyomtató forgalomba hozatalát, amelyek fotólabor minőségben nyomtatnak, és igen könnyű a használatuk. A PIXMA MP550 és a PIXMA MP560 készülékek a 2009-es PIXMA multifunkciós termékcsalád részei. Az új nyomtatókkal az otthoni felhasználók, amatőr és professzionális fotósok a korábbinál jobb minőségű nyomatokat készíthetnek normál dokumentumokból vagy nagyfelbontású fotókból. A PIXMA MP560 készülékkel vezeték nélkül is lehet nyomtatni a Wi-Fi kompatibilitásnak köszönhetően.

A PIXMA MP550 és a PIXMA MP560 készülékekhez jár az Easy-PhotoPrint EX szoftver, amely többek között lehetővé teszi a felhasználó digitális fotóalbumának kiváló minőségű kinyomtatását. Egyik funkciója az Automatikus fotójavítás II, amely többzónás algoritmusokkal számítja ki a fotó egyes részeihez szükséges korrekció mértékét, és ezzel kiegyensúlyozott fotónyomatokat hoz létre.

Az Automatikus fotójavítás II mellett használható az Easy-WebPrint EX is, amellyel egy weboldal tetszőleges részei kivághatók, és kinyomtathatók, vagy elmenthetők PDF formátumban. Az Easy-WebPrint EX szoftverrel több weboldal tartalma is összevágható egyetlen dokumentumba, és ezzel papír és tinta takarítható meg. Az Easy-WebPrint EX letölthető a www.canon-europe.com oldalról.

Fotólabor-minőség könnyedén
Mindkét új nyomtató egy sor olyan továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a fotólabor-minőségű nyomatoknak az elődjeikhez képest gyorsabb és könnyebb elkészítésében A Canon 1pl-es FINE (Teljes fotolitográfiás nyomtatófej gyártás) nyomtatási eljárását alkalmazzák, amellyel szemcsementes, 9600 dpi felbontású nyomatok készíthetők. A tintát öt színenként cserélhető tintapatronból adagolják a nyomtatófejhez. Az egyikben pigment alapú fekete tinta van a lézerminőségű szövegnyomtatáshoz, a másik négyben pedig színezékalapú színes tinták találhatók a fotók laborminőségű nyomtatásához. Az egyes tintatartályok saját LED-es háttérvilágítású tintaszint jelző rendszerrel rendelkeznek, így azonnal látható, ha valamelyiket cserélni kell.

A nyomtatómotorok fejlesztéseinek köszönhetően a PIXMA MP550 és a PIXMA MP560 készülékek gyorsabbak, mint a korábbi modellek. Mindkettő körülbelül 39 másodperc alatt készít el egy szegély nélküli, fotólabor-minőségű 10×15 cm-es (4×6”) nyomatot. A Canon az egyik első gyártó, amely elkezdte az ISO/IEC 24734 és 24735 szerinti nyomtatási és másolási sebességtesztek alkalmazását, és ezzel lehetővé teszi a különböző típusú és gyártmányú nyomtatók nyomtatási és másolási sebességének közvetlen összehasonlítását. Ennek alapján a PIXMA MP550 és a PIXMA MP560 egyaránt kb. 9,2 mono képet, és 6,0 színes képet nyomtat egy perc alatt.

A két nyomtató hosszú élettartamú fotónyomatokat készít a ChromaLife100+ technológiának köszönhetően. A Canon tintákkal és Canon fotópapírra nyomtatott képek albumban tárolva legalább 300 évig*, üveglap alatt körülbelül 30, míg szabad levegőn 20 évig megőrzik színeiket látható fakulás nélkül.

Intelligens lapolvasás egyszerűen
A PIXMA MP550 és PIXMA MP560 készülékek beépített, 2400dpi optikai felbontású CIS lapolvasóval rendelkeznek. A lapolvasó egyik funkciója az Automatikus beolvasás, amely felismeri az egyes dokumentumtípusokat, és megfelelően dolgozza fel őket – így például a fotók és a névjegyek beolvasása egyszerűbbé válik. A készülékek közvetlenül képesek beolvasni flash memóriakártyára vagy USB memóriára. A flash memóriakártyán vagy USB memórián tárolt fotók pedig egyszerű közvetlen nyomtatással kinyomtathatók. A PIXMA MP550 és PIXMA MP560 készülékek kiváló minőségű másolatokat is készítenek. A Canon Kettős színtér feldolgozási technológiája optimalizálja a színek hű reprodukálását a dokumentumok másolása és a fotó reprintek készítése során.

Kényelmesen használható funkciók
A PIXMA MP550 és a PIXMA MP560 használata a korábbinál is egyszerűbb lett a továbbfejlesztett Easy-Scroll vezérlőtárcsának köszönhetően, amellyel megadhatók a nyomtató beállításai az 5 cm-es (2”) színes TFT folyadékkristályos kijelzőn. Az Easy-Scroll vezérlőtárcsa 2009-es verziója 4-irányú (fel/le, jobb/bal) kurzorgombokat is tartalmaz a könnyebb irányítás érdekében.

A PIXMA MP550 kétutas papíradagolót tartalmaz, a PIXMA MP560 ezenkívül automatikus duplex egységgel is rendelkezik a gyors, kényelmes kétoldalas nyomtatáshoz. A PIXMA MP560 rendelkezik beépített 802.11g Wi-Fi kapcsolattal is, amellyel a nyomtató otthoni vezeték nélküli hálózatba köthető. Mindkét készülék rendelkezik nagysebességű USB csatlakozóval, PictBridge-csatlakozóval a kompatibilis digitális fényképezőgépekhez és kamerákhoz, valamint opcionális Bluetooth-csatlakozóval is.

További információk
A PIXMA MP550 és PIXMA MP560 készülékekhez a következő szoftvereket mellékelik:

  • Canon MP Navigator EX – a PIXMA multifunkciós készülékekhez és a CanoScan lapolvasókhoz mellékelt szoftver, amely általános felhasználói felületet biztosít a bevitelhez. Lehetővé teszi a dokumentumok és fotók beolvasását, és a memóriakártyán és PC-n levő fotókhoz való hozzáférést. Segítségével használható az egy gombnyomással működő Automatikus lapolvasás mód, amely automatikusan felismeri az eredeti dokumentum formátumát (fotó, magazin stb.), és a beállítások optimalizálása után menti a beolvasott képadatokat. Rendelkezik 15 nyelvű optikai karakterfelismerő funkcióval (OCR) is.
  • Canon Easy-PhotoPrint EX – teljesen integrált, felhasználóbarát szoftver fotónyomtatáshoz és kreatív projektekhez, például naptárak és fotóalbumok nyomtatásához. Az Easy-PhotoPrint EX segít a papírtípus és -méret kiválasztásában, és tartalmazza az Automatikus fotójavítás II funkciót, amely elemzi a fényképet, és automatikusan korrigálja a beállításait annak alapján, hogy a felvétel portré vagy egyéb jelenet-e. A funkció tartalmazza az Automatikus vörösszem-korrekciót is.

Kompatibilitás
A PIXMA MP550 és PIXMA MP560 készülékek kompatibilisek a Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 és Mac OS X 10.3.9 to 10.5 operációs rendszerekkel.

A Canon új PIXMA MP640 és PIXMA MP990 nagy teljesítményű multifunkciós készülékei intelligens nyomtatási technológiát alkalmaznak

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be a PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 multifunkciós készülékek forgalomba hozatalát. A két új nyomtató az otthoni felhasználóknak és a professzionális fotósoknak készült, akik kiváló minőségű nyomtatási és másolási funkciókat igényelnek könnyű használat mellett.

A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 gyors, minőségi, kényelmes nyomtatást biztosít az 1 pl-es FINE (Teljesen fotolitográfiás tintasugaras nyomtatási eljárás) technológiával és 9600 dpi maximális nyomtatási felbontással. A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 is színenként csarélhető tintapatronokkal rendelkezik, amelyek pigment alapú fekete tintát tartalmaznak a lézerminőségű szövegnyomtatáshoz, és színezékalapú cián, magenta, sárga és fotó fekete tintákat a színes nyomtatáshoz.

A PIXMA MP990 ezenkívül szürke tintát is használ a mono és színes fotónyomatok minőségi elkészítéséhez. A szürke tinta csökkenti a szemcsézettséget és stabilizálja a szürke egyensúlyát a szürkeárnyalatos fotónyomtatásban. Segíti a színvisszaadás javítását színes fotók esetén a kis telítettségű területeken. A Canon ChromaLife100+ rendszerű tintájával és fotópapírjával készített nyomatok fotóalbumban 300 évig*, a természetes környezetben vagy üveg alatt tárolt fotók pedig legalább 20 évig garantáltan tartósak maradnak. Az egyes tintapatronok egyedi LED-es háttérvilágítású rendszerrel jelzik, ha valamelyiket cserélni kell.

Gyors, kényelmes nyomtatás
A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 továbbfejlesztett nyomtatómotorral rendelkezik, amelyek használatával a nyomtatáshoz szükséges idő lerövidül. Egy 10×15 cm-es (4×6”) színes fotólabor-minőségű nyomat elkészítése alig 20 másodpercig tart. A Canon az egyik első gyártó, amely elkezdte az ISO/IEC 24734 és 24735 nyomtatási és másolási szabványok alkalmazását, és ezzel lehetővé teszi a különböző típusú és gyártmányú nyomtatók közvetlen összehasonlítását. A PIXMA MP640 körülbelül 9,2 mono képet és kb. 8,1 színes képet nyomtat percenként; míg a PIXMA MP990 nyomtató körülbelül 11,9 mono képet és 9,1 színes képet nyomtat az ISO/IEC 24734 sebességtesztek szerint. Mindkét nyomtató beépített automatikus duplex egységgel rendelkezik a kétoldalas nyomtatáshoz. A régi fotókollekciók digitalizálásához, illetve mindennapi másoláshoz és lapolvasáshoz a PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 kiváló minőségű, 4800 dpi felbontású lapolvasóval rendelkezik (CIS a PIXMA MP640 esetén, illetve CCD a PIXMA MP990 esetén). A multifunkciós nyomtatók között egyedüliként a PIXMA MP990 képes 6 képkockát beolvasni 35 mm-es filmcsíkról, illetve 4 keretezett diát is beolvas.

Automatikus fotójavítás II és Easy-WebPrint EX
Mint a többi 2009-es PIXMA multifunkciós készüléknél, a Canon ennél a modellnél is jelentős fejlesztéseket hajtott végre a könnyű használat feláldozása nélkül. A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 is bővített Automatikus fotójavítás II funkcióval és az új Easy-WebPrint EX szoftverrel rendelkezik (ez letölthető a www.canon-europe.com oldalról). Az Automatikus fotójavítás II beállítja az alulexponált képeket, többzónás algoritmusokat használva, amelyek kiszámítják a fotó egyes részeire alkalmazni szükséges korrekció optimális mértékét. Ennek eredményeképpen a képek csodaszépen kiegyensúlyozottak lesznek. Az internet-felhasználók értékelni fogják az Easy-WebPrint EX intelligenciáját és egyszerűségét, amellyel lehetséges egy kívánt weboldal tetszőleges részének kivágása (automatikusan vagy manuálisan), majd kinyomtatása. Az Easy-WebPrint EX nemcsak kényelmesen használható és költséghatékony: az Oldalra elhelyezés opcióval több, különböző weboldalról származó kivágás is elhelyezhető egy oldalon, és ezzel csökkenthetők a tinta- és papírköltségek.

Intelligens nyomtatás egyszerűen
A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 egy sor olyan hardver funkcióval is rendelkezik, amelyek még könnyebbé teszik a két csúcskategóriás PIXMA készülék használatát. Mindkettő rendelkezik egy Easy-Scroll vezérlőtárcsával, integrált 4 irányú (fel, le, jobb, bal) kurzorgombokkal, amelyekkel gyorsan elérhetők a nyomtatási, másolási és beállítási menük, és nagyméretű, színes TFT LCD képernyővel (9,5 cm-es (3.8”) a PIXMA MP990-en, illetve 7,5 cm-es (3.0”) a PIXMA MP640-on). A PIXMA MP640 és a PIXMA MP990 tartalmaz beépített 802.11b/g Wi-Fi csatlakozót is, amellyel a készülék könnyen csatlakoztatható otthoni vagy irodai vezeték nélküli hálózatra, ezenkívül nagysebességű USB-csatlakozót, valamint PictBridge-csatlakozót is a kompatibilis digitális fényképezőgépek csatlakoztatásához, végül flash memóriakártya-foglalatokat. Opcionális extraként lehetséges Bluetooth-csatlakozót is vásárolni, de mindkét modell rendelkezik beépített IrDA és Ethernet portokkal. Mindkét modell lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást kompatibilis DVD/CD lemezekre.

A két új készülékkel könnyű a nyomtatás közvetlenül flash memóriakártyáról vagy USB memóriáról. A kártya vagy a memória tartalma automatikusan megjelenik a képernyőn a behelyezés után, és gyorsan kiválaszthatók a nyomtatni kívánt képek, a megfelelő fotópapír, majd elvégezhető a nyomtatás. A beolvasott dokumentumok is elmenthetők közvetlenül flash memóriakártyára vagy USB memóriára.

A PIXMA MP990-hez jár az Easy-PhotoPrint Pro szoftver, amely egy bővítmény az Adobe Photoshop és a Canon Digital Photo Professional programokhoz, és lehetővé teszi különböző stílusok alkalmazását a fotókra. Ilyenek a teljes oldal szegély nélkül, monokróm, indexképes és Adobe RGB mód.

További információk
A PIXMA MP640 és PIXMA MP990 készülékekhez a következő szoftvereket mellékelik:

  • Canon MP Navigator EX – a PIXMA multifunkciós készülékekhez és a CanoScan lapolvasókhoz mellékelt szoftver, amely általános felhasználói felületet biztosít a bevitelhez. Lehetővé teszi a dokumentumok és fotók beolvasását, és a memóriakártyán és PC-n levő fotókhoz való hozzáférést. Segítségével használható az egy gombnyomással működő Automatikus lapolvasás mód, amely automatikusan felismeri az eredeti dokumentum formátumát (fotó, magazin stb.), és a beállítások optimalizálása után menti a beolvasott képadatokat. Rendelkezik 15 nyelvű optikai karakterfelismerő funkcióval (OCR) is.
  • Canon Easy-PhotoPrint EX – teljesen integrált, felhasználóbarát szoftver fotónyomtatáshoz és kreatív projektekhez, például naptárak és fotóalbumok nyomtatásához. A papírtípus és méret kiválasztásán kívül az Easy-PhotoPrint EX tartalmazza az Automatikus fotójavítás II funkciót is, amely a kép elemzése után eldönti, portréról vagy tájképről van-e szó, és ennek megfelelően optimalizálja a beállításokat. A funkció tartalmazza az Automatikus vörösszem-korrekciót is.
  • CD-LabelPrint – közvetlen nyomtatás nyomtatható felületű CD és DVD lemezekre.
  • Canon Easy-PhotoPrint Pro (csak PIXMA MP990) – egy bővítmény az Adobe Photoshop programhoz és a Canon digitális SLR fényképezőgépeihez mellékelt Canon Digital Photo Professional alkalmazáshoz. Az Easy PhotoPrint Pro lehetővé teszi a fényképek különböző stílusokban történő kinyomtatását, ilyenek többek között a teljes oldal szegély nélkül, monokróm, indexképes és Adobe RGB mód.

Kompatibilitás
A PIXMA MP640 és PIXMA MP990 készülékek kompatibilisek a Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 és Mac OS X 10.3.9 – 10.5 operációs rendszerekkel.
* Lásd a Technológiai ismertetőt.

Technológiai ismertető

FINE kazetták és színenként cserélhető tinták
A Canon szabadalmaztatott FINE félvezető-gyártási technológiája szokatlanul nagyszámú és sűrűn elhelyezkedő fúvókákkal ellátott nyomtatófejeket használ az 1 pikoliteres tintacseppek papírra juttatására. Ezzel a Canon PIXMA tintasugaras nyomtatók igen gyors nyomtatási sebességet érnek el, és szinte teljesen szemcsementes, fotólabor minőségű képet nyomtatnak még a normál (Standard) módban is.

A modelltől függően a PIXMA nyomtatók vagy FINE kazettát, vagy a Canon színenként cserélhető tintákból álló rendszerét használják. A maximális kényelem érdekében a FINE kazetták tartalmazzák a tintát és a nyomtatófejet is, és pár másodperc alatt cserélhetők. A FINE kazetták ráadásul kivételesen gyors nyomtatást tesznek lehetővé. A külön tintákból álló rendszer külön tintapatronokat alkalmaz; ezért bármelyik kifogyott szín bármikor cserélhető, és a veszteség is minimális szinten marad.

Canon nyomathordozók
A Canon fotópapírok teljes választékát kínálja, mindegyik kiváló minőségű és kedvező áron kapható. A fényes, félfényes és matt papírokon kívül kaphatók nagyfelbontású fotópapírok, fotócímkék és művészi hatású papírok, 10×15 cm (4×6”) és A3+ közötti méretekben.

ChromaLife100+
A Canon ChromaLife100+ rendszerével olyan fotónyomatok készíthetők, amelyek élénk színűek és újszerűek maradnak akár 300 évig is. A ChromaLife100+ rendszer a csodaszép, hosszú élettartamú nyomatokat a FINE technológia, a Canon fotópapírok és a festékalapú tinták segítségével hozza létre. Albumban tárolva több mint 300 évig tartósak maradnak PP-201 esetén, több mint 200 évig PT-101 és SG-201 esetén, végül több mint 100 évig PR-201 és GP-501 esetén. Ezen kívül a PT-101, PR-201 és PP-201 esetén 30 évig fakulásmentesek, és 20 évig gázállóak is maradnak a nyomatok. További információkat a következő honlapon talál:
http://www.canon-europe.com/chromalife100

Automatikus fotójavítás II funkció
Az Automatikus fotójavítás funkció többzónás korrekció alkalmazásával elemzi és korrigálja a digitális felvételeket, és optimális eredményeket biztosít a nyomtatáshoz, még alulexponált fotók esetén is. Portrék esetén a funkció érzékeli az arcokat a képen, és korrigálja a bőrtónusokat és a világosságot. Tájképeknél a hangsúlyt a kontraszt és a telítettség optimalizációjára helyezi. Ha a fényképen tájak és emberek is vannak, a funkció a két terület korrigálása során az egyensúlyt is megőrzi. A Canon Easy-Photo Print EX szoftverében az Automatikus fotójavítás II funkció kombinálható a Vörösszem-korrekcióval is.

Automatikus lapolvasási mód
Az Automatikus lapolvasási módban a dokumentum egy gombnyomásra beolvasható, kiváló minőségben és optimalizált beállításokkal. A készülékről, vagy a ScanGear illetve MP Navigator EX szoftverből elérhető mód automatikusan felismeri a forrásanyag típusát – a szöveges dokumentumoktól kezdve a fotókon át a filmig – és beolvasás előtt optimalizálja a felbontási, körbevágási és képfeldolgozási paramétereket. A beolvasott képeket JPEG formátumban, a szöveges dokumentumokat, újságokat és magazinokat pedig automatikusan PDF formátumban tárolja.

ISO/IEC 24734 és 24735
Az ISO/IEC 2474 és 24735 szabványok szabályozzák a digitális nyomtató eszközök nyomtatási és másolási sebességeinek megadási módját. Korábban a kereskedők eltérő módokon adták meg a nyomtatási és másolási sebességeket. Az új szabványok szerint a kereskedők egy közös mértékrendszer szerint állapíthatják meg a sebességeket. A felhasználók így könnyebben választhatnak a termékek között a nyomtatási és másolási igényeik szerint. A Canon a piacon elsőként, és így a jövőben is az új ISO szabványok szerint adja meg ezeket az értékeket.