Canon PIXMA iP4700

0

A Canon megújította „négyezres” PIXMA iP nyomatóját is, s bejelentette az iP4600 utódát, a PIXMA iP4700-at.

A Canon PIXMA iP4700 1 pl-es tintacseppeket létrehozni képes FINE nyomtatófejjel dolgozik, amely így 9600 dpi felbontású nyomatok készítését teszi lehetővé. A színenként cserélhető tintatartályokat LED-es háttérvilágítással látták el, amely jelzi, ha a tartály kiürült, így könnyedén megállapítható, hogy melyik tárolót kell cserélnünk.

Az iP4700 automatikus kétoldalas nyomtatásra is alkalmas beépített duplex rendszerének köszönhetően.

Sajtóközlemény:

A Canon új, intelligens PIXMA iP4700 fotónyomtatója

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be az A4-es PIXMA nyomtatói közül az eddigi legnagyobb teljesítményű PIXMA iP4700 forgalomba hozatalát.

Az elegáns PIXMA iP4700 nyomtató gyors és könnyű a használata, és az otthoni felhasználók, valamint professzionális fotósok számára készült. Intelligens módon egyesíti magában a Canon vezető nyomtatási technológiáit, amelyekkel kiváló minőségben nyomtat szöveges vagy grafikus dokumentumokat, illetve laborminőségű fotókat. A fémszínű elemekkel díszített fényes fekete burkolatú PIXMA iP4700 több új funkciót és jellemzőt is tartalmaz. Ilyenek többek között:

Intelligens, könnyű képkorrekció az Automatikus fotójavítás II funkcióval
Az Easy-PhotoPrint EX szoftver részeként működő Automatikus fotójavítás II funkcióval a korábbiaknál is könnyebb az alulexponált fotók színének, kontrasztjának és fényerejének korrekciója. A program automatikusan elemzi a képeket többzónás algoritmusok segítségével, és minden részre a megfelelő mértékű korrekciót alkalmazza a nagyszerű nyomatok készítéséhez.

Weblapok vágása és nyomtatása a Easy-WebPrint EX programmal
(Letölthető a www.canon-europe.com oldalról) Az Easy-WebPrint EX a korábbiaknál is könnyebbé teszi az internetes tartalmak nyomtatását. A diákok, webszörfözők, és online kutatásokat végzők számára készített Easy-WebPrint EX intelligens vágási technikákat alkalmaz, amellyel a felhasználó kijelölheti a weboldal egy részét, és közben kihagyhatja a reklámokat és egyéb nem kívánt részeket. Az Oldalra illesztés opció lehetővé teszi több részlet elhelyezését egy lapra, amely utána kinyomtatható, vagy elmenthető PDF formában, papírt és tintát takarítva meg ezzel.

Gyorsabb, jobb fotólabor-minőségű nyomatok
A PIXMA iP4700 gyors nyomtatóegységet tartalmaz, amely a korábbinál is könnyebbé teszi a kiváló minőségű nyomatok készítését. A Canon 1pl-es FINE (Teljesen fotolitográfiás tintasugaras nyomtatófej-fúvóka gyártási eljárás) technológiájával 9600dpi felbontású nyomatok készíthetők öt tintatartály alkalmazásával, melyből egy pigment alapú tintát tartalmaz a szövegek nyomtatásához, a másik négy pedig színezékalapú cián, bíbor, sárga és fotófekete tintát a színes nyomatok készítéséhez. A PIXMA iP4700 körülbelül 9,2 mono képet, illetve körülbelül 8,1 színes képet nyomtat az ISO/IEC 24734 sebességmérési teszt alapján. A PIXMA iP4700 alig 20 másodperc alatt készít el egy szegély nélküli 10×15 cm-es (4×6”) fotónyomatot.

Bővített nyomathordozó-kezelés és csatlakoztathatóság
A PIXMA iP4700 egy PIXMA nyomtatótól elvárható összes funkcióval rendelkezik, többek között nagysebességű USB 2.0 csatlakozóval, PictBridge-csatlakozóval a kompatibilis digitális fényképezőgépekhez és videókamerákhoz, valamint egy beépített papírtálcával, amellyel CD és DVD lemezekre is lehet nyomtatni. A PIXMA iP4700 a beépített auto duplex egységgel kétoldalas nyomtatásra képes, és két külön papírtálcával rendelkezik: az elülsőbe normál papír, a hátsó tálcába normál és fotópapír helyezhető el. Az egyes tintatartályok saját LED-es háttérmegvilágítási rendszerrel rendelkeznek, így azonnal látható, ha valamelyiket cserélni kell.

További információk

Szoftverek
A PIXMA iP4700 készülékhez a következő szoftvereket mellékelik:

  • Canon Easy-PhotoPrint EX – teljesen integrált, felhasználóbarát szoftver fotónyomtatáshoz és kreatív projektekhez, például naptárak és fotóalbumok nyomtatásához. Az Easy-PhotoPrint EX segít a papírtípus és -méret kiválasztásában, és tartalmazza az Automatikus fotójavítás II funkciót, amely elemzi a fényképet, és automatikusan korrigálja a beállításait annak alapján, hogy a felvétel portré vagy egyéb jelenet-e. Az Automatikus fotójavítás II a korábbi Automatikus fotójavítás funkció továbbfejlesztett változata, amely nagyobb pontosságú vörösszem-korrekciót tartalmaz
  • CD-LabelPrint – közvetlen nyomtatás nyomtatható felületű CD és DVD lemezekre

Kompatibilitás
A PIXMA iP4700 kompatibilis a Windows Vista (32 bites, 64 bites), Windows XP (SP2), Windows 2000 Professional (SP4) és Mac OS X 10.3.9 – 10.5 operációs rendszerekkel

Technológiai ismertető

FINE kazetták és színenként cserélhető tinták
A Canon szabadalmaztatott FINE félvezető-gyártási technológiája szokatlanul nagy számú és sűrűn elhelyezkedő fúvókákkal ellátott nyomtatófejeket használ az 1 pikoliteres tintacseppek papírra juttatására. Ezzel a Canon PIXMA tintasugaras nyomtatók igen gyors nyomtatási sebességet érnek el, és szinte teljesen szemcsementes, fotólabor minőségű képet nyomtatnak még a normál (Standard) módban is.

A modelltől függően a PIXMA nyomtatók vagy FINE kazettát, vagy a Canon színenként cserélhető tintákból álló rendszerét használják. A maximális kényelem érdekében a FINE kazetták tartalmazzák a tintát és a nyomtatófejet is, és pár másodperc alatt cserélhetők. A FINE kazetták ráadásul kivételesen gyors nyomtatást tesznek lehetővé. A külön tintákból álló rendszer külön tintapatronokat alkalmaz; ezért bármelyik kifogyott szín bármikor cserélhető, és a veszteség is minimális szinten marad.

Canon nyomathordozók
A Canon fotópapírok teljes választékát kínálja, mindegyik kiváló minőségű és kedvező áron kapható. A fényes, félfényes és matt papírokon kívül kaphatók nagyfelbontású fotópapírok, fotócímkék és művészi hatású papírok, 10×15 cm (4×6”) és A3+ közötti méretekben.

ChromaLife100+
A Canon ChromaLife100+ rendszerével olyan fotónyomatok készíthetők, amelyek élénk színűek és újszerűek maradnak akár 300 évig is. A ChromaLife100+ rendszer a csodaszép, hosszú élettartamú nyomatokat a FINE technológia, a Canon fotópapírok és a festékalapú tinták segítségével hozza létre. Albumban tárolva több mint 300 évig tartósak maradnak PP-201 esetén, több mint 200 évig PT-101 és SG-201 esetén, végül több mint 100 évig PR-201 és GP-501 esetén. Ezen kívül a PT-101, PR-201 és PP-201 esetén 30 évig fakulásmentesek, és 20 évig gázállóak is maradnak a nyomatok. További információkat a következő honlapon talál:
http://www.canon-europe.com/chromalife100

Automatikus fotójavítás II funkció
Az Automatikus fotójavítás funkció többzónás korrekció alkalmazásával elemzi és korrigálja a digitális felvételeket, és optimális eredményeket biztosít a nyomtatáshoz, még alulexponált fotók esetén is. Portrék esetén a funkció érzékeli az arcokat a képen, és korrigálja a bőrtónusokat és a világosságot. Tájképeknél a hangsúlyt a kontraszt és a telítettség optimalizációjára helyezi. Ha a fényképen tájak és emberek is vannak, a funkció a két terület korrigálása során az egyensúlyt is megőrzi. A Canon Easy-Photo Print EX szoftverében az Automatikus fotójavítás II funkció kombinálható a Vörösszem-korrekcióval is.

Automatikus lapolvasási mód
Az Automatikus lapolvasási módban a dokumentum egy gombnyomásra beolvasható, kiváló minőségben és optimalizált beállításokkal. A készülékről, vagy a ScanGear illetve MP Navigator EX szoftverből elérhető mód automatikusan felismeri a forrásanyag típusát – a szöveges dokumentumoktól kezdve a fotókon át a filmig – és beolvasás előtt optimalizálja a felbontási, körbevágási és képfeldolgozási paramétereket. A beolvasott képeket JPEG formátumban, a szöveges dokumentumokat, újságokat és magazinokat pedig automatikusan PDF formátumban tárolja.

ISO/IEC 24734 és 24735
Az ISO/IEC 2474 és 24735 szabványok szabályozzák a digitális nyomtató eszközök nyomtatási és másolási sebességeinek megadási módját. Korábban a kereskedők eltérő módokon adták meg a nyomtatási és másolási sebességeket. Az új szabványok szerint a kereskedők egy közös mértékrendszer szerint állapíthatják meg a sebességeket. A felhasználók így könnyebben választhatnak a termékek között a nyomtatási és másolási igényeik szerint. A Canon a piacon elsőként, és így a jövőben is az új ISO szabványok szerint adja meg ezeket az értékeket.