Canon PIXMA iX7000

0

A Canon új A3-as üzleti nyomtatót dobott piacra, a PIXMA iP7000-et.

Az új készülék PgR technológiájú, hat Lucia tintás rendszert használ, amely hagyományos papírra is kereskedelmi minőségű nyomatokat garantál.
A nyomatokat 4800 dpi felbontású, minimum 2 pl-es tintacseppeket előállító FINE nyomtatófej hozza létre, percenként 10,2 egyszínű, vagy 8,1 színes lapot.
Az iX7000 három papíradagolóval rendelkezik, egy alsó 250 lapossal, egy 10 lapos kézi adagolóval és hátul egy 20 lapos fotópapír tálcával. A készülék automata duplex-szel is rendelkezik, így nincs akadálya a kétoldalas nyomtatásnak sem.

a nagy sebességű USB 2.0 port mellett Ethernet hálózati aljzat is megtalálható a nyomtatón, így téve ideálissá irodai alkalmazásra is.

Sajtóközlemény:

PIXMA iX7000: az új A3 tintasugaras nyomtató üzleti alkalmazásokra, intelligens nyomtatási technológiával

London, Egyesült Királyság, 2009. augusztus 19.: A Canon a mai napon jelentette be új, nagy teljesítményű, prémium minőségű A3 tintasugaras nyomtatójának, a PIXMA iX7000-nek a forgalomba hozatalát, amelyet kis- és középvállalkozások számára terveztek.

A PIXMA iX7000 készülék a Canon szabadalmaztatott PgR (Pigment reakciós) technológiáját alkalmazza, amely lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak a kereskedelmi minőségű, szemkápráztató dokumentumok nyomtatását normál papírra, azaz poszterek, szórólapok és egyéb promóciós anyagok készítését.

Fotólabor-minőségű nyomtatás LUCIA tintával
A Canon PgR technológiája hat tintapatront használ, ebből ötben LUCIA pigment alapú tinta található, egyben pedig az alapozó tinta, és ezek felhasználásával hihetetlenül éles, lézerminőségű nyomatokat készít nagy színintenzitással és minimális színátütéssel. A PgR biztosítja, hogy a dokumentumok hosszú élettartamúak, kenődés- és vízállóak, így üzleti használatra alkalmasak legyenek. A LUCIA tinták színenként cserélhető tintapatronokban helyezkednek el a költségcsökkentés érdekében.

A PgR mellett a készülék a Canon FINE (Teljesen fotolitográfiás tintasugaras nyomtatási eljárás) technológiáját alkalmazza, amely szemcsementes nyomatokat hoz létre a 4800 dpi felbontásnak és a 2 pl-es cseppméretnek köszönhetően. A Canon ezenkívül az egyik első nyomtatógyártó, amely elkezdte az ISO/IEC 24734 szabvány alkalmazását a nyomtatási sebesség megállapításához, és ezzel lehetővé teszi a különböző típusú és gyártmányú nyomtatók közvetlen összehasonlítását ipari szabványok segítségével. A PIXMA iX7000 körülbelül 10,2 mono képet és körülbelül 8,1 színes képet állít elő percenként az ISO/IEC 24734 sebességteszt alapján.

Rugalmas nyomtatási opciók
Akár kis- és középvállalkozásban, otthoni irodában, vagy helyi munkacsoportban tervezik használni a PIXMA iX7000-et, a készülék jelentős rugalmasságot biztosít a 3-utas dokumentumadagolójával. Ez többek között egy nagykapacitású alsó kazettát jelent, amelybe 250 normál A3 méretű lap helyezhető, a kézi adagoláshoz pedig egy 10 lapos normál papírtálca áll rendelkezésre. Hátul egy 20 lapos tálca található fotópapírokhoz, valamint egy automatikus duplex egység, amely normál lapok mindkét oldalára nyomtat, szintén A3 méretig. A PIXMA iX7000 a papírméretek széles választékával kompatibilis, többek között az A5, B5, A4, B4 és A3 méretekkel, ezért bármilyen üzleti dokumentum létrehozására alkalmas.

Egyszerű, de intelligens vállalati megoldások
A PIXMA iX7000 a használat megkönnyítésére egy szoftvercsomagot is tartalmaz, amelynek része az új, továbbfejlesztett Automatikus fotójavítás II funkció, és a letölthető Easy-WebPrint EX program is.

Az Easy-WebPrint EX alkalmazással könnyen kivágható egy adott weboldal egy része, beilleszthető egy dokumentumba, majd kinyomtatható. Az intelligens funkciókkal a weboldal-rész kijelölése elvégezhető automatikusan és manuálisan, és kivágható és beilleszthető egyszerre több részlet is különböző weboldalakról. Az Oldalra elhelyezés opció automatikusan átméretezi a kivágásokat, hogy elférjenek egy oldalon, ezzel papírt és tintát lehet megtakarítani.
Az Easy-WebPrint EX letölthető a www.canon-europe.com oldalról. Letölthetők a programon kívül Megoldássablonok is, azaz a Canon által tervezett vállalati sablonok, például levélfejlécek és egyéb dokumentumok, amelyek kidolgozott, professzionális megjelenést kölcsönöznek az elkészített munkának.

Az Automatikus fotókorrekció II funkció annak a képkorrekciós alkalmazásnak a továbbfejlesztett változata, amelyet először a 2008-as PIXMA készülékekhez mellékeltek. Az Automatikus fotókorrekció II most még jobb eredményeket produkál az alulexponált képek esetén úgy, hogy több zónára osztja őket, majd fejlett algoritmusokkal kiszámítja a szükséges korrekció mértékét. Eredményül csodaszép, fotólabor-minőségű nyomatokat kap a felhasználó.

A PIXMA iX7000-hez jár az Easy-PhotoPrint Pro szoftver, amely egy bővítmény az Adobe Photoshop és a Canon Digital Photo Professional programokhoz, és lehetővé teszi különböző stílusok alkalmazását a fotókra. Ilyenek a teljes oldal szegély nélkül, indexképes és Adobe RGB mód.

A nagysebességű USB és Ethernet portok használatával a PIXMA iX7000 egyszerűen integrálható otthoni irodai vagy kis munkacsoportos környezetbe.

További információk

Szoftver
A PIXMA iX7000 készülékhez a következő szoftvereket mellékelik:

  • Canon Easy-PhotoPrint EX – teljesen integrált, felhasználóbarát szoftver fotónyomtatáshoz és kreatív projektekhez, például naptárak és fotóalbumok nyomtatásához. Az Easy-PhotoPrint EX segít a papírtípus és -méret kiválasztásában, és tartalmazza az Automatikus fotójavítás II funkciót, amely elemzi a fényképet, és automatikusan korrigálja a beállításait annak alapján, hogy a felvétel portré vagy egyéb jelenet-e. Az Automatikus fotójavítás II a korábbi Automatikus fotójavítás funkció továbbfejlesztett változata, amely nagyobb pontosságú vörösszem-korrekciót tartalmaz.
  • Canon Easy-PhotoPrint Pro – bővítmény az Adobe Photoshop alkalmazáshoz és a Digital Photo Professional programhoz, amely egy, a Canon digitális SLR fényképezőgépeihez mellékelt alkalmazás. Az Easy PhotoPrint Pro lehetővé teszi a fényképek különböző stílusokban történő kinyomtatását, ilyenek többek között a teljes oldal szegély nélkül, indexképes és Adobe RGB mód.

Kompatibilitás
A PIXMA iX7000 kompatibilis a Windows Vista (32 bites, 64 bites), Windows XP (SP2), Windows 2000 Professional (SP4) és Mac OS X 10.3.9 – 10.5 operációs rendszerekkel.

Technológiai ismertető

FINOM
A Canon szabadalmaztatott FINE (Teljesen fotolitográfiás tintasugaras nyomtatási eljárás) félvezető-gyártási technológiája szokatlanul nagy számú és sűrűn elhelyezkedő fúvókákkal ellátott nyomtatófejeket használ. Ezzel a Canon nyomtatók piacvezető nyomtatási sebességeket és fotóminőségű nyomtatást érhetnek el a fotó- és dokumentumnyomtatásban. A PIXMA iX7000 készülék FINE nyomtatófeje szinte teljesen szemcsementes, fotólabor-minőségű nyomatokat készít a mikroszkopikus, 2 pl-es tintacseppek millióinak extrém sűrű és pontos papírra juttatásával.

PgR technológia
A Canon saját fejlesztésű Pigment reakciós (PgR) technológiája forradalmasítja a tintasugaras nyomtatást. Ezzel prezentációs minőségű szövegek, grafikák és fotók nyomtathatók normál papírra (64 gsm-tól) úgy, hogy a papír nem fog meghajlani, felpödrődni, átázni vagy a kép rajta elmosódni. Először a PgR alapozó tinta kerül a papírlapra, miközben a papírt a görgők a nyomtatófej felé továbbítják. Ezután a papírra adagolt Lucia pigment-alapú tinták az alapozó tintára kerülnek. A papír átáztatása helyett, amely átütést és szétfolyást okozhatna, a Lucia tinta reakcióba lép a PgR átlátszó tintával, és megköti azt. Ez világosabb, élesebb, telítettebb és színgazdagabb nyomatot eredményez.

Lucia tinták
A Canon Lucia tinták nagyobb színsűrűséget, élesebb nyomtatott szöveget, és kivételes szintű képstabilitást és tartósságot eredményeznek. A PIXMA iX7000 készülék PgR technológiájának köszönhetően ezek a tinták most fotók és prezentációs minőségű grafikák normál papírra történő nyomtatására is alkalmazhatók.

Canon nyomathordozók
A Canon fotópapírok teljes választékát kínálja, mindegyik kiváló minőségű és kedvező áron kapható. A fényes, félfényes és matt papírokon kívül kaphatók nagyfelbontású fotópapírok, fotócímkék és művészi hatású papírok, 10×15 cm (4×6”) és A3+ közötti méretekben.

Automatikus fotójavítás II funkció
Az Automatikus fotójavítás funkció többzónás korrekció alkalmazásával elemzi és korrigálja a digitális felvételeket, és optimális eredményeket biztosít a nyomtatáshoz, még alulexponált fotók esetén is. Portrék esetén a funkció érzékeli az arcokat a képen, és korrigálja a bőrtónusokat és a világosságot. Tájképeknél a hangsúlyt a kontraszt és a telítettség optimalizációjára helyezi. Ha a fényképen tájak és emberek is vannak, a funkció a két terület korrigálása során az egyensúlyt is megőrzi. A Canon Easy-Photo Print EX szoftverében az Automatikus fotójavítás II funkció kombinálható a Vörösszem-korrekcióval is.

ISO/IEC 24734 és 24735
Az ISO/IEC 2474 és 24735 szabványok szabályozzák a digitális nyomtató eszközök nyomtatási és másolási sebességeinek megadási módját. Korábban a kereskedők eltérő módokon adták meg a nyomtatási és másolási sebességeket. Az új szabványok szerint a kereskedők egy közös mértékrendszer szerint állapíthatják meg a sebességeket. A felhasználók így könnyebben választhatnak a termékek között a nyomtatási és másolási igényeik szerint. A Canon a piacon elsőként, és így a jövőben is az új ISO szabványok szerint adja meg ezeket az értékeket.