Nikkor AF-S DX Micro 85mm F3,5G ED VR

0

A Nikon D3s-el egyidőben egy új objektívet is bejelentett a japán gyártó, amely azonban nem fullframe, hanem APS-C (DX) érzékelős gépekhez csatlakoztatható. Az AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR objektív ezeken a gépeken kb. 128 mm-nek megfelelő képkivágást ad és elsősorban makró fényképezésre ajánlják, hiszen leképezési aránya 1:1.

A meglehetősen kis méretű és tömegű optika képminőségének javítására ED lencsetagot, a kézremegés kiküszöbölésére pedig a legújabb generációs optikai stabilizátort (VR) alkalmazta a Nikon. A SWM autofókusz meghajtásnak köszönhetően az objektív bármely Nikon DSLR-en gyors és halk élességállításra képes.

Sajtóközlemény:

Kerüljön igazán közel a témához a Nikon AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR objektívvel!

Amszterdam, Hollandia, 2009.október 14. – A Nikon Europe örömmel jelentette be az AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR nevű új, kompakt, kis tömegű, DX-formátumú makró objektívjét, amely kiváló minőségű optikával rendelkezik. A Nikon második generációs rázkódáscsökkentő rendszerével (VR II) felszerelt és 1:1 leképezési arányt kínáló objektív tökéletes választás a közeli fotózás jobb megismeréséhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe B.V. objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az új objektív az általános szett-objektívekhez képest kreatív lehetőségeket kínál. Az AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR kompakt és kis tömegű, így jól használható a kisebb digitális tükörreflexes gépekkel is, mint például a D90 és a D5000.”

Kerüljön közel, és tartsa stabilan.
Az AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR ideális a makrofotózással most ismerkedők számára. 1:1 leképezési aránya révén a fotós életnagyságú közeli képeket készíthet a finomabb textúrákról és részletekről, egészen a virágszirmok vagy rovarszárnyak finom mintázatáig. Ráadásul a VR II rendszer stabilabb képet biztosít a keresőben, amivel a komponálást segíti, és éles képek készítését teszi lehetővé hosszabb záridő használatakor és videók készítésénél is.

Kiegyensúlyozott, remekül hordozható
A Nikon DX-formátum jóvoltából az objektív kompakt és kis tömegű lehet, így kiegyensúlyozottan használható a Nikon kisebb digitális tükörreflexes gépeivel is, mint például a D90 és a D5000. Az FX/35 mm-es formátumban 127,5 mm-nek megfelelő képszög meghaladja a szabványos szettobjektívek paramétereit, és ennek révén az új modell ideálisan használható portrék és spontán felvételek készítéséhez.

A befejező ecsetvonások
A Nikon híres ED üvege éles, nagy kontrasztú képeket garantál, amelyeken a kerekített kilenclamellás írisznek köszönhetően a háttér gyönyörűen mosódik el. Az SWM sima, csendes automatikus élességállítást biztosít, a nem elforduló első elem jóvoltából használhatók az objektívre szerelhető vakutartozékok, például az SB-R1C1 makrovaku szett.