Leaf Aptus-II 5

0

A középformátumú fotózás sosem tartozott az olcsó hobbik közé, pláne akkor nem, ha mindezt digitális rögzítéssel szeretnénk kombinálni. A digitális hátfalak ára általában 2-10×-ese egy átlagos kisfilmes vagy APS-C szenzoros digitális tükörreflexes váz árának. A most bejelentett Leaf Aptus-II 5 elméletileg azért készült, hogy a kevésbé tehetősek is belevághassanak a középformátumú digitális fotózásba.

Az Aprus-II hátfalak legújabb tagja 5-ös típusjelzést kapott. A 22 Mpixeles hátfal 48×36 mm hasznos képfelületű, vagyis képkivágás faktora 1,25.
A visszafogott ár persze nem csak a felbontásban, de a sorozatsebességben is visszatükröződik, a Leaf Aptus-II 5 ugyanis a termékcsalád leglassabb tagja 0,9 kép/mp-es sebességével (persze a komolyabb darabok sem sokkal gyorsabbak: max. 1,1 kép/mp-re képesek).
A hátfal érzékenysége ISO25 és ISO400 közé állítható, a gyártó közlése szerint a dinamikaátfogás 12 fényértéknyi. A kész képeket 3,5″-os LCD-n tekinthetjük meg.

A Leaf Aptus-II 5 ára 8000 dollár lesz, amelyhez egy Phase One 645 AF váz és egy 80 mm-es alapobjektív további 2000 dollárba kerül.