Az Epson túllép a Full HD-n

0

Az Epson bejelentette új, 3LCD technológiájú, 4K felbontású projektorainak jövőbeli sorozatgyártását, egyben az ilyen felbontásra képes TFT LCD panelek gyártásának megkezdését. Az új panel a világ első 4K felbontású kivetítőinek lelke lehet, amely a most elterjedt Full HD (1920 x 1080 pixel) szabványnál több mint 4x jobb felbontást kínál, 4096 x 2160 pixellel. Az LCD-k a legfrissebb C2 FINE technológiával készülnek majd, 42 mm-es képátlóval. Az ezekre épülő első projektor modell bejelentése még várat magára, de várhatóan a közeljövőben hallani fogunk róla.

Sajtóközlemény:

Az Epson múlt időbe tette a Full HD felbontást a projektorok világában

A japán cég fejlesztette ki a világ első 4096×2160 képpont felbontású HTPS TFT paneljét 3LCD projektorok számára

Budapest, 2009. november 13. – A Seiko Epson Corporation kifejlesztette a világ első 4096×2160 képpont felbontású, magas hőmérsékletű poliszilikon (HTPS) felhasználásával készült TFT folyadékkristályos paneljét 3LCD projektorok számára.

A kivetítőket egyre szélesebb körben használják, az üzleti prezentációkon kívül manapság mind nagyobb szerephez jut az osztálytermekben, előadótermekben, tömegrendezvényeken és az otthonokban is, ahol mind több HD-felbontású műsor érhető el.
Az 8,85 megapixel felbontású új 4K panel négyszer olyan részletes – ezáltal jelentősen jobb minőségű – képet nyújt, mint a full HD technológia (1920 x 1080, 2,1 megapixel), így ideális megoldást jelent olyan különleges alkalmazások számára, mint az ipari és építészeti tervezés és szimuláció, valamint az olyan előadások, ahol egyszerre négy full HD képet vetítenek ki.
Az Epson a C2 Fine technológiát alkalmazta a panel elkészítése során, és kifejlesztett egy olyan új, erre a felbontásra optimalizált vezérlési eljárást, amely lehető teszi, hogy a különlegesen magas felbontásban kivetített képek kivételes fényerővel és kontraszttal rendelkezzenek.

A panel főbb tulajdonságai:
LCD típusa C2 Fine (szervetlen rendezőréteggel)
Feldolgozási technológia D7
Effektív pixelek száma 4096 x 2160
Panel méret (átlósan) 1,64 hüvelyk (4,2 cm)
Pixelméret 9 µm

További információk:
Ha a HTPS panelek előnyeiről szeretne többet tudni, látogasson el a http://www.epson.jp/e/products/device/htps/, míg ha a 3LCD technológia érdekli, a http://www.3lcd.com/ weboldalra.