Önarc(fény)kép – workshop

0

2010. január 8-án, pénteken nyílt meg a 7 ország 10-10 képzőművészének fotós önarcképeit bemutató „Seeing oneself” című kiállítás Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban.
Az izgalmas látvány mellé a Múzeum egy érdekes programot is kinál: január 29. és 31. között előadássorozatot és workshopot szervez érdeklődő fotográfusok és igényes műkedvelők számára „önarc(fény)kép” címmel.
A programra max. 20 főt tudnak fogadni.
Részvételi díj 35.000 Ft.

Sajtóközlemény:

A Magyar Fotográfiai Múzeum, a „Seeing Oneself” címû kiállításához kapcsolódóan, 2010. január 29. (péntek) és 31. (vasárnap) között elõadássorozatot és hozzá kapcsolódó mûhelyfoglalkozásokat (workshopot) szervez Kecskeméten „önarc(fény)kép” címmel.

Részletes program:
2010. január 29. (péntek):
17 órai kezdettel Baki Péter múzeumigazgató bemutatja a Magyar Fotográfiai Múzeumban jelenleg látható kiállítást. A szálláshelyek elfoglalása.

2010. január 30. (szombat):
10.00: Dr. Gyenes Zsolt képzõmûvész, a kiállítás egyik alkotójának elõadása: Kísérleti megoldások a portréfotográfiában
10.30: Károly Sándor Áron DLA képzõmûvész, a kiállítás egyik alkotójának elõadása: Az archaikus fotóeljárások szerepe és lehetõségei a digitális korszakban
11.00: Szõcs Andrea képzõmûvész, a kiállítás egyik alkotójának elõadása: Az önarckép fogalmának tágabb értelmezései
11.30: Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatójának elõadása: Mitõl lett világhírû? Önarcképek a fotográfiában
12.00 Ebéd
13.30: A Magyar Fotográfiai Múzeum történetének ismertetése és gyûjteményének bemutatása, betekintési lehetõség az érdeklõdõk által nem látogatható raktárakba 14.30: Fotografálási lehetõség a múzeum épületén belül, mûtermi eszközökkel, folyamatos konzultáció folytatása szakemberekkel. Igény esetén, a résztvevõk által emberábrázolás témakörben hozott képanyag bírálatára is sor kerülhet.

2010. január 31. (vasárnap):
10.00: Az elõzõ nap alatt létrehozott fotográfiák kiértékelése neves fotográfusok által, személyes konzultáció keretében.
13.00: Ebéd

A workshop az önarckép és általában az emberek fényképezése terén tudásukat fejleszteni kívánó profi fotográfusok és fotóriporterek, valamint az igényes mûkedvelõk számára egyaránt hasznos lehet.

A rendezvény részvételi díja 35.000 forint (amely az ÁFÁ-t is tartalmazza). Igény esetén szállás lehetõséget (1 ágyas szoba 9.250 Ft/éjszaka, kétágyas szoba 12.900 Ft/éjszaka), valamint pénteken és szombaton vacsorát, szombaton és vasárnap ebédet (egyenként 900 forintért) biztosítunk a résztvevõk számára.

A program legalább 10 fõ jelentkezõ esetén indul el. 15 fõ jelentkezése esetén a szervezõk magukra vállalják a két napi ebéd költségét. A maximális létszám 20 fõ. Ennél nagyobb számú jelentkezés esetén a részvételi szándék bejelentésének idõpontja alapján állapítják meg a résztvevõk körét.
Jelentkezni a mellékelt „Jelentkezési lap” visszaküldésével lehet.