Mamiya RZ33

0

A Mamiya újjáélesztette a nyolcvanas évek elején útjára indított RZ-szériáját, ezúttal filmes helyett digitális vonalon. Az egykori 6 x 7 cm-es, középformátumú gépek utódja, a Mamiya RZ33 most 48 x 36 mm-es képérzékelőt kapott, 33 megapixeles felbontással. 16 bites TIFF fájlok esetén egy akár 190 MB-os képenkénti adatmennyiséget is jelenthet. A készülék támogatja a .mos RAW formátumot is.

Az érzékenységet ISO50 és ISO800 között állíthatjuk, leggyorsabb képfrissítési sebessége pedig 1,1 másodpercenként egy felvétel. A fényképezőgép hátulján a korábbi filmmérettel megegyező, 6×7 cm-es érintőképernyős LCD található.

Az RZ szériára jellemző vízszintes-függőleges elforgatás itt is megtalálható, így nincs szükség a teljes gép elfordítására. Tökéletesen kompatibilis az összes RZ optikával, valamint korábbi kiegészítőivel, és cserélhető keresők is vásárolhatók hozzá.

A Mamiya RZ33-hoz a Capture One RAW feldolgozó és a Leaf Capture távvezérlő szoftvert mellékelik, melyekkel együtt 17 990 dollárért lesz beszerezhető. Az Egyesült Államokban idén júliusban kezdik meg a gép forgalmazását.