Panasonic HDC-SDX1 videokamera

0

A most bejelentett Panasonic HDC-SDX1 is büszkélkedhet egy világelső titulussal. Ez jelenleg a világ legkönnyebb, Full HD AVCHD formátumú videokamerája, a maga 185 grammjával. Az imént bemutatott HM-TA1-hez hasonlóan ez a készülék is rendelkezik webkamera funkcióval. Ráköthetjük tehát számítógépünkre, de közvetlen Youtube és Facebook feltöltésre is alkalmas, valamint támogatja az Apple iFrame formátumot is.

A kamera egy HYBRID O.I.S. Stabilizátorral felszerelt 35,8mm-nek megfelelő nagylátószöget adó objektívvel rendelkezik. Intelligens optikai zoom szolgáltatásának köszönhetően a zoom 23x-os értékig növelhető. Ez a felbontás folyamatos változtatásával (csökkentésével) ér el megfelelő képnagyítást. Az objektív fizikai gyújtótávolsága egyébként 16,8x-os zoomot tesz lehetővé.

A HDC-SDX1–et intelligens témaválasztó automatikával és kontraszt szabályozással, valamint követő és arcfelismerő autofókusszal is ellátták. Oldalán egy kihajtható, 2,7” képátlójú, szélesképernyős LCD monitor található. A kamerával 3 megapixeles állóképek készíthetők, a hangfelvétel 2 csatornás (sztereo) Dolby Digital minőségben történik. A videók és fotók SD/SDHC és SDXC memóriakártyákra menthetők.

A Panasonic HDC-SDX1 fekete színben lesz kapható szeptembertől. Ára várhatóan 500 dollár körül mozog majd.