Panasonic HM-TA1 mini kamera

0

A gyártó a komolyabb HDC-SDT750 mellett egy kis mobiltelefon méretű zsebkamerát is bejelentett, a HM-TA1-et, mellyel akár Full HD-ben is videózhatunk, de támogatja az Apple iFrame (960 x 540/30p ) formátumot is. A készüléket elsősorban Youtube vagy Facebook videomegosztáshoz ajánlják. Szinte bármikor nálunk lehet, hiszen vastagsága nem éri el a 18mm-t. A géppel 8 megapixeles állóképek is készíthetők. Optikája F2,8 fényerejű és fix gyújtótávolságú, 4x-es digitális zoommal. A stabilizáció a Panasonic E.I.S. rendszerének feladata, mely egyszerű, elektronikus stabilizátort jelent.

Az MPEG-4 AVC mozikat rögzítő kis kamera extra szolgáltatása a webkamera funkció, így USB-n keresztül bármely IP-alapú video-chat szoftverrel használhatjuk. A készülék oldalán egy kihajtható, beépített USB csatlakozó található. A kész anyagok SD/SDHC, vagy SDXC kártyákra menthetők.

A Panasonic HM-TA1 forgalmazását augusztusban kezdik meg, sötétszürke, lila és piros színváltozatokban. Bevezető ára kb. 170 dollár lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Bemutatkozik a HM-TA1 kompakt HD-mobilkamera: új, bárhová elvihető készülék egyszerű filmezéshez és fotózáshoz, valamint azonnali feltöltéshez.

A HM-TA1 olyan új generációs HD-mobilkamera, amely kivételesen kompakt mérettel és rendkívüli mobilitással rendelkezik. Mivel a tenyérben kényelmesen elfér, akár zsebbe vagy kistáskába is csúsztatható, ugyanakkor mind Full HD videofelvételt, mind a kiváló minőségű fotókészítést lehetővé tesz – bárhol és bármikor.

Egyszerű formatervezésének és működtetésének köszönhetően bárki számára már az első alkalommal könnyen használható. Minden gombja az intuitív kezelést tartja szem előtt, beépített, szoftverrel ellátott USB-terminálja pedig egyszerű számítógépes csatlakozást, szerkesztést, és YouTubeTM- vagy Facebook-feltöltést biztosít. Felvételkészítéshez a TA1 MPEG-4-es AVC-fájlformátumot használ (MP4), felkínálva annak széles körű kompatibilitását, valamint támogatja az Apple iFrame videoformátumát, amely gyors és kényelmes áttöltést és szerkesztést biztosít az iMovie szoftverrel készített felvételek számára.

A TA1 a Skype IP-telefon szolgáltatásával is használható. Ehhez csak csatlakoztatni kell a készüléket a számítógéphez, s az ily módon webkamerává alakult optikán keresztül ingyenes Skype-videohívások bonyolíthatók a távolban élő családtagokkal vagy barátokkal.

Az új HM-TA1 olyan kompakt, nagyfelbontású mobilkamera, amely kiváló minőségű videók és fotók készítését teszi lehetővé. Mindössze 53,0 mm széles, 17,8 mm keskeny és 104,0 mm hosszú tenyérnyi méretével könnyen elfér a zsebben vagy hordozható csuklópánton, s éppoly kényelmesen elvihető bárhová, mint egy mobiltelefon. Éppen ezért ideális eszköz a hétköznapok Full HD minőségű, nemesen egyszerű megörökítésére.

Mivel a TA1 fejlesztésének középpontjában az egyszerű működtetés állt, a felvételkészítés tényleg gyerekjáték. Szinte minden gombhoz egyetlen funkció tartozik, és a felhasználó gyakorlatilag közvetlenül a kicsomagolás után használatba is veheti a gépet. Ráadásul kezelése olyannyira intuitív, hogy akár a használati utasítás elolvasása nélkül, sőt még a hagyományos fényképezőgépeket vagy kamkordereket nem ismerők számára is azonnal egyértelmű.

A TA1 szoftverrel ellátott, beépített USB-terminállal rendelkezik, amely egyszerűen helyezi át a rögzített videoklipeket és állóképeket a számítógépre, amelyen azok megszerkeszthetők, illetve a kívánt weboldalakra is feltölthetők. Az USB-aljzaton keresztüli számítógépes csatlakoztatáskor a beépített HD Writer PE 1.0 szoftver automatikusan elindul, így a képadatok akkor is egyetlen érintéssel áthelyezhetők az adott számítógépre, ha a felhasználó nem saját otthoni gépe előtt ül. Az új modell által alkalmazott MP4-es formátum kiváló PC-kompatibilitást kínál, ugyanakkor támogatja az Apple iFrame videoformátumát is, amely Mac számítógépek esetén egyszerű feltöltési és szerkesztési lehetőséget biztosít a képek számára, és feltöltés után is megőrzi az adatok eredeti méretét. A HD Writer PE 1.0 beépített szoftver segítségével közvetlenül, internetböngésző indítása nélkül tölthetők fel videók a YouTubeTM-ra vagy a Facebookra, felgyorsítva és leegyszerűsítve a megosztás folyamatát.

Ezenkívül a TA1 webkameraként is használható, és képes együttműködni a Skype ingyenes videohívási szolgáltatásával. A számítógéphez történő csatlakoztatás után így a monitor képernyőjén keresztül, szemtől szemben beszélgethet a távolban élő rokonaival és barátaival.

A HM-TA1 segítségével a felhasználók könnyen és gyorsan készíthetnek, nézegethetnek és továbbíthatnak kiváló minőségű mozgó- és állóképeket, s mindezt olyan letisztult, elegáns, keskeny házú kivitelben, mely garantáltan sokak ízlését kielégíti.

* Az egyes modellek elérhetősége országonként és régiónként változó lehet.
● Az otthoni használatra szánt Panasonic HD-mobilkamerák vonatkozásában említett „1920 x 1080 pixeles Full HD videofelvétel” olyan formátumra utal, amelyben vízszintesen 1920, míg függőlegesen 1080 pixel kerül rögzítésre.

A HM-TA1 fő jellemzői:

Felvételkészítés / Lejátszás

  • Kiváló minőségű Full-HD (1920 x 1080 / 30p) felvétel
  • 8 megapixeles állóképkészítési lehetőség
  • Állókép kivágás mozgóképből
  • iFrame üzemmód – Mac- és PC-felhasználók számára ideális
  • E.I.S. elekronikus képstabilizátor
  • 4-szeres digitális zoom
  • Effektusok: Szépia / Monokróm / Lágy Bőr
  • LED-világítás a rossz fényviszonyok közötti felvételkészítéshez
  • Rögzítés SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára

Hálózatba kötés / Szerkesztés

  • Skype-kompatibilitás* [Új]
  • Gyors PC-csatlakozást biztosító beépített USB
  • USB-töltő és USB-buszos tápellátás
  • Egyszerű feltöltés az internetre a beágyazott HD Writer PE 1.0 szoftverrel (Windows OS esetén)