Sportélmény fotókiállítás

0
20

Lezárult a Sportélmény fotópályázat, melyre 351 képpel neveztek. A zsűri döntése alapján Korecz Márk kapta az I. díjat, a II. díj Doba Istvánt illeti, míg a III. helyezett Szilvás Zoltán lett. Az első három díjon kívül további három különdíjat osztottak ki.

A kiállításra a benevezett anyag kb. egyharmada került. A kiállítás megtekinthető a Magyar Sport Házában, hétköznaponként 8:30 és 16:30 között. (Budapest, XIV. Istvánmezei út 1-3.).

I. Korecz Márk – Csak egy pici kell

II. Doba István – Szinkronban

III. Szilvás Zoltán – Jobb csapott

Különdíj: Tóth Imre – A Jövő Bajnokai

Különdíj: Bartók Andrásné – Ég és föld között

Művészi különdíj: Doba István – Mirror horror

Sajtóközlemény:

Megnyílt a SPORTÉLMÉNY Fotókiállítás

A májusi VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó apropóján a szervezők „SPORTÉLMÉNY” címmel fotópályázatot hirdettek meg. A pályázaton a rendezvényen készített fotókkal lehetett részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt. A fotók lehetséges témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény – a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad!

A pályázati kiírásra 351 kép érkezett be.

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai: Kozmann György, olimpiai bronzérmes kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Kovács Gergely, a Képes Sport újságíró-szerkesztője és Tasnádi Dávid, a Képes Sport képszerkesztője, valamint a Nagy Sportágválasztó szervezőbizottsága.

A kiállítást augusztus 3-án ünnepélyes díjátadóval nyitották meg a Magyar Sport Házában.

A díjakat Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lukács Zsuzsanna, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke, Dragóner Ildikó, a Nemzeti Sportszövetség marketing tanácsosa, valamint a Képes Sport képviseletében Berta Mihály adta át.

A díjazottak:
I. helyezett: Korecz Márk (Fót). Kép címe: Csak egy pici kell.
Díj: 150 000 Ft

II. helyezett: Doba István (Solymár). Kép címe: Szinkronban.
Díj: 60 000 Ft

III. helyezett: Szilvás Zoltán (Budapest). Kép címe: Jobb csapott.
Díj: 40 000 Ft

Képes Sport által odaítélt „Művészi különdíjban” részesült: Doba István (Solymár).
Kép címe: „Mirror horror”.
Díj: egy éves Képes Sport előfizetés és ajándékcsomag

Sportágválasztó különdíjban részesült:

Tóth Imre (Mezőtúr).
Díj: INTERSPORT ajándékutalvány 30 000 Ft értékben

Bartók Andrásné (Leányfalu)
Díj: INTERSPORT ajándékutalvány 20 000 Ft értékben

A kiállításon 105 fotót tekinthet meg a közönség. A díjazott képeken túl, a következő pályázók képeiből látható válogatás: Cseh Norbert, Dobrovits Ádám, Forgó Béla, Hajas József, Kovács József, Kürti János, Marton Bea, Molnár Szabó Beáta, Oroszi Beáta, R. Kóródi Zsuzsa, Szabó Viktor, Újvári Gábor.

A kiállítás augusztus 31-ig látogatható a Magyar Sport Házában, hétköznaponként 8.30 és 16.30 óra között.
(Cím: 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3. – AULA)

A kiállítás megjelenését a Magyar Sport Házában a BMSK Zrt. támogatta.
A fotókiállítás anyaga ezt követően a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, 2010. szeptember 17-18-án lesz megtekinthető, 9 és 17 óra között. (Cím: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A).

További információ: www.sportagvalaszto.hu

A rendezvényről
A Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI rendezvény egy abszolút civil, „alulról jövő”, non-profit kezdeményezésként indult útjára 2007. szeptemberében és fejlődéstörténetének sarkalatos pontjához ért idén, hiszen a nagy sikerrel működő, több mint 80 sportágat bemutató és alkalmanként több mint 15 000 embert megmozgató budapesti két (májusi és szeptemberi) eseményen túl, 2010-ben a Nagy Sportágválasztó 18 (!) vidéki városban is megjelent, illetve megjelenik.

Májusi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békés, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Pécs, Szeged.
Szeptemberi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Hódmezővásárhely, Miskolc, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentes, Szombathely, Tatabánya, Veszprém.

A rendezvény céljai, szándékai ugyanazok, mint a kezdeteknél, minél több emberhez eljuttatni a sport pozitív üzeneteit, nem elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Tapasztalatunk szerint a legkönnyebben úgy lehet megszerettetni a sportot, ha közel hozzuk a gyerekekhez (de akár a felnőttekhez is) a lehetőséget, így saját maguk ébrednek rá, hogy mozogni jó! – belülről jövő késztetésnek és nem kívülről jövő kényszernek tekintik azt. A gyakorlatban – edzők, élsportolók, olimpikonok instruálása mellett – kipróbálható sportágak, aktív tapasztalást, igazi sportélményt adnak, s ezáltal pozitív irányba tudják befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Külön ereje a rendezvénynek, hogy felvonultatja szinte a teljes sportági palettát, felkínálva a megismerés és a választás lehetőségét…, hiszen mindenki tehetséges valamiben, csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. Nem feltétlenül azért, hogy élsportoló, olimpikon legyen belőlük, hanem hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat.

VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja: 2010. szeptember 17-18.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont – 1106 Budapest, Maglódi út 12/A
További információ: www.sportagvalaszto.hu