Nikon ViewNX 2

0

A Nikon vadonatúj verziót jelentett be a fényképezőgépeihez adott ViewNX képszerkesztőből.

A Nikon ViewNX 2 immár videók szerkesztésére is alkalmas, amellett, hogy természetesen támogatja a Nikon fényképezőgépek RAW formátumát is, s a legalapvetőbb képfeldolgozási lehetőségeket is kínálja.

Az új változat letölthető a hírünk alatti linken keresztül.

Sajtóközlemény:

Nikon ViewNX 2: Az ön képkezelő eszköztára

Amszterdam, Hollandia, 2010. augusztus 16. – A Nikon bejelentette a ViewNX 2-t, népszerű, fényképezőgépeihez adott szoftverének teljesen új verzióját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és könnyen importálják, tallózzák, szerkesszék és osszák meg fényképeiket.

A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag, a Nikon fényképezőgépekkel szállított és külön is letölthető programcsomag. A szoftver immár olyan eszközöket is kínál, amelyek alkalmassá teszik a modern D-SLR és kompakt fényképezőgépekkel rögzített D-Movie szerkesztésére.

Az alapvető adatimportáláson és tallózáson felül a ViewNX 2 számos gyakran használt beállítási menüt és eszközt is magában foglal, úgy mint átméretezés, fényerő beállítása, kivágás, kiegyenesítés, illetve kifinomult feldolgozási funkciók RAW fájlokhoz.

Zurab Kiknadze, az objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzser a következőket mondta: „Sokak számára a ViewNX a legfontosabb alkalmazás, amelynek segítségével képeik importálását és rendezését végzik. A ViewNX 2 mindent könnyebbé és egyszerűbbé tesz, és számos előnyt tartogat a D-Movie készítőinek is.”

Videók stílusos bemutatása
A ViewNX 2 számos egyszerű és intuitív szerkesztőeszközt tartalmaz, amelyekkel a felhasználók remek videókat készíthetnek. A szoftverrel levághatja a nem kívánatos részeket, majd összeilleszthet több videofelvételt, számos vonzó áttűnési effektet adhat hozzá a felvételhez, állóképekkel és zenékkel készíthet stílusos és animált filmeket, amelyeket aztán megoszthat családjával és barátaival.

Letisztult, intuitív felhasználói felület
A felhasználói felületet a maximális hatékonyság érdekében újratervezték. Az egyszerű grafikák és az intuitív elrendezés még egyszerűbbé teszi a kreatív eszközök széles tárházának elérését és használatát. Különböző megjelenítési lehetőségek szolgálják az aktuális feladat tökéletes elvégzését, és a „Böngésző” illetve „Szerkesztés” lehetőségeken felül a „Geotag” funkcióval a felhasználók egy térképen tekinthetik meg a fényképeket, ahol az egyes képek készítésük helyén szerepelnek. Hogy a saját készítésű tartalmak nézegetése és szerkesztése még kellemesebb legyen, a háttér színe megváltoztatható az aktuális képek fényességéhez igazodva.

Állítsa be szabadon
A ViewNX 2 számos képszerkesztési funkciót kínál, például kivágás, kiegyenesítés, automatikus vörösszemhatás-csökkentés és az oldalirányú színeltérés korrekciója, olyan alapvető funkciók mellett, mint a fájlformátumok átalakítása – ezen felül pedig számos más képcímkézési és értékelési lehetőség segíti a képek közötti tájékozódást és válogatást. A beépített RAW képszerkesztéssel még inkább befolyásolhatja a kész képet: számos hasznos funkció áll itt rendelkezésre, mint a fehéregyensúly, az expozíciókompenzáció, a kontraszt, a fényerő, az élesség beállítása és még sok más. A szoftver többféle nyomtatási lehetőséget is kínál, köztük olyan új beállításokat is, mint a háttérszín kiválasztása és a metaadatok nyomtatása.

Megosztás egyszerűen
A ViewNX 2 szorosan együttműködik a my Picturetown szolgáltatással, a Nikon népszerű online digitális képtároló és -megosztó webhelyével. A képek egy egyszerű fogd-és-vidd művelettel feltölthetők a szolgáltatásba, és a felhasználók online is böngészhetik a my Picturetown képeket, csakúgy, mint a ViewNX 2-ben.

A Nikon-felhasználók által világszerte adott visszajelzések alapján beépített számos új funkcióval a ViewNX 2 újabb szintre emeli a Nikon már egyébként is lenyűgöző ingyenes képszerkesztő szoftvercsomagját, és lehetővé teszi bárki számára, hogy egy kis kreativitással a lehető legtöbbet hozza ki képeiből. Kérjük, kattintson a hivatkozásra a ViewNX 2 teljes verziójának letöltéséhez. http://nikonimglib.com/nvnx/