Két új Pentax optika

0

smc 18-135mm F3,5-5,6 WR

A most bejelentett Pentax K-5 mellé két új objektív is érkezik. A nagyobb modell 7,5x-ös zoomátfogást kínál, kisfilmes értékre átszámítva 27,5-207mm-es gyújtótávolsággal. Az átlagos fényerejű objektív 13 lencsetagot tartalmaz, melyből egy extra alacsony szórású, egy pedig aszférikus kialakítású. Az SP (Super Coating) bevonat a kisebb szennyeződések távoltartásában is segít, a WR jelölés pedig az időjárásálló kivitelre utal.

Nagyítása 0,24x, melyet tele tartományban 40 cm-ről képes elérni. Az úgynevezett Quick-Shift fókusznak köszönhetően a kézi és automata élességállítás közötti átkapcsolás rendkívül egyszerű, a lekerekített rekeszlamellák pedig lágy hátteret biztosítanak. Az objektív egy SDM (DC) fókuszmotort kapott.

Az optika front menetére 62mm-es szűrők csavarhatók. Tömege napellenzővel 429 gramm. A napellenző alaptartozék.

smc 35mm F2,4 AL

A másik friss bejelentés a Pentax smc DA 35mm F2,4 AL, mely az APS-C vázakon 53,5 m-nek megfelelő látószöget nyújt. Különlegessége az átlagostól (kb. 1:2,8) kissé jobb fényerő. A hibrid aszférikus lencsetaggal szerelt optika jó képminőséget kínál kiváló felbontással és kontraszttal. Ezt növeli a Pentax Ghostless Coating lencsebevonat valamint a frontelem SP bevonata.

Az objektív 6 db lekerekített lamellát kapott, közelpontja 0,3 méter. A mindössze 45 mm hosszú és 124 grammos optika műanyag bajonettet kapott. Az objektívet egyébiránt már szeptember 8-án bejelentette a cég.