Objektív újdonságok a Sigmától

0

A Sigma két új objektívet jelentett be a mai napon, mindkettő egy-egy korábbi optikájának megújult változata. A legnagyobb újdonságot az optikai stabilizátor jelenti, és a gyártó sajtóanyaga szerint áttervezték az objektívek belsejét is, melynek köszönhetően a képminőségen is sikerült javítaniuk.

Sigma APO 120-300mm EX DG OS HSM

A Sigma APO 120-300mm F2,8 EX DG OS egy 2005-ös modell utódja egy SLD és két FLD lencsetaggal, többrétegű bevonatokkal, belső zoom rendszerrel. Az objektív időjárásálló kivitelű, stabilizátora 4 fényérték előnyt biztosít. A HSM fókuszmotor gyors és szinte hangtalan élességállítást tesz lehetővé. A szép háttérelmosást 9, lekerekített szélű lamella biztosítja.

Az objektív támogatja a Sigma APO telekonvertereit is. Elején 105 mm-es szűrőmenet található.120 mm-es állásban adja a legjobb (1:8,1) nagyítási arányt, mely 1,5 méteres közelponttal érhető el.

Sigma APO MACRO 150mm EX DG OS HSM

Jobb nagyítást kapunk a legendás Sigma APO MACRO 150mm F2.8 EX DG OS HSM-től, mely elődjéhez hasonlóan 1:1-es leképezést nyújt. Mindezt 38 cm-es közelponttal éri el. Az objektív 72 mm-es szűrőmenetet kapott. Támogatja az APO telekonvertereket, optikai stabilizátora 4 fényérték előnyt ígér.

Tizenkilenc lencsetagja közül 3 SLD elem, és itt is megkapjuk a jó képminőséghez elengedhetetlen többrétegű bevonatokat. A jó háttérelmosás a makró képeknél is nagyon fontos, mely ezúttal is 9 lekerekített szélű lamellának köszönhető.

Mindkét objektívhez gyári napellenző és állványadapter is jár.