EDIUS Neo 3

0

A Grass Valley szoftverfejlesztő cég bemutatta legújabb videóvágó és szerkesztő alkalmazását az EDIUS Neo-t, mely immár 3. generációját éli.

Az EDIUS Neo 3 elődjénél több videoformátumot támogat, többek között az egyre terjedő AVCHD-t (H.264), sőt akár kevert formátumok, vagy HD/SD felbontású videosnittek egyidejű szerkesztése is lehetséges.

A frissítés főként a DSLR videósokat célozza meg, hiszen akár 1080p 50/60 videók is behívhatók, bármiféle komolyabb hardveres támogatás nélkül. A fejlesztők ígérete szerint az új EDIUS Neo a jelenlegi leggyorsabb natív AVCHD szerkesztő a piacon. Nem szükséges hozzá feltétlenül hardveres gyorsítót használnunk, de persze támogatja a Grass Valley erre szakosodott hardvereit, a HDSPARK és a FIRECODER Blu kártyákat.

A szoftver újdonságai közé tartozik még a 3D digitális effektusokat kezelő „3D Layouter”, a hangkeverő, a teljes ablakos szerkesztő nézet, valamint a mozgó menük szerkesztése DVD, vagy Blu-ray lemezekhez.

A fejlesztő várhatóan a hónap végétől forgalmazza a szoftvert, mely 229 dollárért (hardveres kiépítésben max. 749 dollárért) lesz megvásárolható.