Capture One 6

0

A dán Phase One cég bejelentette Capture One RAW konverter és képszerkesztő szoftver legfrissebb, 6-os változatát. A szoftvert kétféle alapverzióban vásárolhatjuk meg (Pro és Express), Mac és Windows rendszerekre. Az új változat több mint 170 fényképezőgép RAW formátumát támogatja, köztük a Phase One, Leaf és Mamiya középformátumú vázakét, valamint az új Canon EOS-60D és PowerShot S95 készülékekét.

A Capture One Express 6 újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett metaadat támogatás (XMP sync, GPS link, Google Maps), a javított nagyító eszköz, a beépített videó importálás és kezelés, a könnyebb keresés és rendszerezés, az új fájlátnevezési lehetőségek, valamint a natív 64-bites támogatás és OpenCL/GPU gyorsítás.

A Pro 6 változat ezen felül roncsolásmentes, szelektív szerkesztési eszközöket kínál, melyekkel a kép egy részén dolgozhatunk. Részletesen beállítható fekete-fehér konverziót és új perspektíva korrekciós lehetőséget is kapunk. A Pro verzió ezen felül új nyomtatási opciókkal is bővült és támogatja majd a nemsokára megjelenő Capture Pilot alkalmazást. Ez a szoftver iPad, iPhone és iPod Touch készülékeken teszi lehetővé az elterjedtebb DSLR és középformátumú vázak RAW, JPEG és TIFF képeinek vezeték nélküli megtekintését.

A Capture One Pro 6 299, az Express verzió 99 dollárért vásárolható meg a fejlesztő weboldalán.