Új Rollei digitális fényképezőgépek

0

Az RCP-Technik, mint a Rollei digitális fényképezőgépek márkanév tulajdonosa, új modelleket jelentett be, melyek az új Powerflex család tagjai.

A Rollei Powerflex 440 12 Mpixeles, míg a 450-es modellbe 14 Mpixeles CCD került. Az optikák terén sem egyezik meg a két modell, a 440-esbe 4×-es átfogású, a 350-esbe 5×-ös zoomos darab került. A kezdő gyújtótávolság kisfilmes rendszerbe átváltva 26 mm.
Mindkét fényképezőgép képes 1280×720 pixeles HD videók készítésére, a felvételeket SD vagy SDHC memóriakártyára menthetjük.
A Rollei Powerflex 440 ára 27.000 Ft lesz, míg a 450-esét 30.000 Ft-ot kell majd fizetnünk.

Rollei Powerflex 440

Rollei Powerflex 450

Sajtóközlemény:

Új digitális fényképezőgép család: a Rollei Powerflex

Az igényes és költségtudatos vásárlók számára a Rollei rögtön a jövő év elején bemutatja az új, Powerflex termékcsaládját és annak első két modelljét, a Powerflex 440-t és a Powerflex 450-t.

Köszönhetően a kiváló és széleskörű tudásuknak a „Powerflex” név mindkét típusra illik. Műszaki paramétereik és kifinomult formatervezésük tökéletes összhangban vannak, a fénykép készítésekor sokféle beállítási lehetőséget biztosítanak, a videózáshoz pedig HD minőséget ( 1280x 720p ) kínálnak. A kiváló képeket mindkét modellben a 14 Megapixeles érzékelő és a 26 mm-es széleslátószögű objektív biztosítja, így minden fotózási körülmény közt ( portré, tájkép, belső terek, közelkép ) tökéletes partner.

A Powerflex 450 kitűnő 5x-ös optikai Apogon zoommal rendelkezik, a fókusztávolsága 4.7 mm és 23.5 mm közt állítható, amely kis képformátum esetén 26 mm-130 mm köztinek felel meg. Ez csoportképek és tájképek készítésekor tud nagyon hasznos lenni. Ezenfelül optikai képstabilizátor kompenzálja az esetleges kézremegést és lehetővé teszi, hogy alacsonyabb zársebesség esetén is éles fotókat készíthessünk. A 2-60 cm közti makrótartománynak köszönhetően a Powerflex igazi „zoom-in” szakértő.

A fehéregyensúly manuálisan állítható és optimális fénybeállítást biztosít mindegyik motívum programnál. A Panorama Capture funkció több panoráma képet automatikusan egybefűz. A fényképeket JPG formátumban tárolja, maximális 4288×3216 pixel felbontás mellett, míg az akár a másodpercenkénti 30 képet rögzítő borotvaéles HD videókat Motion-JPG formában rögzíti. Rendelkezik USB 2.0 és 2-az 1-ben AV kimenettel, így a fényképeket és a videókat könnyen és gyorsan lehet megjeleníteni a számítógépen vagy a TV-n. A bonyolult képi megjelenítés már a múlté. Az ISO 3200-as értékének köszönhetően használható akár sötét szobában is, ha gyors zársebesség van kiválasztva ( 2-1/2000 másodperc ).

A kompakt kialakítás ellenére a Powerflex modellek éles, 230.000 pixel felbontású nagy 2.7′-es LCD kijelzővel rendelkeznek. Az elegáns dizájnt erősíti, hogy az előlapon végigfutó fém burkolat.

A Powerflex 450-es kistestvére a Powerflex 440, 4x-es optikai zoommal rendelkezik és ez lehetővé teszi, hogy távolabbi tárgyakat is fotózzon. A gyújtótávolság 4,7 mm és 18,8 mm közötti, ami kisképformátum esetén megfelel a 26 mm és 104 mm közti tartománynak.

A 1280x720p, HD minőségű videóit egyszerűen feltöltheti az internetre a YouTube-ready funkciója segítségével. Fényképek készítéséhez a 25 könnyen használható motívumprogramja közül mindig megtalálja a megfelelőt. A nagy sebességű képsorozat funkció rengeteg szórakozást ígér: másodpercenként 30 képet rögzít és külön is meg lehet őket tekinteni flip-book stílusban.

Mindkét Powerflex fényképező számos hasznos funkcióval rendelkezik, mint például a arc és mosolyfelismerés, valamint a vörösszem effektus csökkentés. A Lithium-Ion akkumulátorokat USB-n keresztül is tölteni lehet. Mindkét fényképezőgépet könnyen és gyorsan lehet USB-n keresztül a számítógéphez csatlakoztatni, hogy a legújabb képeket ott lehessen megtekinteni. A fényképeket tárolását a 32GB-ig bővíthető SD/SDHC memóriakártya foglalat biztosítja.

A fényképezőgépek 2011-től kaphatóak az üzetekben. Míg a Poweflex 450 fekete, rózsaszín és ezüst színekben lesz kapható 29.990.-Ft-os ajánlott fogyasztói áron, addig a Powerflex 440-es modell fekete, rózsaszín, piros és ezüst színekben lesz elérhető, 26.990.-Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Ebben a termékcsaládban a Powerflex 470-es modell lesz a következő típus, előreláthatólag 2011.áprilisában. Köszönhetően a 7x-es optikai zoomnak, a HD videó funkciónak, az optikai képstabilizátornak és a 3″-os kijelzőnek, a képek és videók élvezete garantált lesz.