Panasonic UHS-I memóriakártyák

0

A Panasonic bejelentette UHS-I kompatibilis memóriakártyáit, illetve emellett a Gold sorozata is megújult, Class 10-es kártyákkal.

Az UHS-I SDHC és SDXC memóriakártyák akár 80 MB/s-os írási sebességre is képesek, emellett természtesen kapacitásuk is kellően nagy ahhoz, hogy professzionális alkalmazásokban is használhassuk őket.

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatja a 80 MB/s*1 írási sebességre képes új SDHC UHS-I memóriakártyákat

London, Egyesült Királyság (2011. február 15.) – A Panasonic ma bejelentette az új SDHC UHS-I (Ultra High Speed) 95 MB/s és 80 MB/s olvasási- és írási sebességű memóriakártyák forgalmazásának megkezdését. Az új Gold kártyák, amelyek megfelelnek a Ver.3.01 (UHS104) SD memóriakártya-szabványnak, ideális eszközök az SLR kamerákhoz, amelyek nagy sebességű írásteljesítményt igényelnek. Az új kártyákat 2011 áprilisában mutatják be 8 GB, 16 GB, és 32 GB tárolókapacitással.

A legmagasabb, akár 80 MB/s írási sebességre is képes új kártyák ideálisak a nagy sebességű, HD minőségű sorozatfelvételek készítésére digitális SLR kamerákban. Ha az új SDHC UHS-I memóriakártyákat UHS-I támogatású digitális fényképezőgéppel használjuk, az egymást követő felvételek száma kétszer akkora is lehet, mint a jelenlegi Gold modellek*3 esetében. A kártyák gyors adatátvitelt tesznek lehetővé számítógépre, és körülbelül 4-szer akkora sebességgel továbbítják az adatokat, mint a jelenlegi Gold SDW sorozat.

Az új kártyák megbízhatósága és tartóssága kimagasló. A Szuper Intelligens Vezérlő (SICS) áramkimaradás védelemmel van ellátva, hogy megóvja az adatokat a hirtelen feszültségkiesésektől, frissítés funkcióval, amely az archiválási élettartamot 10-szeresére növeli, és Smart Data Writing funkcióval, hogy minimalizálja az intenzív írás okozta hiba lehetőségét. Rendelkeznek a “Proof 5” tulajdonsággal is (víz-, rázkódás-, mágnes-, röntgensugárzás- és hőálló), hogy a vásárlók szélsőséges körülmények között is használhassák őket.

Az új 8 GB (RP-SDA08G), 16 GB (RP-SDA16G) és 32 GB (RP-SDA32G) kapacitású kártyák 2011 áprilisától kaphatók.

*1 UHS-I bus interfésszel (SDR104 sebesség).
*2 1 GB = 1 073 741 824 byte. A tényleges kapacitás ennél kevesebb.
*3 A felvételek száma a fényképezőgép teljesítményétől függ.
*4 Elméleti érték. A tényleges sebesség a használt berendezéstől és a feltételektől függ.

A Panasonic bemutatja az új, megnövelt sebességű Class 10 Gold kártyákat (SDU sorozat)
– különleges tervezésű Olympic modellek is elérhetőek

London, Egyesült Királyság (2011. február 15.) – A Panasonic ma bejelentette az új, megnövelt sebességű és teljesítményű Gold kártyák forgalmazásának megkezdését. Az új Class 10 UHS-I (Ultra High Speed) Gold kártyák maximális olvasási sebességét 90 MB/s*1,-ra növelték 22 MB/s-ról, ami a korábbi SDW modellek sebessége volt. A kártyák memóriája 4 GB-tól 64 GB-ig*2 terjed, és 2011 második negyedévétől kaphatóak.

Class 10-es sebességszabványával, az új Gold sorozat ideális Full HD felvételek készítésére, és a felvétel gyorsan feltölthető számítógépre a 90 MB/s-os maximális olvasási sebességnek köszönhetően. A korábbi SDW sorozattal összehasonlítva, az új Gold sorozat körülbelül 4-szer3 gyorsabban továbbítja az adatokat, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó azonnal feltöltse a tartalmakat a számítógépre szerkesztés vagy archiválás céljából.

Az új kártyák rendkívül megbízhatók és tartósak. A Szuper Intelligens Vezérlő (SICS) áramkimaradás védelemmel van ellátva, hogy megóvja az adatokat a hirtelen feszültségkiesésektől, frissítés funkcióval az archiválási élettartam 10-szeresére növeléséhez, és Smart Data Writing funkcióval, amely az intenzív írás okozta hibalehetőséget minimalizálja. Ezeket a kártyákat “Proof 5” tulajdonsággal is felszerelték (víz-, rázkódás-, mágnes-, röntgensugárzás- és hőálló), hogy a vásárlók szélsőséges körülmények között is használhassák őket.

A 2012 es Nyári Olimpiai Játékok tiszteletére az új Gold kártyák 4 GB, 8 GB, 16 GB és 32 GB kapacitással kaphatók lesznek Olimpia kivitelben is. A nagy kapacitású modelleket rövid 3D tartalmakkal forgalmazzák, amelyeket a gyártás során a kártyára rögzítenek. A rögzített tartalom törölhető vagy felülírható, így a felhasználó a kártya teljes kapacitását használhatja. Az olimpia tiszteletére tervezett modellek 2011 második negyedévétől vásárolhatók meg.

*1. UHS-I bus interfésszel (SDR104 sebesség).
*2 1 GB = 1 073 741 824 byte. A felhasználható tárhely ennél kevesebb.
*3 Elméleti érték. A tényleges sebesség a használt berendezéstől és a feltételektől függ.