Olympus M.Zuiko Digital ED 12mm f/2 és 45 mm f/1,8

0

Az Olympus két új objektívet jelentett be, melyekkel a tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépeket (MILC) magába foglaló mikro négyharmados rendszert bővíti.

M.Zuiko Digital ED 12 mm F2,0

M.Zuiko Digital 45 mm F1,8

A két új objektív közös jellemzője, hogy mindkettő fix gyújtótávolságú, s fényerejük remek.
A M.Zuiko Digital ED 12 mm f/2,0 nagylátószögű optikát elsősorban városban és épületekben tudjuk majd kiválóan alkalmazni, 24 mm-es kisfilmes gyújtótávolságnak megfelelő látószöge erre teszi leginkább alkalmassá. A gyenge fény sem akadály, az f/2-es fényerővel pedig akár kreatív háttérelmosás is elérhető, ha a tárgytávolságunk kellően alacsony.
Az új nagylátószögű mFT optikát már júliustól kereshetjük a boltok polcain, az árcédulára közel 230 ezer Ft lesz majd ráírva.

A másik új objektív a M.Zuiko Digital 45 mm f/1,8, mellyel kiváló portrékat készíthetünk. A 90 mm-nek megfelelő gyújtótávolság miatt persze csak viszonylag távolról.
A 45 mm-es objektívet szeptembertől lehet majd megvásárolni, kb. 90e Ft-ért.

Sajtóközlemény:

Az Olympus PEN kollekció két legújabb kompakt M.ZUIKO DIGITAL objektívje

Új objektívek gyors rekeszvezérléssel a prémium PEN stílus jegyében
Első osztályú optikai remekművek gyönyörű portrékhoz és nagylátószögű képekhez

2011. június 30., Hamburg – A három új (PEN E-P3, PEN Lite és PEN Mini) rendszer fényképezőgép mellett az Olympus bemutatja két, kifejezetten az új Mikro-NégyHarmad rendszerű PEN modellekhez tervezett kompakt objektívjét. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 (24mm*) nagylátószögű ‘Street Photography’ objektív és az M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 (90mm*) portréfotó objektív ugyanattól az Olympus neves optikai részlegétől származik, mely a tükörreflexes fényképezőgépekhez fejleszt objektíveket. Mindkét modell a PEN vázba épített, fejlett képstabilizátor előnyeit aknázza ki. A két, gyors rekeszvezérléssel felvértezett Olympus Mikro-NégyHarmad újdonság ideális megoldást nyújt rossz fényviszonyok közötti fotózáshoz, valamint kifejezetten alkalmas a témát hatásosan, elmosódott háttérrel kiemelő képek készítésére. A prémium kivitel, kiváló optikai teljesítmény és a kompakt, könnyed felépítés által mindkét objektív tökéletesen illeszkedik az Olympus PEN kollekcióba. A PEN SLR-minőséget nyújt – de közben egyszerűen használható és elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy kabát zsebében. A portréfotó objektív 89.990.- HUF fogyasztói áron, 2011 szeptemberétől, míg a nagylátószögű ’Street Photography’ objektív már július elejétől, 229.990.- HUF áron kapható a boltokban.

Gyenge fények, tájképek, elmosódás és pillanatképek
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 nagylátószögű ’Street Photography’ objektív leginkább nagyobb témák, például tájképek kiváló minőségű álló- és mozgóképként történő megörökítéséhez ideális – különösen gyenge fények mellett. Ugyancsak tökéletes megoldást nyújt profi effektek – például életlen háttérrel kiemelt téma fotózására. A PEN kompakt méreteivel kiegészülve a gyors rekeszvezérlés lehetővé teszi álló- és mozgóképek készítését olyan szituációkban, ahol vaku, illetve állvány használata nem lehetséges – például templomban, vagy múzeumban. Ezzel még korántsem értünk e sokoldalú objektív tudásának végére… A nagyon alacsony f-szám által – egyszerűen – olyan, homályos hátterekkel hatásossá tett képeket készíthetünk, melyeket szívesen mutatunk meg bárkinek, illetve szívesen akasztunk ki otthon a falra. A ‘Street Photography’ a legjobb Olympus PEN objektív spontán képek készítésére – hála a beépített mélységélesség és távolság indikátoroknak, az élességállítás a kijelzőre pillantás nélkül is végezhető. Az indikátorokkal a manuális üzemmódban játszhatunk. Amint a téma élessége megfelelő, a fókuszgyűrű visszahúzható és a fényképezőgép készen áll a kép elkészítésére. A rossz fényviszonyok és pillanatképek felvétele mellett a ’Street Photography’ objektív nagyszerű teljesítményt nyújt erős fény esetén is – köszönhetően a lencsék felületére felvitt többrétegű bevonatnak, mely a szellemképesedést és a becsillanást a hagyományos bevonattal ellátott objektívlencsékhez képest felére csökkenti.

Kivételes minőségű portrék
A nagylátószögű társához hasonlóan a M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 portréfotó objektív ugyancsak a három új PEN fényképezőgép lenyűgöző, prémiumérzetet keltő kivitelével azonos megjelenéssel büszkélkedhet. A minőségi, fémes felületek ellenére határozottan mérsékelt áron szerezhető meg – különösen, ha figyelembe vesszük az általa biztosított fantasztikus képminőséget. A gyors, nagyméretű rekesznek, illetve az élvonalbeli optikai megoldásoknak köszönhetően használói ragyogó, vibráló részleteivel szemet gyönyörködtető portrékat készíthetnek vele – amelyek ráadásul még kifinomultabbá tehetők az igazi profikra jellemző mélységélesség használatával.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm 1:2.0 nagylátószögű ’Street Photography’ objektív 229.990.- HUF fogyasztói áron, 2011 júliusától, míg az M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 portréfotó objektív 89.990.- HUF áron, szeptembertől kapható a boltokban.

* 35mm rendszer ekvivalens.