Olympus PEN E-PM1

0

Az Olympus új modellt jelentett be mikro NégyHarmados rendszeréhez, mely vélhetően egy sorozat első darabjaként debütál.

Az Olympus PEN Mini E-PM1 elsősorban azoknak készül, akik DSLR szintű képminőségre vágynak, de nem kívánnak sokat foglalkozni a beállításokkal.
A 3″-os, 460 ezer szubpixeles LCD-vel szerelt gép AF rendszere a mai napon bejelentett három géppel megegyező, vagyis 35 fókuszterületű, s a cserélhető objektíves kategóriában kimagaslóan gyorsnak számít (a gyártó információi szerint). Az E-PM1 AF segédfényt is kapott, így gyengébb fényben könnyebb dolga lesz a masinának, mint a korábbi modelleknél, melyek nem rendelkeztek ilyen fényforrással.

Videózni FullHD felbontásban, váltott soros módban, illetve 720 soros HD felbontásban progresszív letapogatással lehet.

A 2011 kora őszétől boltokba kerülő gép fekete, fehér, ezüst, sötétbarna, lila és ezüst-rózsaszín kivitelben készül.

Sajtóközlemény:

Stílusos vízió – Az Olympus bemutatja az eddigi legkecsesebb rendszer-fényképezőgépet
SLR minőség bonyolultság nélkül Ismerkedés a nagyszerű Olympus PEN E-PM1 fényképezőgéppel

2011. június 30., Hamburg – Az új PEN E-PM1 a világ legkisebb és legkönnyebb cserélhető objektíves rendszer-fényképezőgépe. Ez a csinos gép minden eddiginél ragyogóbb felvételek készítésére képes és minden eddiginél könnyebben kezelhető. Az E-PM1 ideális mindazok számára, akik egy olyan, problémamentes fényképezőgépet keresnek, mely bárhol – akár egy buli közben is – a zsebben lapulhat, felvételre készen. A „célozz és lőj” stílusú gépeknél megszokott módon hatféle színben elérhető E-PM1 – az egyszerűség és a kompakt kinézet mögött – valójában egy SLR-minőségű fényképezőgép. Segítségével a magas szintű fotózás és filmkészítés bámulatosan egyszerű. Az Olympus Live Guide funkciója a kezdők számára intuitív kezelőfelületet ad, melynek segítségével az olyan paraméterek, mint például a rekeszérték, vagy a mélységélesség úgy állítható be, hogy nem is kell tudnunk, hogyan is működnek. Hatféle Művészi szűrővel érhetünk el izgalmas, kreatív hatást a Full HD mozgóképek és az állóképek esetén is. Ha nem tudjuk, hogy egy menüpont, vagy beállítás mit is jelent, felbukkanó ablak segít annak megismerésében. A villámgyors autofókuszt, a kevés fény mellett is nagyszerű teljesítményt, a csúcsminőségű Olympus objektíveket, valamint stílusos kiegészítőket elnézve nehéz megállapítani, mire nem képes az E-PM1 – mely 2011 kora őszétől érhető el.

Egy fényképezőgép – mindenkinek
Az Olympus PEN fényképezőgépek tervezésekor az elsőszámú szempont olyan gép megalkotása, mely kiváló képek készítésére alkalmas, de nem jellemzi a csúcskategóriás fotós eszközök kényelmetlensége – hiszen egy felhasználó számára az SLR-gépek legtöbbje nehéz, nagydarab és relatíve bonyolult kezelést igényel. Az Olympus PEN E-PM1 mindent megváltoztat. Az E-PM1 egy tükörreflexes gép lélegzetelállító képminőségét biztosítja, miközben nincs szüksége külön táskára és bonyolult vezérlésre. Könnyebb és kisebb, mint bármely más cserélhető objektíves rendszer-fényképezőgép, ráadásul könnyen kezelhető és még jól is néz ki. Az új PEN rendelkezik azzal a plusszal, melyet csak egy igazi ikon tudhat magáénak. A karcsú kontúrral és prémium felületekkel büszkélkedő gépet öröm elővenni, és akár csak megmutatni – bárhol, bármikor. Mint ahogyan a tartozék csúcsminőségű objektívet is.

Súgó minden felvételhez
Mint ahogy a PEN gépekkel megszokott, nem számít, mennyire jó (vagy rossz) a fotós, vagy az operatőr – az E-PM1 biztosítja, hogy a megfelelő beállítás kerüljön kiválasztásra. Az egyes menüpontokhoz felbukkanó ismertető szövegek tartoznak, így a különböző beállítások jelentése azonnal nyilvánvalóvá válik – még ha el is felejtettük azokat. A gyorsan megjeleníthető Live Guide asszisztens segítségével a kijelzőn azonnal látható, hogy melyik beállítás a leginkább megfelelő a kívánt eredmény eléréséhez ¬– és látható az is, hogy egy beállítás megváltoztatása a vezérlőtárcsa elforgatásával hogyan is hat a képre. A Live Guide által úgy használhatjuk a különböző, a képet nagyban befolyásoló paramétereket – például a szín intenzitást, a megvilágítás módját, a fényerőt, háttér elmosódást, vagy a mozgás elmosódást – hogy tudnánk, igazából hogyan is működnek. Természetesen a Live Guide segítségével a képek mellett kiváló videók is készíthetők. Az E-PM1 a csodaszép felvételeket garantáló 1080i Full High Definition AVCHD formátumot használja, mely kisebb fájlméretet eredményez – és tökéletesen alkalmas TV-készüléken történő lejátszásra. Emellett választható 720p HD Motion JPEG videó formátum is, mely a számítógéppel történő szerkesztést könnyíti meg.

Művészi szűrők speciális hatások eléréséhez
Aki szereti a magazinokban látható, vizuális eszközökkel felturbózott hirdetéseket, egyenesen imádni fogja a PEN E-PM1 kreatív Művészi szűrőit. A Pop Art, Lágy Fókusz, Szemcsés Film, Pinhole, Dioráma és a felvételeknek a kontraszt növelésével dinamikus atmoszférát biztosító Drámai Tónus a Full HD videofelvételekhez is alkalmazható – mindössze egy gombnyomással, számítógépes szoftver használata nélkül. Amint egy felvétel elkészült, a diavetítés funkcióval máris megjeleníthetjük az LCD kijelzőn – vagy ragyogó színekkel egy nagy High Definition TV-n.

Tökéletes felvételek rendszer-objektívekkel
Ahogy egy rendszer fényképezőgéphez illik, az E-PM1 számos kiegészítővel és a különböző felvételi igényekre tervezett objektívekkel bővíthető. A géphez alapvetően egy első osztályú M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm*) 1:3.5-5.6 II R objektív tartozik, de emellett több mint 500 további objektív csatlakoztatható (esetlegesen adapter segítségével) – például az Olympus legendás, extra minőségű M.ZUIKO DIGITAL objektívjei. Az E-PM1 vázba épített képstabilizátorának köszönhetően – a használni kívánt objektívtől függetlenül – bemozdulásmentes felvételek garantálhatók. A tartozék külső vaku mellett egyre több és több klasszikus Olympus kiegészítő csatlakoztatható a bővítmény csatlakozó 2. rendszeren keresztül. Például a Bluetooth®-kompatibilis PENPAL kommunikációs eszköz, mely automatikusan készíti elő és küldi el a felvételeket más kompatibilis eszköznek – vagy akár egy közösségi weboldalra. A biztonságos, stílusos és feltűnésmentes tárolásra kiválóan alkalmas opcionális, sportos Street Case úgy illik az E-PM1-re, mint kesztyű a kézre.

Az E-PM1 fekete, fehér, ezüst, sötétbarna lila és ezüst-rózsaszín kivitelben, 2011 kora őszétől kapható.

E-PM1 főbb jellemzők:

Design

  • A világ legkisebb és legkönnyebb cserélhető objektíves rendszer-fényképezőgépe
  • Különleges formatervezés, hatféle attraktív szín
  • Cserélhető díszítő gyűrű a mellékelt objektíven

Képminőség

  • Gyorsabb készenléti időt és kiváló képminőséget biztosító, nagyteljesítményű TruePic VI képalkotó egység
  • Különösen hatékony, vázba épített képstabilizátor bármilyen objektívvel elérhető bemozdulásmentes videók és fotók készítéséhez
  • Kompakt M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm*) 1:3.5-5.6 II R gyors és szinte hangtalan (videók és fotók készítésére egyaránt alkalmas) objektív
  • Rossz fényviszonyok között is kiváló teljesítményt nyújtó és Full HD videofelvételre alkalmas, 12.3 effektív megapixel felbontású High Speed Live MOS szenzor
  • ISO 12800 érzékenység
  • 1080i Full HD sztereó videofelvétel AVCHD, illetve Motion JPEG formátumban

Egyszerű használat

  • 3.0” LCD kijelző 460,000 képpont felbontással
  • Mindig aktív, minden eddiginél gyorsabb Olympus élességállító rendszer 35 AF ponttal, kevés fény esetén AF-segédfénnyel, valamint követő AF funkcióval (mely a témát a kompozíció keretből történő kimozgása esetén is megjegyzi)
  • Intuitív Live Guide funkció a HD Movie, fotó és P/S/M/A módokban
  • Felbukkanó leírások minden menüponthoz
  • Live View (Élőkép) megjelenítés a HD videó és fotó módban
  • Gyors és egyszerű kezelést biztosító Live Wheel menürendszer
  • Kevesebb gomb az egyszerűbb használat érdekében

Kreativitás és sokoldalúság

  • Hatféle kreatív Művészi szűrő a HD videó és fotó üzemmódokban
  • Bővítmény csatlakozó 2. a folyamatosan bővülő PEN kiegészítő-család számára
  • 20 Mikro-NégyHarmad-, 27 NégyHarmad és több mint 500 más rendszerű objektívvel használható (adapter segítségével)
  • 1/4000 mp. zársebesség 5 fps sorozatfelvétel esetén
  • Multi-expozíciós üzemmód 2 RAW képpel
  • Hosszú üzemidőt biztosító BLS-5 Li-ion akkumulátor

További jellemzők

  • Tartozék külső, billenthető vaku
  • 3D állóképek
  • Diavetítéses megjelenítés
  • SDXC** memóriakártya és Eye-Fi kompatibilis
  • Vezeték nélküli vakuvezérlés

*35mm rendszer ekvivalens.
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.