Olympus SP-610UZ

0

Az Olympus új ultrazoom fényképezőgéppel bővítette kínálatát.

Az SP-610UZ az SP-600UZ utódaként látott napvilágot. Az egyszerű kezelésű kompakt ultrazoom különféle mágikus szűrőket, retus funkciót, intelligens automatikus módot és panoráma funkciót is tartogat felhasználója számára. Kézi rekesz előválasztás, illetve manuális mód viszont továbbra sem érhető el.

Az Olympus SP-610UZ főbb jellemzői:

  • CCD: 14,1 Mpixel
  • ISO80-1600 érzékenység
  • Objektív: 22x-es zoomátfogás, 28-616 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,1-5,9 fényerő, 5 cm-es makró közelpont –>
  • átnézeti és elektronikus kereső nincs
  • LiveWheel kezelőszerv
  • LCD: 3″ 230e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés, kisállat felismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • panoráma funkció
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Nagyteljesítményű 22x zoomos nagylátószögű objektív egy bárhová magunkkal vihető kompaktban

Új, all-in-one ultra zoom SP-610UZ kompakt az immáron tíz éve sikeres SP sorozatból

2011. Január 6, Hamburg – Az Olympus bemutatja az SP sorozat nagyteljesítményű és sokoldalú ultra zoom kompaktjainak legújabb tagját: az SP-610UZ fényképezőgépet. Ez a kifinomult gép minőségi funkciókat kínál és tökéletes megoldást jelent azok számára, akik a magasabb szintű fotózás kihívásait szeretnék kipróbálni. Kompakt kivitele ellenére a kompromisszum egyáltalán nem jellemzi az új fényképezőgépet: például objektívje 22x (28mm-616mm*) optikai zoomátfogást biztosít. Az SP-610UZ méltó az SP sorozat pedigréjéhez – azokhoz a kompaktokhoz, melyek ultrazoom teljesítményt és lenyűgöző képminőséget kínálnak. A funkciók között ráadásul megtaláljuk a 3D felvételi módot és a vezeték nélküli Eye-Fi memóriakártya-kompatibilitást. Mindezek mellett még egy dolog nem tűr kompromisszumot: az ár. Az SP-610UZ fekete színben, 59.990.- HUF áron, 2011 februárjától érhető el.

Az ultrazoom kompaktok új mércéje
Az Olympus állandó törekvése az all-in-one kompaktok folyamatos fejlesztése – és ez az SP-610UZ esetén sem történt másként. Természetesen megtalálhatjuk benne az SP sorozat erősségeit: a kifinomult, nagy zoom-átfogású, bárhová magunkkal vihető fényképezőgép minden jellemzőjét. Az SP-610UZ: élvezetes funkciók és kiváló képminőség egy kompakt testbe zárva. Igencsak hasznos és élvezetes jellemző az Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás (mely automatikus képfeltöltést biztosít számítógépre, illetve weboldalakra), az azonnal indítható HD videofelvétel és a nyolc Mágikus szűrő (az új Akvarell és Csillagfény szűrővel ). A szűrők nagy része – a kategóriában először – rendelkezésre áll fotók és videók felvétele esetén is. A 3D felvételi mód a három dimenzió lenyűgöző hatását kínálja a közelképektől a tájképekig. Ezekből a remek funkciókból egy valóban sokoldalúan használható fényképezőgép áll össze.

Extrém közelképek, extrém nagylátószögű panorámafotók
Az SP-610UZ nagyszerű képminőséget és különleges felvételeket biztosító kifinomult funkcióinak köszönhetően messze megelőzi vetélytársait. A 22x nagylátószögű zoomoptika által még több minden fér a képbe – vagy még közelebb lehetünk a történésekhez. Az Olympus TruePic III+ képprocesszor, 14 megapixel felbontás és a kettős képstabilizátor részletgazdag, elmosódástól mentes képeket, csodaszép színeket és alacsony képzajt kínálnak. A beépített panoráma, a kisállat felismerés, a továbbfejlesztett arcfelismerő és a követő AF funkciók csak egy kisebb válogatás az izgalmas automatikus felvételi módok között, melyek a képek és videók rögzítését könnyebbé és gondtalanná teszik. A 3” méretű LCD kijelzővel a kompozíció és az elkészült felvételek visszanézése egyszerűen végezhető.

Minőség kompromisszumok nélkül, igen kedvező áron
Az SP-610UZ fényképezőgépben többek között beépített vakut, beépített használati útmutatót, [ib] programot, képböngészés funkciót és SD memóriakártya kompatibilitást** találunk, valamint – ráadásul ezen az áron szinte hihetetlen módon – 22x zoomot. Kapható 59.990.- HUF áron, 2011 februárjától.

Az SP-610UP kiemelt jellemzői:

Képminőség:

  • 22x optikai zoommal felszerelt nagylátószögű (28-616mm*) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez
  • TruePic III+ képprocesszor a kiváló színreprodukció és a kisebb képzaj érdekében
  • •Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel
  • 14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
  • Kettős képstabilizátor a gyorsan mozgó témák bemozdulásmentes felvételéhez

Használhatóság:

  • Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás a képek weboldalakra, vagy számítógépre történő automatikus, vezeték nélküli feltöltéséhez
  • 3” méretű, 230,000 képpont felbontású színes LCD kijelző a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek élvezetes megjelenítéséhez
  • Kisállat felismerő funkció a kutyák, illetve macskák portréjának automatikus fotózásához
  • •Továbbfejlesztett arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához
  • Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz
  • Retus funkció a bőrhibák eltűntetéséhez
  • Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával (pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)
  • Egyszerűen használható Live Wheel menü a módok és beállítások gyors kiválasztásához

Kreativitás és sokoldalúság:

  • 3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel
  • Mágikus szűrők a fotók és HD videofelvételek kreatív effektezéséhez: Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Halszem (csak fotókhoz), illetve az új Csillagfény (csak fotókhoz) és az Akvarell

További kiemelt funkciók

  • [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján
  • HDMI TV csatlakozó – a fényképezőgép TV-n keresztül történő vezérléséhez
  • Panoráma funkció az egyszerűen kivitelezhető panorámafotózáshoz
  • SD memóriakártya (SDHC és SDXC kompatibilis)**
  • Beépített vaku
  • Beépített használati útmutató
  • USB töltés funkció

* 35mm ekvivalens.
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Részletes ismertető

3D felvétel mód (3D fotó)
Egy témát két látószögből rögzít, így (3D kompatibilis képernyőn) háromdimenziós hatást érhetünk el. Kétféle 3D mód közül választhatunk: manuális és automatikus. Mindkét módban a fényképezőgép jelzi, ha a fényképezőgépet az első kép elkészítése után át kell úsztatnunk vízszintesen a második felvétel pozíciójába. Automatikus beállításnál a második felvételi pozíciót elérve a felvétel automatikusan elkészül. A manuális üzemmód a 3D-ben jártas fotósok számára készült – ahol a fotós dönti el, melyik a megfelelő pozíció a második felvétel elkészítéséhez.

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett arcfelismerő technológia akár 16 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Retus üzemmód
A retus üzemmód segítségével fotóalanyunk bőrhibáit, ráncait, illetve árnyékait tüntethetjük el – akár a kép elkészülte után is. A funkció felismeri az arcokat és a problémásnak ítélt részleteket automatikusan simábbnak, világosabbnak, így sokkal fiatalosabbnak mutatja.

Kettős képstabilizátor
A megkettőzött védelemnek köszönhetően a fényképezőgép mozgatásától, vagy a gyorsan mozgó témából adódó elmosódás teljes mértékben kiküszöbölhető. A speciális funkció nagy ISO értéket és a beépített gyro-szenzort használó, CCD-mozgatásra képes mechanikus képstabilizátort együttesen alkalmazza.

Eye-Fi memóriakártya kompatibilitás
Az Eye-Fi memóriakártya segítségével az új fotók és HD videók automatikusan, vezeték nélküli kapcsolattal számógépre, illetve fotómegosztó weboldalakra kerülnek.

HD videofelvétel (720p High Definition)
A nagy felbontású (High-definition – HD) mozgóképfelvétel funkcióval készült filmek lenyűgöző minőségben jeleníthetők meg HD TV-készüléken. A HD videofelvétel 1280×720 képpont felbontással és másodpercenként 30 kép sebességgel készít MPEG-4 AVC/H.264 formátumú kisfilmeket.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen: Halszem (csak fotók): a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
Pop Art: fokozza, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
Punk: a képeket rózsaszín és fekete kontraszttal teszi élesebbé, ezzel punk stílus hatását kelti.
Rajz: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
Lágy fókusz: lágy tónust, légies, másvilági hangulatot kölcsönöz a képeknek. Olyan megjelenést ad, mintha a képre mennyei fény borítana fátylat, a részleteket, mint például a hajat vagy virágszirmokat azonban nem tompítja.
Csillagfény (csak fotók): a tárgyakon megcsillanó fényt örökíti meg.
Akvarell: művészi varázslat, melynek köszönhetően a fotók lágy fénnyel körülölelt, vízfestékkel festett képekké változnak.

Kisállat felismerő funkció
Automatikusan ismer fel kutyákat, illetve macskákat (két különböző módban) és működik együtt az automatikus önkioldó funkcióval – így pontosan az a pillanat örökíthető meg, amikor kedvencünk a fényképezőgép felé fordul.

Képböngészés
E megjelenítés funkció segítségével a képek között dátum, téma, személy, illetve helyszín szerint kereshetünk.

Téma felvételi mód
A fotózni kívánt témának leginkább megfelelő felvételi mód kiválasztásával a téma – például tájkép, éjszaka, vízpart és hó, valamint kisállatok – fotózásához ideális beállítások automatikusan kerülnek megadásra.

Árnyékkompenzáló (SAT) technológia
A SAT technológia a sötét képterületek expozíciójának növelését végzi. Egy emberi szemhez hasonlóan működő szenzor a kompozíció sötét részeit (például egy fa árnyékát) meghatározza, majd a fényképezőgép az expozíció beállításait ennek megfelelően módosítja. Az eredmény egy még inkább valósághű és részletgazdag kép.

TruePic III+ képfeldolgozó processzor
Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb él-reprodukció) és a feldolgozási sebességet. Mindemellett a processzor által alkalmazható Mágikus szűrők felvételkészítés funkciók példátlan kreatív önkifejezést tesznek lehetővé.