Utazásra termett: Casio Exilim EX-H30

0

A Casio is készült újdonsággal a CES-re, nézzük elsőként az utazásra termett Exilim EX-H30-at.

A 16 Mpixeles fényképezőgépbe 12,5×-es zoomátfogású optika került. A nagy gyújtótávolsággal történő fotózást segíti a beépített szenzor stabilizálás.
Az energiaellátás és az energiagazdálkodás példás, hiszen CIPA alapú mérés szerint akár 1000 képet is készíthetünk egyetlen feltöltéssel.

A fotózás mellett természetesen videózni is lehet az EX-H30-cal, itt HD felbontással meg kell elégedjünk.
A különleges szolgáltatások között említendő a Slide Panorama, amely a fényképezőgép elfordítása során automatikusan összefűzi a képeket, amellyel így akár 240 fokos panoráma is készíthető igen egyszerűen.

A Casio Exilim EX-H30 főbb jellemzői:

  • CCD: 16,1 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • szenzor stabilizálás
  • Objektív: 12,5x-es zoomátfogás, 24-300 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,0-5,9 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • LCD: 3″ 460e szubpixel
  • 1280×720 pixeles videórögzítés
  • automatikus és manuális élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (1000 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Casio bemutatja utazáshoz ajánlott fényképezőgépét, mely egy akkumulátor feltöltéssel akár 1,000 kép* készítésére alkalmas
Kompakt fényképezőgép 24mm nagylátószöggel és 12.5x optikai zoommal

TOKIÓ, 2011. Január 6. – A Casio Computer Co., Ltd., bemutatja az új EXILIM EX-H30 digitális fényképezőgépet. A hosszú akkumulátor üzemidő által utazáshoz ideális kompakt fényképezőgép a nagylátószögtől a telefotókig számtalan téma megörökítésére alkalmas.
* A Camera & Imaging Products Association (CIPA) szabványa alapján.

A Casio kis energiaigényű technológiáit és nagypontosságú kivitelezési megoldásait alkalmazva hozta létre kifejezetten utazók számára tervezett fényképezőgép kollekcióját. E fényképezőgépek kompakt és könnyű kivitelük mellett hosszú készenléti idővel és sokoldalú, nagyteljesítményű optikai zoomos nagylátószögű objektívvel állnak készen az utazók igényeinek kielégítésére. A Casio utazók számára kifejlesztett fényképezőgépei között találunk beépített Hybrid-GPS helymeghatározó rendszerrel felszerelt modellt, egy belépő szintű gépet és mostantól egy új, egy feltöltéssel akár 1000 kép felvételére alkalmas fényképezőgépet.

Az új, egy feltöltéssel akár 1000 kép felvételére alkalmas, utazásra termett fényképezőgép az EX-H30. A kompakt kivitelű ház mindössze 24.2 mm vékony, így igencsak kényelmesen hordozható, ráadásul megtalálható benne egy 16.1 megapixeles CCD, 24mm nagylátószögű, 12.5x optikai zoommal ellátott objektív, egy 3.0” méretű, 460K nagyfelbontású Super Clear LCD kijelző, valamint a kéz mozgásából adódó elmosódott felvételek kiküszöbölésére hivatott CCD-Shift képstabilizátor. A Casio Single Frame SR Zoom funkciója által – mely az optikai zoomtartományt minőségromlás nélkül másfélszeresére bővíti – a fényképezőgéppel teljes mértékben használható 18.8x zoom áll rendelkezésünkre. A teljes zoomtartományban kiváló, 16.1 megapixel felbontásnak megfelelő képminőség biztosított. E jellemzőkkel a fotós számára szinte bármilyen téma – a hatalmas épületektől kezdve a tájképekig – megörökíthető.

A mindössze egy gombnyomással elkészíthető csodaszép képek felvételét biztosító Premium Auto funkció mellett az EX-H30 manuális felvételi módokat is kínál: például a zársebesség, vagy a rekesz prioritású felvételi funkciókat. A Photo Mode tárcsa használatával a megfelelő beállítás villámgyorsan kiválasztható. A gép az utazók számára igencsak hasznos funkciókkal rendelkezik: a Slide Panorama funkcióval elképesztően széles panorámakép fotózható, HD mozgóképfelvétel közben akár zoomot is használhatunk, a halk üzemmód a zavaró vaku és hangok kiiktatására alkalmas, illetve az energiatakarékos üzemmód az akkumulátor lehető legkímélőbb használatát teszi lehetővé. E jellemzőinek hála a fényképezőgép elképesztően egyszerűen használható. Az EX-H30 ezüst, fekete, piros és arany színben választható.

EX-H30 jellemzők

Hosszú akkumulátor üzemidő: egy feltöltéssel akár 1000 kép*
A nagy kapacitású akkumulátornak és a kis energiaigényű áramköröknek és motoroknak köszönhetően az EX-H30 egy feltöltéssel akár 1000 kép* rögzítésére alkalmas.
* A Camera & Imaging Products Association (CIPA) szabványnak megfelelően: 23°C, bekapcsolt LCD kijelző, 30 másodpercenként a tele és a nagylátószög között váltakozó zoom, minden második felvételnél vaku használata, minden tizedik felvételnél kikapcsolás és bekapcsolás.

Nagyteljesítményű zoom, mely 18.8× nagyításnál is nagy felbontást biztosít
Az EX-H30 24mm nagylátószögű, 12.5× optikai zoommal ellátott objektívvel rendelkezik. A Single Frame SR Zoom funkcióval a gép 18.8× zoomátfogást kínál (tehát az optikai zoom által biztosított tartomány másfélszeresét) – mindezt az óriási, 16.1 megapixel felbontáshoz tartozó képminőség elvesztése nélkül. A nagyítás mértéke miatt nélkülözhetetlen CCD-Shift rendszerű képstabilizátor a kézremegés által fellépő bemozdulás kiküszöbölésének feladatát nagyszerűen teljesíti. E speciális jellemzők által szinte bármilyen jellegű téma lencsevégre kapható – a hatalmas épületektől a nagyon távoli látnivalókig.

Szuper-felbontás technológia a kristálytiszta és nagy részletgazdagságú képekért
Az EX-H30 a szuper-felbontás technológia alkalmazásával analizálja és dolgozza fel a kép megfelelő területeit – a kontúrokat, a mintákat, illetve a sima felületeket, így lélegzetelállító minőséget és részletgazdaságot nyújt.

A Premium Auto funkciónak köszönhetően fantasztikus képek készíthetők – mindössze egyetlen kattintással
A Premium Auto üzemmód automatikusan állapítja meg a fotózás témájának és körülményeinek megfelelő – például az éjszakai képek, ellenfény, kék ég, zöld erdő, vagy a naplemente tökéletes felvételéhez szükséges eltérő – beállítások szükségességét. Emellett érzékeli, ha a képen egy arc, vagy mozgó téma kerül rögzítésre, illetve azt is, hogy használunk-e állványt a fotózáshoz. A felderített körülmények alapján pedig kiválasztja az optimális beállításokat: az expozíciót, az ISO-érzékenységet, az élességállítás helyét, az elmosódás korrekcióját, az árnyalatok és színek egyensúlyát, valamint a zajcsökkentés szintjét. A kép minden képpontja analizálásra kerül – így megkülönböztethető a téma és a háttér. A Premium Auto funkció a teljesen automatikus képalkotás prémium kategóriáját képviseli – és lehetővé teszi minőségi képek készítését mindössze egy gombnyomásra. A Landscape és Makeup felvételi mód – melyek még tisztább képek rögzítésének lehetőségét biztosítja – ugyancsak teljesen automatizált!

Gyönyörű képek 16.1 effektív megapixel felbontással
A fényképezőgép 16.1 megapixel felbontása kivételesen finom részletgazdagságú képek felvételét kínálja. Az EXILIM Engine 5.0 képprocesszor ragyogó, kristálytiszta képeket garantál lenyűgöző színhűség és finom árnyalatok mellett.

Nagy felbontású HD videók zoom funkcióval
A HD mozgóképfelvétel funkcióval lélegzetelállító videók készíthetők 1,280 x 720 méretben. Mozgóképfelvétel közben állóképek rögzíthetők, valamint az optikai zoom és folyamatos élességállítás is használható.

Slide Panorama funkció panorámaképek készítéséhez
A fényképezőgép mozgatása közben a fényképezőgép érzékeli, ha mozgó téma kerül a képre. A felvételek összedolgozásával a mozgó téma lekerül a képről, így a végeredmény egy kifejezetten természetes hatású panorámakép (maximum 240° látószög mellett).

Halk üzemmód a fényképezőgép diszkrét használatához
Az EX-H30 halk üzemmódja villámgyorsan beállítható. A fényképezőgép ekkor kiiktatja a vakut és a műveletjelző hangokat, így nem zavarjuk a körülöttünk lévőket.

Energiatakarékos üzemmód a lehető leghosszabb üzemidő eléréséhez
Az energiatakarékos üzemmóddal a lehető leghosszabb akkumulátor üzemidő biztosítható.

Dinamikus Fotó funkció montázsszerű mozgóképek készítéséhez
A Dinamikus Fotó funkciójával egy korábbi felvételről kiválasztott mozgó téma kombinálható egy teljesen más háttérrel, mely állókép és mozgókép is lehet.