Olympus VR-320 és VR-330

0

Olympus VR-320

Az Olympus két új fényképezőgéppel bővíti nemrég indított VR, azaz ultrazoom kiskompaktjait felsorakoztató sorozatát. A VR-320 és VR-330 egyaránt 12,5x-ös zoomátfogást kínál, kisfilmes értéken 24mm-nek megfelelő nagylátószöggel. A gépekkel 14 megapixeles állóképek, és HD minőségű (720p) videók készíthetők. Mindkét készüléket kettős (optikai+digitális) stabilizátorral, valamint 3” méretű LCD kijelzővel látták el.

A VR-330 modellel ezen felül 3D állóképek is készíthetők, LCD képernyője dupla felbontású a kisebb típushoz képest, és HDMI kimenete is kapott.

Az ezüst, fekete, piros és kék színekben forgalomba kerülő Olympus VR-320 és VR-330 februártól kapható majd.

Olympus VR-320

Olympus VR-320

Olympus VR-330

Olympus VR-330

Az Olympus VR-320 és VR-330 főbb tulajdonságai:

  • 19,5 mm vastag ultrakompakt fémváz
  • 14 megapixeles CCD érzékelő
  • 12,5x optikai zoom (24-300mm ekv.)
  • Kettős stabilizátor
  • ISO100-1600 érzékenység
  • HD (720p) videofelvétel, hanggal
  • HDMI kimenet (csak VR-330)
  • 3D állókép mód (csak VR-330)
  • i-Auto mód
  • Arcfelismerés
  • Árnyékkompenzáció
  • Mágikus szűrők
  • 3” LCD (VR-320: 230 400 képpont, VR-330: 460 000 képpont)
  • Lítium-ion akkumulátor, USB töltéssel
  • SD és SDHC kártyákat fogad

Sajtóközlemény:

Két új Olympus VR fényképezőgép hihetetlen áron

OLYMPUS VR sorozat: 12.5x zoom, HDMI és 3D VR-330 és VR-320 kompakt fényképezőgépek minden eddiginél jobb áron

2011. Február 8, Hamburg – Az Olympus új VR kompakt sorozata az értékekről szól: a gond nélkül megörökíthető, kiváló minőségű mozgóképfelvételek és fotók megfizethetetlen értékétől az igazi élvezetet nyújtó technikai varázslattal teletömött kompakt fényképezőgépek egyedülálló ár-érték arányáig. A január elején bemutatkozó VR-310 fényképezőgépet hatékony zoomobjektív, megdöbbentően vékony kialakítás és intelligens technika fémjelzi. Most az Olympus két újabb VR kompaktot mutat be, még jobb jellemzőkkel: A VR-320-at és a sorozat zászlóshajóját, a VR-330 típust. Mindkét gép a még nagyobb teljesítményű, 12.5x zoommal felszerelt extra-nagylátószögű (24-300mm*) objektívvel büszkélkedhet, mely a fejlett szolgáltatások révén csodaszép felvételek készítését teszi lehetővé – a nem annyira képzett fotósok számára is. A VR-330 ráadásul 3D felvételi módot, ragyogó, 460,000 képpontos, 3” méretű LCD kijelzőt, valamint a felvételek HD TV-készüléken történő egyszerű megjelenítését biztosító HDMI csatlakozási rendszert kínál. Kategóriájukban mindkét fényképezőgép egyedülálló teljesítményt nyújt a lehető legalacsonyabb áron. A VR-330 és VR-320 2011 februárjától kapható 52.990.- és 47.990.- HUF áron.

Miniatűr csoda
Az Olympus optikai mérnökeinek újabb, igazi kihívást jelentő feladata volt a nagypontosságú, 12.5x optikai zoommal felszerelt, extra-nagylátószögű (24-300mm*) objektív beépítése két elképesztően vékony – visszahúzott zoommal mindössze 19.3 mm – kompakt házba. Ha a VR gépeket más, 12x zoomátfogást nyújtó fényképezőgépek mellé tesszük, látható válik, hogy pár milliméter mekkora különbséget is jelent igazából. Ráadásként a VR-ek a kategóriateremtő, szuper-nagylátószögű objektív minden előnyét – a nagy zoomátfogás és a nagylátószög által biztosított sokoldalú felhasználás lehetőségét – kínálják olyan speciális körülmények között is, melyekkel egy átlagos kompakt nem tud mit kezdeni. Legyen szó egy csodás 14 megapixel felbontású fotóról, vagy egy tűéles, 720p minőségű HD videóról, ebben az árkategóriában nehéz lenne jobbat találni.

Valódi előnyök
A VR-330 nem csak a kompaktokhoz, de a VR sorozathoz mérten is különleges. Például megtaláljuk benne a manuális és automatikus 3D felvételi módot, melynek köszönhetően valódi 3D élményt szerezhetünk a képernyőből kiugró fotókkal – akár egy nagy HDTV készüléken. A VR-330 ráadásul HDMI kompatibilis, így a felvételek lejátszása a HDTV távirányítójával is vezérelhető – és az Olympus HD minőség sem vész el. Ezek a funkciók az Olympus hagyományosan egyedi szolgáltatásainak élvezetét nyújtják mindkét új VR fényképezőgépben. A nagyszerű felvételek egyszerű megörökítéséhez pedig semmi sem szükséges annyira, mint intelligens és praktikus funkciók. Az életlen felvételeket szinte teljesen kizáró kettős képstabilizátor mellett az i-Auto üzemmód és az árnyékkompenzáló technológia a felvételi körülményektől és a témától függően automatikusan választja ki a megfelelő beállításokat. Lehetőségünk van az Olympus csúcskategóriás gépeiben is megtalálható, hétféle Mágikus szűrő használatára is, így a kreatív és művészi hatások mindössze egy gombnyomással érhetők el.

Az OLYMPUS VR-330 és az OLYMPUS VR-320 februártól, ezüst, fekete, piros és kék színben érhető el, mindössze 52.990.- és 47.990.- HUF áron.

Kiemelt jellemzők:

OLYMPUS VR-330
Használhatóság

  • 3” színes LCD kijelző (460,000 képponttal) a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek visszanézéshez
  • HDMI TV csatlakozó – a fényképezőgép TV-n keresztül történő, minőségromlás nélküli vezérléséhez

Kreativitás és sokoldalúság:

  • 3D felvételi mód háromdimenziós hatású képekkel

OLYMPUS VR-320
Használhatóság

  • 3” színes LCD kijelző (230,400 képponttal) a képek egyszerű megkomponáláshoz, és a felvételek visszanézéshez

Általános jellemzők:
Képminőség

  • 12.5x optikai zoommal felszerelt, szuper-nagylátószögű (24-300mm*) objektív fantasztikus közeli és csoportképekhez
  • Kiváló minőségű 720p HD videofelvétel hangrögzítéssel
  • 14 megapixel felbontás, mely ideális csúcsminőségű, nagyképernyős filmek felvételéhez, fotókhoz és nyomtatáshoz is
  • Kettős képstabilizátor a bemozdult képek kiküszöbölésére

Használhatóság

  • Arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia az emberi arcok egyszerű kihangsúlyozásához
  • Intelligens automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF a könnyű beállításhoz és fókuszáláshoz
  • Témafüggő felvételi módok a speciális körülményeknek leginkább megfelelő beállítások automatikus kiválasztásával (pl.: Tájkép, Éjszakai felvétel funkció)

Kreativitás és sokoldalúság:

  • Mágikus szűrők a fotók kreatív effektezéséhez:
    Punk, Pop Art, Pin Hole, Rajz, Halszem, Lágy Fókusz, és az új Csillagfény

További kiemelt funkciók:

  • Masszív és attraktív, szupervékony fémházas kivitel
  • [ib] szoftver a felvételek böngészéséhez, rendszerezéséhez, illetve megtekintéséhez a szereplő, hely, terület és esemény alapján.
  • ISO 100 – ISO 1600 érzékenység
  • SDHC memóriakártya kompatibilitás**
  • USB akkumulátor-töltés funkció

* 35mm ekvivalens.
** Az SD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

Részletes ismertető
3D felvétel mód (3D fotó)
Egy témát két látószögből rögzít, így (3D kompatibilis képernyőn) háromdimenziós hatást érhetünk el. Kétféle 3D mód közül választhatunk: manuális és automatikus. Mindkét módban a fényképezőgép jelzi, ha a fényképezőgépet az első kép elkészítése után át kell úsztatnunk vízszintesen a második felvétel pozíciójába. Automatikus beállításnál a második felvételi pozíciót elérve a felvétel automatikusan elkészül. A manuális üzemmód a 3D-ben jártas fotósok számára készült – ahol a fotós dönti el, melyik a megfelelő pozíció a második felvétel elkészítéséhez.

Arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. Az arcfelismerő technológia akár 12 arc megkülönböztetésére képes.

Követő AF
E funkció a mozgó témát automatikusan követi és folyamatosan fókuszban tartja. Így a mozgás ellenére a kép bármikor optimálisan fókuszált és tökéletes expozíciójú lehet. Amennyiben a téma kimozog a látótérből, majd visszatér, a fényképezőgép felismeri, mint témát és tovább folytatja a követést.

Kettős képstabilizátor
A megkettőzött védelemnek köszönhetően a fényképezőgép mozgatásától, vagy a gyorsan mozgó témából adódó elmosódás teljes mértékben kiküszöbölhető. A speciális funkció nagy ISO értéket és a beépített gyro-szenzort használó, CCD-mozgatásra képes mechanikus képstabilizátort együttesen alkalmazza.

HD videofelvétel (720p High Definition)
A nagy felbontású (High-definition – HD) mozgóképfelvétel funkcióval készült filmek lenyűgöző minőségben jeleníthetők meg HD TV-készüléken. A HD videofelvétel 1280×720 képpont felbontással készít AVI Motion JPEG formátumú kisfilmeket.

i-Auto mód
Az “intelligens-Automatikus” üzemmód kifinomult automatikus szituációfelismerő rendszere a hat leginkább használt témát felismeri és a fényképezőgép beállításait automatikusan a témának leginkább megfelelőre hangolja.

[ib] szoftver
Az [ib] az Olympus legújabb fejlesztésű, integrált fotókereső és rendszerező szoftvere. Általa a képek rendszerezhetők a rajtuk szereplő személy szerint (az új arcfelismerő technológia felhasználásával), helyszín szerint (a GPS alapú helymeghatározó funkciónak köszönhetően), illetve alkalom szerint.

Mágikus szűrők
Segítségükkel speciális effekteket használhatunk közvetlenül a fényképezőgépen:

  • Halszem: a halszem optika különleges hatását érhetjük el, mely teljesen új perspektívákat nyit meg a maga „körülölelő” felvételi képességével.
  • Pin Hole: csökkenti a periferikus fényt, mintha tűlyukon keresztül látnánk a képet. Ehhez adódik az egyedi színárnyalat, ami titokzatosságot sugalló stílust, vagy olyan portrékat eredményez, mintha elvesztünk volna egy másik dimenzióban vagy az űrben.
  • Pop Art: fokozza, erősebbé és élénkebbé teszi a színeket, melyekkel jobb hatású fotók készíthetőek, melyek a pop art stílus érzetét fejezik ki.
  • Punk: a képeket rózsaszín és fekete kontraszttal teszi élesebbé, ezzel punk stílus hatását kelti.
  • Rajz: olyan érzést kelt, mintha a témát egy művész csupán vonalakkal vázolta volna fel.
  • Lágy fókusz: lágy tónust, légies, másvilági hangulatot kölcsönöz a képeknek. Olyan megjelenést ad, mintha a képre mennyei fény borítana fátylat, a részleteket, mint például a hajat vagy virágszirmokat azonban nem tompítja.
  • Csillagfény: a tárgyakon megcsillanó fényt örökíti meg.

Téma felvételi mód
A fotózni kívánt témának leginkább megfelelő felvételi mód kiválasztásával a téma – például tájkép, éjszaka, vízpart és hó, valamint kisállatok – fotózásához ideális beállítások automatikusan kerülnek megadásra.

Árnyékkompenzáló (SAT) technológia
A SAT technológia a sötét képterületek expozíciójának növelését végzi. Egy emberi szemhez hasonlóan működő szenzor a kompozíció sötét részeit (például egy fa árnyékát) meghatározza, majd a fényképezőgép az expozíció beállításait ennek megfelelően módosítja. Az eredmény egy még inkább valósághű és részletgazdag kép.