Nikon Coolpix S9100

0

A Nikon Coolpix széria legfrissebb és talán az új modellek közül a legérdekesebb tagja a Coolpix S9100.
Alig 3,5 cm vastag vázába ugyanis sikerült behajtogatni egy 25-450 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú zoomoptikát.

A 18×-os zoomobjektíven kívül BSI-CMOS szenzora is különlegessé teszi a fényképezőgépet, ennek köszönhető ugyanis a FullHD videórögzítés, a gyors sorozatfelvételezés teljes 12 Mpixeles felbontásban, illetve a folyamatosan gépelfordítással készíthető, gépben összefűzött panoráma, ami 180 vagy 360 fokot ölelhet fel.

A Nikon Coolpix S9100 főbb tulajdonságai:

  • Képérzékelő: 1/2,3” típusú BSI-CMOS szenzor, 12,1 Mpixel effektív felbontás
  • szenzorstabilizálás
  • Érzékenység: ISO160-3200
  • Optika: 18x-es zoomátfogású, 25-450 mm ekvivalens gyújtótávolságú, f/3,5-5,7 fényerővel, 4 cm-es makróközelponttal
  • automata üzemmód és témamódok
  • HDR funkció
  • LCD: 3”-os, 921.000 szubpixeles
  • Full HD (1080p) videofelvétel, sztereó hangrögzítéssel
  • 13 kép/mp sorozat (max. 120 kép/mp, kis felbontásban)
  • automatikus élességállítás, mozgatható fókuszkeret, arcfelismerés
  • 74 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Lítium-ion akkumulátor (270 kép egy feltöltéssel CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A fényképezőgépről részletesebben olvashatnak exkluzív cikkünkben!

Sajtóközlemény:

TELJES ZOOMMAL ELŐRE: A Nikon bemutatta a rendkívül kisméretű, 18x szuperzoommal felszerelt COOLPIX S9100 kompakt fényképezőgépet

Amsterdam, Hollandia, 2011. február 9. – A Nikon Europe ma bejelentette, hogy tovább bővíti a COOLPIX termékcsaládot az S9100 modell bevezetésével. Ez a rendkívül széles zoomtartományú, kisméretű készülék lehetővé teszi széles szögű és szuper-telefotó fényképek készítését. A COOLPIX S9100 fényképezőgép lenyűgöző, 25 és 450 mm közötti tartományt átfogó, 18x NIKKOR széles szögű objektívjével olyan zoomteljesítményt biztosít, amely már-már elképzelhetetlennek tűnhet egy ilyen vékony és könnyű modell esetében.

A nagy érzékenységű, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő biztosítja, hogy a képek minden helyzetben élesek legyenek. Ennek köszönhetően a fényképezőgéppel még nagyon gyenge vagy rendkívül erős fényben is egyszerűen megörökíthető a téma, és az éjszakai vagy nappali felvételek pontosan tükrözik a fotós által látottakat. Mindezeken felül teljes (1080p) HD videót is rögzíthet sztereó hanggal, így a készülék minden eddiginél sokoldalúbb használatot tesz lehetővé.

„A COOLPIX S9100 új utakat nyit meg azok számára, akiknek kisméretű vázba sűrített, kiemelkedő teljesítményre van szükségük. Ez a vékony és stílusos készülék, amely a széles szögtől a szuper-telefotóig terjedő átfogást, teljes HD videó funkciót és olyan egyéb szolgáltatásokat kínál, melyek révén az éjszakai kézi fotózás éppolyan egyszerű, mint a nappali képek készítése, kreatív szabadságot biztosít a fotósoknak, és lehetővé teszi, hogy az elképzeléseiknek megfelelően rögzítsék a képeket” – mondta Sander van Velzen, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere.

Részletgazdag, nagyméretű képek
A nagy teljesítményű, 18x NIKKOR széles szögű zoom objektívvel felszerelt S9100 modell akár átfogó tájképek és nagy csoportképek rögzítése esetén is kiemelkedő pontosságot és felbontást kínál. 450 mm-es maximális gyújtótávolságának köszönhetően távoli tárgyak esetén is könnyedén megkomponálható a kép, így az S9100 modell kiválóan használható utazáshoz.

Az új Egyszerű panoráma funkció még nagyobb látószöget biztosít, és lehetővé teszi 360- és 180-os fényképek készítését. Miközben függőlegesen vagy vízszintesen pánoz egy adott kompozíciót, a készülék CMOS-érzékelője sorozatfelvételeket készít, melyeket azonnal csodálatos panorámaképpé fűz össze.

Fantasztikus képek bármilyen szituációban – állvány nélkül!
A csalódást okozó éjszakai képek ideje máris a múlté, ha a COOLPIX S9100-at használja. A hátsó megvilágítású, 12,1 megapixeles CMOS-képérzékelő jóvoltából minden képpont nagyobb mennyiségű fényt kap, ami az érzékenység javításával és az elmosódás megakadályozásával kiváló teljesítményt garantál bármilyen fényben.

A módválasztó tárcsával egyszerűen kiválasztható, fejlett Éjszakai portré módban a készülék pontosan úgy örökíti meg az éjszakai helyzeteket és a beltéri portrékat, ahogyan a fotós látja őket. Egymás után több felvételt készít vakuval, illetve vaku nélkül, amelyek külön exponálják a portréalanyt, illetve a hátteret, majd ezeket a felvételeket azonnal egyetlen gyönyörű, valósághű színeket és részleteket tartalmazó éjszakai képpé állítja össze.

A beépített elmosódásgátló technológia hét különböző módszerrel akadályozza meg, hogy elmosódjanak a képek:

  • A vegyes VR (képérzékelő-eltolásos és elektronikus rázkódáscsökkentés) a fényképezőgép rázkódása ellen hat, és a két mód egyszerre is bekapcsolható a fokozott védelem érdekében.
  • A nagy (ISO 3200-ig terjedő) fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén.
  • A Mozgásérzékelés a fényképezőgép és a téma mozgásának hatását ellensúlyozza.
  • A legjobb kép kiválasztása (BSS) automatikusan kiválasztja a legélesebbet legfeljebb 10 egymást követő kép közül.
  • Az Éjszakai portré mód különböző expozícióval készített képek ötvözésével kerüli el az elmosódást.
  • Éjszakai tájkép módban éles képeket készíthet alacsony ISO érzékenységgel.
  • A HDR ellenfény mód meggyőzően részletes tónusokat rögzít minden helyzetben.

Teljes HD (1080p) videofelvétel sztereó hanggal
Egy külön videofelvétel gombbal bekapcsolhatja a teljes HD videofelvételi funkciót sztereó hanggal, és azonnal átválthat a fényképek rögzítéséről videó módba. Az optikai zoom és az automatikus élességállítás felvétel közben is használható, és videofelvétel közben bármikor állókép is rögzíthető. Ezen felül a még nagyobb kreatív szabadság biztosítása érdekében a készülék lassított és gyorsított felvételre is képes, legnagyobb sebessége 240 kép/mp (QVGA).

A fényképezőgép beépített, HDMI-CEC támogatással rendelkező HDMI mini csatlakozóval is fel van szerelve, ezért HDTV-hez csatlakoztathatja, és videóit teljes HD minőségben tekintheti meg családja és barátai körében.

A nagyméretű, 7,5 cm-es, nagy felbontású, 921 000 képpontos LCD-monitor élénk színeket és remek kontrasztot kínál. A modell rendelkezik a Nikon Clear Color kijelző-technológiájával, amely csökkenti az energiafogyasztást és minimalizálja a tükröződést még erős napfényben is.

Kreatív vezérlés
A COOLPIX S9100 különböző effektusokat is kínál, melyek segítségével egyszerűen szerkesztheti képeit és videóit akár rögzítés előtt, akár utólagosan is. A kép vagy videó rögzítése előtt a Speciális hatások módban különböző kreatív effektusok közül választhat, ilyen például a Nagy kontrasztú monokróm, a Lágy élesség, a Nosztalgikus szépia és a Színválasztás funkció. A kiválasztott effektust az LCD-monitoron ellenőrizheti, mielőtt elkészíti a képet vagy videofelvételt.

Felvételkészítés után számítógép használata nélkül javíthatja a fényképek minőségét a Retusálás menüből elérhető szűrőeffektusok alkalmazásával, például a Csillagfény-effektussal csillagfény-hatást varázsolhat a fényes tárgyakra. Az egyedülálló kreatív szabályzóval villámgyorsan és egyszerűen beállíthatja a kép fényességét, színtelítettségét és színtónusát.

Az S9100 másik nélkülözhetetlen szolgáltatása a Nikon Intelligens portré rendszere, amely számos automatikus funkciót tartalmaz, ilyen a Beépített vörösszemhatás-korrekció™, a Pislogásra figyelmeztető jelzés, a Mosoly- időzítő és a Bőr lágyítás, melyek használatával még a legfélénkebb fotóalanyról készült képet is vonzóvá teheti.

A COOLPIX S9100 háromféle színben kapható: vörös, fekete és sötét ezüst.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint a számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.