Nikon Coolpix S3100, S4100 és S6100

0

Nem aprózta el a Nikon a Coolpix S széria frissítését, hiszen mindösszesen 5 új gépet jelentetett meg. Az S3100, S4100 és S6100 a belépőszintű modellek – ha lehet úgy mondani – középkategóriáját hozták.

Az 5 illetve 7×-es zoomátfogású objektívet viselő, 14 és 16 Mpixeles fényképezőgépek sok közös tulajdonsággal bírnak. Ilyen például a HD videórögzítés lehetősége, az akár ISO3200 érzékenység, a Lítiim-ion akkumulátor, illetve az USB-ről való töltés lehetősége (amely egyébként az összes Li-ion akkus új Coolpixre igaz).

Az egyes modellek között felbontásban, optikában és LCD-ben találunk leginkább eltérést.

A Nikon Coolpix S3100, S4100 és S6100 főbb tulajdonságai:

  • Képérzékelő:
    • S3100: 1/2,3” típusú CCD, 14 Mpixel felbontás
    • S4100: 1/2,3” típusú CCD, 14 Mpixel felbontás
    • S6100: 1/2,3” típusú CCD, 15,9 Mpixel felbontás
  • Érzékenység: ISO80-3200
  • Objektív:
    • S3100: 5×-ös zoomátfogás, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,2-6,5 fényerő, 10 cm-es makróközelpont
    • S4100: 5×-ös zoomátfogás, 26-130 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,2-6,5 fényerő, 10 cm-es makróközelpont
    • S6100: 7×-es zoomátfogás, 28-196 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,7-5,6 fényerő, 10 cm-es makróközelpont
  • automata üzemmód és témamódok
  • LCD:
    • S3100: 2,7” képátló, 230.000 szubpixel
    • S4100: 3” képátló, 460.000 szubpixel, érintésérzékeny
    • S6100: 3” képátló, 460.000 szubpixel, érintésérzékeny
  • HD (720p) videofelvétel, monó hangrögzítéssel
  • automatikus élességállítás, S4100 és S6100 modelleknél érintésre induló fókuszálás, arcfelismerés
  • belső memória és SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Lítium-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A fényképezőgépekről részletesebben olvashatnak exkluzív cikkünkben!

Nikon Coolpix S3100

Nikon Coolpix S3100

Nikon Coolpix S3100

Nikon Coolpix S4100

Nikon Coolpix S6100

Nikon Coolpix S6100

Nikon Coolpix S6100

Nikon Coolpix S6100

Sajtóközlemény:

A Nikon három új, stílusos készülékkel bővíti a COOLPIX családot

Amszterdam, Hollandia, 2011. február 9. – A Nikon Europe ma bejelentette, hogy három új kompakt fényképezőgéppel gyarapítja a COOLPIX Style sorozatot. A trió a következő modellekből áll: az ultravékony S3100 készülékből, amely a hallatlanul népszerű S3000 típus utódja; az intelligens, érintőképernyős működtetésű S4100 modellből, valamint a 16 megapixel felbontású, 7x zoom objektívvel felszerelt S6100 kompakt fényképezőgépből.

A COOLPIX S3100 modell a COOLPIX S3000 sikerére épít, amely 2010-ben a legnagyobb példányszámban eladott fényképezőgép volt Európában. Ultravékony (18,4 mm) vázat, szélesebb zoomtartományt, nagyobb fényerejű monitort és HD (720p) videofelvételt kínál.

„A három új modell mindegyike különféle kívánalmaknak felel meg. Az S3100 karcsú formájú, azonban rengeteg funkciót tartalmaz, továbbá HD videofelvételt és lenyűgöző zoomtartományt is biztosít. Az S4100 modell ennél egy lépéssel továbbmegy az érintőképernyőn keresztül vezérelhető funkcióival. Az S6100 használatával pedig, a még nagyobb zoomtartománynak köszönhetően, közelebb kerülhet a témához, és a magasabb megapixelszám lehetővé teszi, hogy még élesebb nagyításokat készítsen. A COOLPIX Style (Stílus) sorozat bármelyik modelljét is választja, biztos lehet abban, hogy olyan készüléket használ, amelyre büszke lehet” – mondta Sander van Velzen, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere.

Stílus és teljesítmény – S3100
A COOLPIX S3100 olyan karcsú, hogy bármilyen zsebben elfér. Tökéletes választás annak, aki stílusosan szeretne fényképeket és HD videókat készíteni. Hétféle élénk színben kapható a lilától a kékig, a pirostól a sárgáig, és az intelligens funkciók széles választéka még egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszi a kiváló minőségű képek és a HD videofelvételek rögzítését.

A kiváló technológiát és az egyszerű használatot magában egyesítő S3100 modell széles szögű, 5x zoom NIKKOR objektívjével és 14 megapixeles CCD-képérzékelőjével elképesztően részletgazdag képeket készít, és nagyítás után is lenyűgöző eredményt garantál. Ha a csodálatos pillanatok megőrzéséhez már több kell, mint egy fénykép, a külön videofelvétel gombbal azonnal elkezdheti a videó rögzítését.

A Nikon Intelligens portré rendszerét tartalmazó S3100 fényképezőgép nagyszerű funkciói, így a Mosoly időzítő, a Pislogásmentesítés és a Bőr lágyítás lehetővé teszik, hogy még a legfélénkebb fotóalanyokról is tökéletes képet készítsen. A kívánt felvétel rögzítése után szabadjára engedheti kreativitását, és a könnyen alkalmazható szűrőeffektusok segítségével egyszerűen szerkesztheti a képeket még a fényképezőgépben, számítógép használata nélkül. A COOLPIX S3100 hét színben kapható: lila, vörös, fekete, kék, rózsaszín, sárga és ezüst.

Intelligens és egyszerű – S4100
Azok számára, akik a legújabb technológiát szeretnék stílusos formába rejtve megkapni, ez az intelligens, 14 megapixeles fényképezőgép ötféle tetszetős színben kapható, például vörös és bronz árnyalatban. A gép egyszerűen használható, 7,5 cm-es, nagy felbontású, 460 000 képpontos, érintőképernyős LCD-monitorral felszerelve, és elég karcsú ahhoz, hogy akár a fotós zsebében is elférjen.

Ujjával a képernyőt megérintve egyszerűen végiglapozhatja a képeket, vagy az Érintéses kioldás használatával elkészíthet egy felvételt – a készülék automatikusan beállítja a helyes élességet és expozíciót az érintéssel kiválasztott témára. Ha olyan hangulatba kerül, a külön videofelvétel gombbal azonnal átválthat HD (720p) videó rögzítésére.

A COOLPIX S4100 széles szögű, 5x zoom NIKKOR objektívje következetesen éles képeket garantál, továbbá a négy fejlett elmosódáscsökkentő funkció minimalizálja a téma bemozdulásának vagy a gép rázkódásának hatását, illetve a gyenge megvilágítás hátrányait. A képeket könnyedén szerkesztheti még a fényképezőgépben az egyszerűen használható szűrőeffektusok segítségével. Ilyen például a Színválasztás funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott területhez színt ad hozzá; valamint a Csillagfény-effektus, amely csillagfény-hatást varázsol a fényes tárgyakra.

A COOLPIX S4100 öt színben kapható: vörös, fekete, lila, bronz és ezüst.
Még közelebb az eseményekhez – S6100 A modern technológiai megoldásoknak köszönhetően az S6100 fényképezőgép ideális választás azoknak, akik a fejlett funkciókat és a karcsú kialakítást részesítik előnyben. A NIKKOR széles szögű, 7x zoom objektív és a 16 megapixeles képérzékelő használatával rendkívül éles képek készíthetők, amelyek akár plakátméretű nagyítás esetén is tökéletes minőségűek maradnak. A 7,5 cm-es, nagy felbontású, 460 000 képpontos, érintőképernyős monitor kezelése rendkívül értelemszerű. Érintéses vezérléssel irányíthatja a felvételkészítést és a visszajátszást, és egyetlen gombnyomással elkezdheti a HD videó rögzítését.

A lenyűgözően részletgazdag felvételekre garanciát jelent a négy különböző elmosódásgátló funkció, amelyek automatikusan minimalizálják a gép rázkódásának vagy a téma bemozdulásának hatását, illetve a gyenge megvilágítás hátrányait. Az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés csak egyike azoknak a fejlett technológiáknak, amelyek biztosítják a kiváló eredményeket – a COOLPIX S6100 használatával még mozgó témák teljes zoommal való fényképezésekor is mindig tiszta, éles képeket készíthet.

A COOLPIX S6100 öt színben kapható: kék, fekete, vörös, rózsaszín és ezüst.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint a számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.