Nikon Coolpix L23, L120 és S2500

0

A ma bejelentett új Nikon Coolpixek közül az L23 és S2500 a legolcsóbb duo. Várhatóan az L120 sem lesz egy ökör ára, bár tény, hogy kilóg a sorból. De ha a Nikon egy sajtóközleményben említi, mi is itt tárgyaljuk, noha optikája már az ultrazoom kategóriába emeli, s szolgáltatásai sem legyintésre méltók.
A 10, 12 és 14 Mpixeles fényképezőgépek leginkább a kezdő vagy kedvtelésből fotózóknak készültek. A két olcsóbb modell alacsony árához igazodva szolgáltatásaikban is kevesebbet nyújtanak, mint a drágább változatok. Ez leginkább a maximum VGA felbontású videónál, illetve a Coolpix L gépeknél a ceruzaelemes működtetésben jelentkezik.

A Coolpix L120 alapvetően az alacsonyabb árkategóriába készült, 21×-es zoomátfogású optikája, sztereó HD videója és szenzor stabilizálása viszont komoly lehetőségeket kínál.

Nikon Coolpix L23

Nikon Coolpix L23

Nikon Coolpix L23

Nikon Coolpix L23

A Nikon Coolpix L23 főbb tulajdonságai:

  • Képérzékelő: 1/2,9” CCD, 10,1 Mpixel effektív felbontás
  • Érzékenység: automatikus
  • Optika: 5×-ös zoomátfogású, 28-140 mm ekvivalens gyújtótávolságú, f/2,7-6,8 fényerővel, 3 cm-es makróközelponttal
  • automata üzemmód és témamódok
  • LCD: 2,7”-os, 230.000 szubpixeles
  • VGA (640×480 pixeles) videofelvétel, monó hangrögzítéssel
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 22 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • AA elemes vagy akkumulátoros működés
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Nikon Coolpix L120

Nikon Coolpix L120

A Nikon Coolpix L120 főbb tulajdonságai:

  • Képérzékelő: 1/2,3” CCD, 14,1 Mpixel effektív felbontás
  • Érzékenység: ISO80-1600, 3 Mpixelen ISO6400 is elérhető
  • Optika: 21×-es zoomátfogású, 25-525 mm ekvivalens gyújtótávolságú, f/3,1-5,8 fényerővel, 1 cm-es makróközelponttal
  • automata üzemmód és témamódok
  • LCD: 3”-os, 921.000 szubpixeles
  • HD (1280×720 pixeles) videofelvétel, sztereó hangrögzítéssel
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 102 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • AA elemes vagy akkumulátoros működés
  • Hi-Speed USB2.0 és miniHDMI csatlakozás

Nikon Coolpix S2500

Nikon Coolpix S2500

A Nikon Coolpix S2500 főbb tulajdonságai:

  • Képérzékelő: 1/2,3” CCD, 12 Mpixel effektív felbontás
  • Érzékenység: ISO80-3200
  • Optika: 4×-es zoomátfogású, 27-108 mm ekvivalens gyújtótávolságú, f/3,2-5,9 fényerővel, 8 cm-es makróközelponttal
  • automata üzemmód és témamódok
  • LCD: 2,7”-os, 230.000 szubpixeles
  • VGA (640×480 pixeles) videofelvétel, monó hangrögzítéssel
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 16 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Lítium-ion akkumulátor (220 kép egy feltöltéssel CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A fényképezőgépekről részletesebben olvashatnak exkluzív cikkünkben!

Sajtóközlemény:

A Nikon tovább színesíti COOLPIX termékcsaládját
Az új, könnyen használható és stílusos fényképezőgépek mindig remek képeket készítenek

Amszterdam, Hollandia, 2011. február 9. – A Nikon Europe ma bejelentette, hogy három új modellel bővíti szórakoztató és egyszerűen használható COOLPIX fényképezőgépeinek családját. Az S2500, az L23 és az L120 típusnevű gépek egy sor automatikus funkcióval teszik egyszerűbbé a kiváló képek készítését, és szinte mindenkinek tartogatnak valami kedvére valót.

„Az új gépek mindenkinek kínálnak valamit, legyen szó kezdő fotósról vagy a komolyabb gépek kedvelőjéről. A sorozat bármelyik modelljét is választja, biztos lehet abban, hogy olyan készüléket használ, amely a Nikontól megszokott minőséget nyújtja, és a lehető legegyszerűbbé teszi az eredményes fényképezést” – mondta Sander van Velzen, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere.

Stílusosan egyszerű: a COOLPIX S2500
Az S2500 remek értékarányú, kiváló minőségű fényképezőgép, amely gondtalan és stílusos fotózást kínál. Csúcstervezésű, karcsú (20 mm) alumínium vázában rengeteg funkció bújik meg, amelyek szórakoztatóvá és könnyeddé varázsolják a fotózást bárhol, bármikor.

Az S2500 precíziós NIKKOR 4x széles szögű zoom objektívje és 12 megapixeles képérzékelője használatával rendkívül részletgazdag képeket készít, amelyek nagyítás után, akár plakátméretben is élesek maradnak. Még a legfélénkebb portréalanyról is kiváló képeket készíthet a Nikon Intelligens portré rendszerével. Ennek funkciói – például a Mosoly-időzítő, a Pislogásmentesítés és a Bőr lágyítás –, valamint a gép nagyméretű, 6,7 cm-es LCD-monitora megkönnyítik a fényképek elkészítés előtti ellenőrzését és utólagos visszajátszását egyaránt.

A gép nemcsak könnyen hordozható, hanem egyszerűen használható is. A gondtalan fényképezést számos automatikus funkció segíti. Az Egyszerű automatikus mód az aktuális fényviszonyoknak megfelelően elvégzi az optimális beállításokat, az Automatikus programválasztó pedig kiválasztja az optimális motívumprogram módot a népszerű fényképezési helyzetekben. Legyen ön a tengerparton, a sílejtőkön vagy a város forgatagában, a fényképezőgép motívumprogram módjai automatikusan optimalizálják a gép beállításait akár 17 féle népszerű fotós stílusnak, effektusnak és helyszínnek megfelelően. A Témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi. Eközben a beépített elmosódásgátló technológia automatikusan, négy különböző módszerrel akadályozza meg, hogy elmosódjanak a képek.

A COOLPIX S2500 négy színben kapható: vörös, rózsaszín, fekete és ezüst.

Az ígéretes kezdet: a COOLPIX L23
A COOLPIX L23 a család minden tagja számára egyszerűvé teszi a gyönyörű képek készítését. Remek első fényképezőgép azok számára, akik most ismerkednek a fotózás rejtelmeivel.

A fényképezőgépet egy sor automatikus funkciója teszi tökéletes társsá a gondtalan fotózás kiszolgálásához. Legyen ön bárhol, és fényképezzen bármilyen témát, az Egyszerű automatikus mód az aktuális fényviszonyoknak megfelelően elvégzi az optimális beállításokat, így képei kiválóak lesznek. A beépített elektronikus Rázkódáscsökkentés és Mozgásérzékelés kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, és a 10,1 megapixeles CCD-képérzékelővel együttműködve kiváló, részletgazdag képeket készít, amelyek nagyítás után is szépek maradnak. Az Intelligens portré rendszer funkciói, például a Mosoly időzítő és a Bőr lágyítás, tökéletes portrékat garantálnak.

Az L23 5x széles szögű zoom objektívje jóvoltából szabadon megörökíthető minden, az éles közeli fotóktól a fantasztikus csoportképekig. A nagyméretű, 6,7 cm-es LCD-monitoron egyszerűen visszajátszhatók a készített képek. A gép könnyű kezelhetőségét nagyméretű gombok, valamint külön Fényképezés és Visszajátszás módok segítik. A gép hagyományos AA-méretű elemekkel vagy akkukkal működik, és remekül hordozható.

A COOLPIX L23 öt színben kapható: kék, vörös, fekete, rózsaszín és ezüst

Meggyőző teljesítményű gép általános használatra: a COOLPIX L120
A COOLPIX L120 szuperzoom objektívvel rendelkezik és HD (720p) videofelvételre képes. Kiváló technológiájú gép, amely mégis egyszerűen használható; garantálja, hogy ön sosem késik le a fontos pillanatokról.

A széles szögű, 21x zoom NIKKOR objektív rendkívül pontos és nagy felbontású képeket készít. Zoomtartománya a 25 mm-es széles szögtől az 525 mm-es szuper-telefotóig terjed . Az egyedi oldalsó zoomvezérlő kar állóképek és videók készítésekor egyaránt sima, zökkenőmentes zoomolást tesz lehetővé a széles zoomtartomány egészében. A 14,1 megapixeles CCD-képérzékelő és a négyféle automatikus elmosódásgátló funkció minden alkalommal éles képet készít, a téma távolságától függetlenül.

Külön videofelvétel gombja révén az L120-szal szabadon válthat a csodálatos fényképek és az éles, sztereó hanggal kiegészített HD (720p) videók készítése között. Az optikai zoom és az automatikus élességállítás felvétel közben is használható, az elkészült fényképek és videók pedig kényelmesen megtekinthetők a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 000 képpontos, nagy felbontású LCD-monitoron. A fényképezőgép HDMI mini csatlakozóval is rendelkezik, ezért HDTV-hez csatlakoztathatja, és videóit otthon, családja és barátai körében is megtekintheti.

Mindehhez bárhol beszerezhető, AA-méretű elemek és akkuk szolgáltatják az energiát, így gépe sosem marad tápellátás nélkül, akár otthon, akár külföldön tartózkodik.

A COOLPIX L120 két színben kapható: fekete és vörös.

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint a számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozási rendszer a Nikon sokéves fennállása során összegyűjtött tapasztalatokra, és az ez idő alatt kifejlesztett technológiai megoldásokra épül. A Nikon híres rendszerének legfrissebb verziója, az EXPEED C2 még inkább kitolja a fényképezés határait: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt és kiemelkedő képminőséget kínál. Az EXPEED C2 a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki az érzékelőből. Tiszta, élethű képeket készít, csökkenti a zajt és sima tónusátmeneteket rögzít, ezáltal a fényképek és a videók egyaránt csodálatosak lesznek.

A Nikon my Picturetown szolgáltatása
Egyszerűen és biztonságosan mentheti képeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja képeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyen tárhelyen több ezer képet tárolhat, és ha még több helyre van szüksége, akkor bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.