A legszebb: Olympus XZ-1

0

Második éve nyeri Olympus fényképezőgép a világ egyik legelismertebb tervezői díját. Ezúttal a nemrég megjelent – és általunk is tesztelt – Olympus XZ-1 kapta meg a Red Dot Award 2011 elismerést.

Az XZ-1 azonban nem csak kinézetében, de képességeiben is átlag fölötti. Legfőbb ismérve a kiváló fényerejű (1:1,8-2,5) zoomobjektív, valamint a mai kompakt átlagnál jobb, nagy érzékenységű CCD szenzor.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az X-faktor bebiztosította a rangos tervezői díjat az új Olympus kompakt fényképezőgép számára

Az XZ-1 nyerte a Red Dot Design Award termékdizájn díját

Hamburg, 2011. március 15. – Immáron második éve nyeri el egy nagyszerű Olympus fényképezőgép a világ egyik legrangosabb tervezői díját. A szabályokat felrúgó XZ-1 digitális kompakt fényképezőgép a Red Dot Design Award 2011-es termékdízájn díjának büszke tulajdonosa.

eXtrém XZ-1

A Takeshi Nohara és Kensei Ito által tervezett, zsebméretű XZ-1 igencsak magasra tette a mércét a rivális kompaktok számára. A matt fekete és lakk fehér kivitelben választható, könnyű és lenyűgöző megjelenésű gép többek között a rekeszérték, zársebesség, ISO és más paraméterek beállítására alkalmas mechanikus objektív körüli gyűrűvel rendelkezik. Nagyszerű külső adottságai mellett az XZ-1 kategóriateremtő jellemzőkkel büszkélkedhet. Ez a legelső kompakt, mely tükörreflexes minőségű objektívvel rendelkezik – mely az i.ZUIKO DIGITAL (1:1.8-2.5, 28-112mm*) névre hallgat és nem mellesleg az egyik leggyorsabb objektív a piacon. A másik két fő jellemző a nagyméretű (1/1.63”), szuper érzékeny CCD és a villámgyors TruePic V képprocesszor. E három összetevő által a fotók és a HD videók széltől szélig tűélesek maradnak még gyenge fényviszonyok mellett is – és így az XZ-1 a hozzáértő amatőrök és a második gépet kereső profi fotósok számára maga a tökéletes fényképezőgép. Az Olympus fogyasztói termékek részlegének európai marketingigazgatója, Miquel-Àngel García nyilatkozatában megemlíti: “Nagyon büszkék vagyunk, hiszen az új XZ-1 ezek szerint nem csak a technológiával hódít a piacon – a dizájn ugyanúgy elismerést kelt.”

A Red Dot Design Award díjról

Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award ma a világ egyik legrangosabb, legnagyobb elismerést jelentő tervezői díja. A zsűri nemzetközileg elismert, válogatott design szakértőkből áll, akik a termékeket innováció, funkcionalitás, ergonómia és számos más szempont szerint vizsgálják. Az ünnepélyes Red Dot díjkiosztó minden évben a design világának egyik legnagyobb várakozást keltő eseménye.

* 35mm ekvivalens.