MFIAP oklevél Papp Eleknek

0

A PSA (Photographic Society of America – Amerikai Fotográfiai Társaság) éves lapjaiban hagyományos módon rangsorolja a legjobb fotográfusokat aszerint, hogy képei hány elfogadást nyernek.
Európából Papp Elek a legjobbak között szerepel, hazánk fotográfiai jó hírét öregbítve.

Nemrégiben pedig megkapta az igazán unikumnak számító MFIAP címet (a Fédération Internationale de l’Art Photographique legmagasabb kitüntetése, melyet eddig világszerte 169-en, idén 8-an nyertek el).

Sajtóközlemény:

Papp Elek ceglédi fotográfus a világ legjobbjai között

Papp Elek az elmúlt években a nemzetközi fotókiállításokon a Magyar Fotóművészek Szövetsége legeredményesebb tagjainak egyike. 2010-ben 32 nemzetközi kiállításon 52 díjazott képet mutatott be (ez az eddig elért 280 díjának közel egyötöde).
A PSA Journal (a Photographic Society of America hivatalos lapja) 2011 májusi számában közölte a 2010. év eredményeit. Papp Elek több kategóriában van jelen a statisztikákban, kiemelkedően pedig a Pictorial Print Division (PPD) Large Monochrome Prints kategóriában a 14. helyen végzett. A kategóriában rangsorolt TOP 25 fotósból egyébként 21 hong-kongi, és a magyar alkotó mellett csak egy svéd fotósnak sikerült Ázsián kívülről bekerülni a legjobbak közé.

Papp Elek szakmai sikereinek betetőzéseként a közelmúltban a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségtől megkapta a legmagasabb szintű szakmai kitüntetést, az MFIAP (Master FIAP) címet, amire a magyar fotóművészet történetében 20 éve nem került sor.