Sony DCR-SX21E és DCR-SR21E videokamerák

0

Két új videokamerát jelentett be a Sony, melyeket elsősorban az amatőr felhasználóknak készítenek. A Handycam DCR-SX21E és DCR-SR21E közös jellemzője, hogy 57x-es optikai zoomátfogást kínál, mely a Sony Extended Zoom szolgáltatásával akár 67x-es tartományig növelhető. A kézremegés csökkentése érdekében elektronikus (SteadyShot) stabilizációval látták el őket.

Sony Handycam DCR-SR21E

Sony Handycam DCR-SX21E

Mindkét kamera SD minőséget produkál 800 000 pixeles, 1/8″-os CCD képérzékelője révén, állókép módban pedig 490 000 pixeles fotók készíthetők. A hangfelvételhez sztereó, beépített zoom mikrofont használnak, gyengébb fényviszonyok között pedig saját videólámpájuk is bekapcsolható. Szolgáltatásaik közé tartozik még az arcfelismerés, valamint a Direct Copy lehetőség, melynek segítségével a videók közvetlenül feltölthetők kedvenc webes megosztóhelyünkre, például a Youtube-ra.

Az elkészült anyag a készülékek kihajtható, 230 000 képpontos Clear Photo LCD-jén nézhető vissza. Mindkét Handycamhez az NP-FV30-as lítium-ion akkumulátort mellékeli a gyártó.

A két modell egyetlen tulajdonságban különbözik: az SX21E Memory Stick vagy SD kártyákat használ, míg az SR21E 80 GB-os beépített HDD-vel is rendelkezik, melyre akár 61 órányi videóanyag is menthető.

A Handycam DCR-SR21E és DCR-SX21E szeptembertől kerül forgalomba.

Sajtóközlemény:

Kamera vagy távcső?

Sony Handycam® SX21E 67x-es zoommal

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam® SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül. Ez több mint elegendő ahhoz, hogy a távoli tárgyak tűélesen és részleteikben is lenyűgözően jelenjenek meg a felvételeken, mintha távcsövet csatlakoztattunk volna a kamerához.

A DCR-SX21E emellett számos intelligens funkciót kapott, hogy a home videók végre igazán profinak tűnjenek. A SteadyShot képstabilizáló rendszer biztosítja a rázkódásmentes, tiszta képeket kézi felvételnél. Csoportképekhez, portrékhoz jól jön az arcérzékelő, amely automatikusan finomítja a beállításokat annak érdekében, hogy az arcok a lehető legtermészetesebb hatást keltsék.

Mostantól a Handycam® modelleknél is elérhető az „Intelligent AUTO” mód, amely 18 különféle felvételi helyzetet képes felismerni – a portrétól a tájképig és az esti felvételig. Segítségével a fókusz, az expozíció, a fehéregyensúly könnyen beállítható. A legjobb felvételek ezután azonnal megoszthatók az interneten az integrált PMB Portable szoftverrel, a „Direct Copy” funkció pedig a felvételek külső merevlemezre történő átmásolását végzi anélkül, hogy PC-re lenne szükség.

A kompakt, felhasználóbarát Handycam® SX21E 2011 szeptemberétől lesz kapható a boltokban.

Főbb jellemzők

Modell név DCR-SX21E DCR-SR21E
HDD / belső memória 80GB HDD
Képszenzor 2,25mm (1/8 Type) CCD 2,25mm (1/8 Type) CCD
Bruttó felbontás (pixel) 800K (kb.) 800K (kb.)
Fénykép felbontás (pixel) 490K (kb.) 490K (kb.)
Objektív Sony objektív Sony objektív
Optikai zoom 57x (kibővített zoom: 67x) 57x (kibővített zoom: 67x)
Képstabilizálás (elektronikus) SteadyShot SteadyShot
Memóriakártya Memory Stick PRO Duo (Mark 2, High Speed), Memory Stick PRO-HG Duo, SD / SDHC Memory Card (min. Class2)
Audiorendszer Sztereó, beépített zoom mikrofon Sztereó, beépített zoom mikrofon
LCD panel mérete 6.7cm / 230k pixel 6.7cm / 230k pixel
LCD típusa Clear Photo LCD Clear Photo LCD
Arcérzékelés Igen Igen
Direct Copy Igen Igen
Beépített videolámpa Igen Igen
Csatlakozások A/V, USB A/V, USB
Tartozék akku NP-FV30 NP-FV30