Hivatalosan: Olympus VF-3 elektronikus kereső

0

Bár már múlt héten megjelent az Olympus America honlapján az új VF-3 kereső, a hivatalos bejelentés csak most történt meg (időközben az Olympus America is eltávolította oldaláról a bizonyára véletlenül kikerült terméket).

A paraméterek azonban akkor is helyesen jelentek meg, vagyis az új kereső felbontása a VF-2-énél kisebb, 922ezer szubpixel, nagyítása is picit elmarad az VF-2-étől, itt 0,97×-es, lefedettsége 100%-os. Cserébe viszont ára is alacsonyabb, 230 euro helyett 200 euro.

Sajtóközlemény:

Az Olympus PEN család új elektronikus keresője

Nagyteljesítményű, nagy felbontású VF-3 elektronikus kereső az új generációs PEN fényképezőgépekhez

Hamburg, 2011. Július 27. – Az Olympus bemutatja új, nagy felbontású elektronikus keresőjét, melyet kifejezetten az új PEN Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépek – az új PEN (E-P3), PEN Lite (E-PL3), illetve PEN mini (E-PM1) – képalkotási lehetőségeinek bővítésére tervezett. A VF-3 100% látómezőt, valamint a kategória konkurensnek mondható elektronikus keresőihez képest négyszeres felbontást kínál – így ideális megoldást jelent a nagy zoomátfogású objektívekkel rögzíthető, kiváló minőségű közelképek készítéséhez. A PEN Lite és PEN mini gépek könnyedségét, kis méreteit és csinos kivitelét megöröklő VF-3 90°-ban dönthető, ezáltal a videók és fotók készítése a leglehetetlenebb szögekből – és nem egyszerű fényviszonyok esetén – is egyszerűen végezhető. Az új elektronikus kereső 2011. augusztus közepétől, €199 ajánlott áron kapható.

VGA minőség
922,000 képpont felbontás, kb. 1x nagyítás és 17.4mm betekintési távolság – a VF-3 lenyűgöző teljesítményt és kiváló ár-érték arányt kínál. A fényes, nagy felbontású kijelző által a zoom használata, valamint a fotók és HD videók készítése kiválóan végezhető – különösen teleobjektívvel. A kereső büszkesége a megbízható zármechanizmus, melynek köszönhetően a géppel való szoros kapcsolat minden körülmények között biztosított. A kifejezetten az új generációs PEN fényképezőgépek* bővítmény csatlakozójához tervezett VF-3 egy igen hasznos kiegészítő az ambiciózus és alkalmi fotósok számára egyaránt.

Az Olympus VF-3 ezüst színben, 2011 augusztusának közepétől, €199 ajánlott fogyasztói áron érhető el.

* A VF-3 az XZ-1 kompakt fényképezőgéppel, illetve az E-P1 kivételével mindegyik PEN géppel használható.

VF-3 főbb jellemzők:

  • Fényes, 920,000 képpontos kijelző a hatékony élességállításhoz, nem megfelelő fényviszonyok esetén is
  • 100% látómező a pontos komponálás érdekében
  • Kb. 1x nagyítás az egyszerű méret meghatározáshoz
  • 17.4mm betekintési távolság a szem kímélése érdekében
  • Dioptria korrekció -3 és +1 között, szemüveget használók között
  • Attraktív és kompakt – a kifinomult PEN designnak megfelelően
  • Könnyű: mindössze 28g
  • Vakupapucs-zármechanizmus a kereső tökéletesen megbízható rögzítéséhez
  • Tartozék: puha védőtok