USB3.0 csatolófelületű Kingston kártyaolvasó

0

A PC-s ipar fejlődésének köszönhetően a kártyaolvasók is gyorsulhatnak. Az eddigi Hi-Speed USB2.0 maximum 480 Mbit/s elméleti sávszélességét (60 MB/s) bővítették ki az USB 3.0 megjelenésével közel 10×-esére, 5 Gbit/s-ra. Az új számítógépek egy részén már megtalálható az USB 3.0 csatlakozó, így ezt kiaknázandó a Kingston is bejelentette az új soros buszos csatlakozót használó kártyaolvasóját, mely 6805 Ft javasolt fogyasztói áron fog megjelenni, 2 év garanciával.

Sajtóközlemény:

A Kingston Digital kisméretű USB 3.0 kártyaolvasója nagy adatátviteli sebességet rejt Az USB 3.0 csatolófelület nagy kapacitású és gyors, akár 5 Gb/mp sebességű adatátvitelre is képes

Budapest – 2011. augusztus 1. – A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette legújabb kártyaolvasójának, a Kingston® USB 3.0 Media Reader megjelenését. A számos kártyaformátumot, beleértve az új, nagy kapacitású SDXC-kártyákat is támogató olvasó az USB 3.0 technológia teljesítménybeli előnyeit aknázza ki, ezáltal gyorsabb adatátvitelt biztosít.

A Kingston USB 3.0 Media Reader Plug and Play kialakításának köszönhetően gyors és egyszerű használatot tesz lehetővé, és akár 5,0 Gb/mp sebességű adatátvitelt biztosít a nagyfelbontású képek és nagy adatfájlok mozgatásához, így ideális megoldást jelent az olyan komoly felhasználók számára, akiknek gyors és megbízható adatátviteli eszközre van szükségük. A készülék további előnye, hogy kompatibilis az USB 2.0 technológiával.

„A jelenleg a piacon kapható többféle, nagysebességű kártyák kezelésének képessége és kis mérete révén a Kingston USB 3.0 Media Reader tökéletes választás az otthoni, utazás közbeni vagy irodai használathoz egyaránt. Az olvasó segítségével kényelmesen mozgathatók a különböző platformok között a fényképek, a zenék és egyéb adatok” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A Kingston USB 3.0 Media Reader tartozéka egy háromcsatlakozós USB 3.0 kábel. A termékhez kétéves garancia és napi 24 órában elérhető támogatás jár.

A Kingston USB 3.0 Media Reader jellemzői és műszaki adatai:

  • Hordozható: megfelelően kis méret
  • Sokoldalú: a következő flash kártya-formátumokhoz használható:
    • CompactFlash
      CF Type I (UDMA 0-6)
      CF Type II (UDMA 0-6)
    • Secure Digital
      SD
      SDHC
      SDHC UHS-I
      SDXC
      SDXC UHS-I
    • microSD microSD
      microSDHC
      microSDXC
    • Memory Stick®/M21 Memory Stick®
      Memory Stick® PRO
      Memory Stick® Duo™
      Memory Stick® PRO Duo™
      Memory Stick® M2
    Követelmények: USB 3.0 porttal rendelkező rendszer
  • Kompatibilis: az USB 2.0 technológiával
  • Méret: 93,17 mm x 52,68 mm x 16,00 mm
  • Adatátviteli sebesség2: USB 3.0, akár 5,0 Gb/mp sebességű adatátvitel
  • Hőmérséklet működés közben: 0 ºC és 60 ºC között
  • Tárolási hőmérséklet: -20 ºC és -85 ºC között
  • Kompatibilis operációs rendszerek: Windows® 7, Windows Vista® (SP1, SP2), Windows XP (SP3)
  • Garancia: kétéves Kingston jótállás

1 Az említett márka- és terméknevek kizárólag azonosítás céljára szolgálnak. A Memory Stick és a Memory Stick PRO Duo a Sony Corporation védjegyei. A Kingston nem áll partnerkapcsolatban a Sony Corporation vállalattal. Az egyéb terméknevek a megfelelő tulajdonos védjegyei vagy bejegyzett védjegyei.
2 A sebesség változhat a befogadó készülék és az eszköz beállításainak függvényében.