EISA díj a Nikon D7000-nek is

0

Sajtóközlemény:

A NIKON D7000 GYŐZEDELMESKEDETT AZ EISA-DÍJÁTADÓN

2011. augusztus 15. – Kevesebb, mint egy évvel a megjelenését követően a Nikon inspiráló DX-formátumú tükörreflexes modellje, a D7000 elnyerte az EISA (European Imaging and Sound Association) díját „a 2011/2012-es év legjobb haladó tükörreflexes fényképezőgépe Európában” kategóriában. Jelenlegi győzelmét megelőzően ez a fényképezőgép már elnyerte a TIPA (Technical Image Press Association) legjobb haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépért járó díját is, a red dot design-díj átadóján pedig megkapta a „red dot által elismert” pecsétet.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy a D7000 eddigi elismerései mellett az EISA díját is elnyerte. Mindig arra törekszünk, hogy a haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépeinket használóknak azokat a legújabb megoldásokat kínáljuk, amelyek megfelelnek a kreatív alkalmazásban mindig újat kereső szenvedélyes fotósoknak.”

Brinkman hozzátette, hogy „egy középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgép haladó kategóriában való győzelme a bizonyítéka annak, hogy a D7000 modellt több nagy teljesítményű funkcióval láttuk el, mint amire számítani lehetett volna a modell árkategóriája alapján. Az új, 16,2 megapixeles CMOS-képérzékelőtől kezdve az AF-rendszeren és a fénymérő érzékelőjén át egészen a kompaktabb magnéziumötvözet vázig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Sikerült olyan fényképezőgépet készítenünk, amely rengeteg előnyt, könnyed használatot és számos kreatív lehetőséget kínál a fotósok számára.”

A European Imaging and Sound Association (EISA) minden évben megnevezi a legjobb audiovizuális eszközök különféle kategóriáinak nyerteseit az előző 12 hónap folyamán Európában piacra dobott termékek közül. Az elismerést olyan termékek kapják, amelyek a minőségi és kreatív funkciókat kereső hobbifotósok és profik körében egyaránt lelkes fogadtatásban részesülnek. A díjakat odaítélő zsűri tagjai közel 20 európai országból érkeznek és összesen több mint 50 neves magazint képviselnek a fényképészet, videózás, hangtechnika, házimozi és mobilelektronika területén.

A 2011/2012-es év legjobb európai fejlett tükörreflexes fényképezőgépe: a NIKON D7000
Az EISA-zsűritagok a következőket mondták: „A Nikon félprofesszionális fényképezőgépeinek vezető darabja, a D7000-es tele van olyan fejlett funkciókkal, amelyeket a D300 és D300S modellektől örökölt. A masszív váz gyors automatikus élességállítást, világos, 3 hüvelyk átmérőjű LCD-monitort, por elleni védelmet, kettős SD/XC-kártyafoglalatokat, valamint Full HD-videófelvételi funkciót rejt. A kiemelkedően jó zajcsökkentő rendszer révén a 16,2 millió pixeles érzékelő 3200-as ISO-érték mellett is kiváló minőségű, tiszta fényképeket biztosít – tulajdonképpen a zaj még 12800-as ISO-érzékenység mellett sem okoz problémát. Ezzel a fényképezőgéppel az amatőr fotósok is professzionális fényképeket készíthetnek.”