Kalandra tervezve: Nikon Coolpix AW100

0

A Nikon új gépcsaládot hozott létre, s bejelentette az első víz- és ütésálló kompakt fényképezőgépét, a Coolpix AW100-at.

A kalandra termett fényképezőgép 10 méteres mélységig áll ellen a víz nyomásának, illetve elviseli a 1,5 méteres magasságból történő leejtést. Emellett -10 °C-ig fagyálló is.

S hogy ne csak egy egyszerű vízálló ultrakompakt gép legyen az AW100, a vízhatlan burkolat 16 Mpixeles, hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzort rejt, amelynek köszönhetően FullHD videófelvételek is készíthetők (sztereó hanggal), illetve akár 9,5 kép/mp sebességgel is készíthetünk sorozatfelvételt. Emellett a 180 és 360 fokos pásztázó panorámafelvétel is a szolgáltatások sorát bővíti.
A különlegességek itt még nem értek véget, hiszen beépített GPS vevője segítségével könnyedén geocímkézhetők a készített felvételek, sőt, világtérképének köszönhetően rögtön a gépen belül is megtekinthetjük, hol készültek a fotók.

A Nikon Coolpix AW100 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS
  • ISO125-3200 érzékenység
  • Objektív: stabilizált, 5x-ös zoomátfogás, 28-140 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,9-4,8 fényerő, 1 cm-es makró közelpont
  • LCD: 3″ 460e szubpixeles
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) optikai zoommal és sztereó hanggal
  • 10 méteres mélységig vízálló, 1,5 méterről leejtés ellen ütésálló, -10°C-ig fagyálló
  • 9,5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
  • pásztázó panorámakészítés
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 83 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (250 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Részletes adatlapunk linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Bemutatkozik a COOLPIX AW100, az első robusztus kialakítású Nikon fényképezőgép.
A COOLPIX család új tagja igazán aktív, természetközeli életmódhoz készült fényképezőgép

Amszterdam, Hollandia, 2011. augusztus 24. – A Nikon Europe örömmel jelenti be az első, kifejezetten szabadtéri elfoglaltságokhoz készült Nikon fényképezőgépet. A víz-, ütés- és fagyálló COOLPIX AW100 bármilyen tevékenységhez megfelelő, használatával akár síelés vagy búvárkodás közben is lenyűgöző felvételek készíthetők. A COOLPIX termékcsalád Style (stílus: S), Performance (teljesítmény: P) és Life (élet: L) típusú termékei mellett megjelenik az új, All Weather (bármilyen időjárás: AW) kategória is.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX AW100 modell kialakítása révén ugyanúgy készen áll a kalandra, mint a felhasználója. Az év minden szakaszában aktív fotósok számára készült fényképezőgép ráadásul minden olyan technológiával rendelkezik, amely egy kompakt Nikon fényképezőgéptől elvárható, így minden helyzetben lenyűgöző fényképeket lehet készíteni vele.”

Nagy természetbeli kalandokra készen – COOLPIX AW100
A COOLPIX AW100 földi vagy vízi élményeket egyaránt kiválóan tud megörökíteni, így tökéletes társ az aktív életmódhoz. Nincs nála jobb fényképezőgép a szabadban: 10 méteres mélységig vízálló, akár másfél méteres magasságból is ütésálló, valamint akár -10°C-ig bírja a fagyos körülményeket. A beépített GPS, az elektronikus iránytű és a beépített világtérkép* révén a fényképek földrajzi koordinátákkal láthatók el, megkönnyítve az ismeretlen helyeken való tájékozódást és a megtett útvonal követését.

Kompromisszumok nélküli képminőség
A COOLPIX AW100 a COOLPIX modellektől elvárható összes korszerű képalkotási technológiával rendelkezik, így szörfözés vagy hegymászás közben is garantáltan kiváló felvételek készülnek. A rendkívül érzékeny, 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő és a gyenge fényviszonyok közti fényképezés külön módjai együttesen biztosítják a lenyűgöző felvételeket ragyogó napsütésben, éjszaka vagy búvárkodás közben egyaránt.
* Bizonyos területek kivételével.

A fényképek és videók maximális minőségéről az AW100 nagy látószögű 5x-ös NIKKOR zoomobjektívje gondoskodik, Full HD- (1080p), sztereó videofelvétellel és négy fejlett elmosódásgátló funkcióval, amelyek minimálisra csökkentik a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rezgéséből eredő bemozdulás hatását.

Az Easy Panorama funkció 360-os és 180-os fényképek készítését teszi lehetővé, így még szélesebb látképet biztosít. Miközben függőleges vagy vízszintes irányba pásztázza a tájat, a fényképezőgép CMOS-érzékelője gyors sorozatfelvételt készít, amelynek darabjai azonnal összeállnak, csodálatos panorámaképet alkotva.

Egyszerű működés
A COOLPIX AW100 egyszerű működésének köszönhetően nem kell mást tennie, mint élvezni, amit épp csinál. Egyszerű Víz alatti üzemmód segíti a felszín alatti látvány könnyed megörökítését, automatikusan beállítva a fehéregyensúly megfelelő értékét. Az Action-Control vezérlőgomb lenyomásával akár egy kézzel is módosíthat beállításokat és készíthet felvételeket: a beállítás aktiválása után a fényképezőgép előre-hátra mozgatásával is változtathatja az aktuális beállításokat, így még a kesztyűt sem kell levennie, ha a sípályán szeretne fényképeket készíteni.

A COOLPIX AW100 terepszínben, valamint narancssárga és fekete színekben kapható .

ViewNX 2
A ViewNX 2 olyan átfogó, integrált szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX 2 a PC-k operációs rendszereinek funkcióinál sokkal többet nyújtó felhasználóbarát programcsomag. Az újonnan beépített videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek. A ViewNX 2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 pedig még tovább bővíti a fényképészet nyújtotta lehetőségeket továbbfejlesztett videofelvétellel, kiemelkedő érzékenységű teljesítménnyel és maximális képminőséggel. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így élénk színű, alacsony képzajú, folyamatos színátmenetű, tiszta és életszerű képeket ad.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown (www.mypicturetown.com) ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.