Nikon Coolpix P7100

0

A mai Nikon bejelentések utolsó, de egyáltalán nem kevésbé érdekes darabja a Coolpix P7100.

Az új csúcskompakt a Coolpix P7000 utódjaként jelent meg. A főbb paraméterek változatlanok, azonos a szenzor, azonos az objektív, inkább csak ráncfelvarrásról beszélhetünk. Az LCD immár dönthető, így különlegesebb szögekből is könnyebben fotózhatunk.
Emellett gyorsabbá vált a gép, az Expeed C2 processzorának köszönhetően, emellett az UHS-I SDXC memóriakártyák támogatását is megoldották.

Kis mértékben a külső is változott, hiszen a P7100 elülső részén, viszonylag szokatlan helyen egy új vezérlőtárcsa is megtalálható.

A Nikon Coolpix P7100 szeptembertől lesz kapható, várhatóan 500 amerikai dollárért.

A Nikon Coolpix P7100 főbb jellemzői:

  • CCD: 10,1 Mpixel, 1/1,7″
  • ISO100-3200 érzékenység, kiterjesztett módban ISO6400, témamódban ISO12800
  • Objektív: stabilizált, 7,1x-es zoomátfogású, 28-200 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,6 fényerő, 2 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső
  • LCD: 3″ 921e szubpixeles, dönthető
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés (24 kép/mp) optikai zoommal és sztereó hanggal
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi mód
  • RAW formátum támogatása
  • automatikus és kézi élességállítás, arcfelismerés
  • 94 MB belső memória, SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (450 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

Részletes adatlapunk linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Amikor a kevesebb több: az új Nikon COOLPIX P7100
A COOLPIX P7000 modell utódja gyorsabb képfeldolgozást, rövidebb reakcióidőt és dönthető képernyőt kínál.

Amszterdam, Hollandia, 2011. augusztus 24. – A Nikon Europe a mai napon bemutatja a COOLPIX sorozat legújabb, nagy teljesítményű darabját, a P7100 modellt. A COOLPIX P7100 a népszerű P7000 utódja; továbbfejlesztett képminőséget, rövidebb reakcióidőt, gyorsabb automatikus élességállítást és gyorsabb indítást kínál. Az új, dönthető, 7,5 cm-es LCD-monitornak köszönhetően szokatlan szögből vagy nehezebben elérhető helyekről is könnyebb fényképeket komponálni és figyelemfelkeltő videókat készíteni.

A nagy látószögű, 28-200 mm-es gyújtótávolság-tartománnyal rendelkező (35 mm-es formátumban kifejezve) 7,1x-es NIKKOR zoomobjektív, a RAW formátum, a gyors EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer, a rövid reakcióidő és a teljes körű manuális vezérlés révén a COOLPIX P7100 kiváló minőségű képeket biztosít, ezáltal a digitális tükörreflexes fényképezőgépet használó lelkes fotósok számára is tökéletes társ. A nagyméretű, 10,1 tényleges megapixel felbontású 1/1,7 hüvelykes CCD-képérzékelő széles dinamikatartományt és gyenge fényben is kiemelkedő teljesítményt nyújt, valamint lehetővé teszi a kreatív vágást, illetve rendkívül részletgazdag fényképek és lenyűgözően éles, poszterméretű nagyítások készítését.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX P7100 egy mesteri kompakt modell. Akik ismerik a P7000 modellt, rögtön észre fogják venni, hogy ez a fényképezőgép is olyan funkciókkal bír, amelyek révén valóban a felhasználó kezébe adja az irányítást: elülső és hátsó vezérlőtárcsával rendelkezik, a testreszabható zoommemória pedig lehetővé teszi 7 különböző gyújtótávolság beállítását és a köztük való gyors váltást, mintha cserélhető teleobjektíveket használna. Úgy véljük, hogy az új funkciók, mint például a dönthető képernyő és a rövidebb reakcióidők, ideálissá teszik ezt a fényképezőgépet azok számára, akik a digitális tükörreflexes fényképezőgépek használhatóságát és a kiváló mobilitást egyaránt igénylik.”

Kiemelkedő képminőség
A COOLPIX P7100 fejlett technológiák olyan tárházával büszkélkedhet, amelyekkel általában csak digitális tükörreflexes fényképezőgépek rendelkeznek, így biztosítva a lehető legjobb képminőséget. A nagyméretű, 1/1,7 hüvelykes érzékelő és az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer gyenge fényben is továbbfejlesztett teljesítményt és videofelvételt nyújt. A 7,1x-es NIKKOR zoomobjektív két ED-üvegeleme csökkenti a színeltérést, valamint a hosszabb fókusztávolság esetén fellépő elszíneződést, a Neutral Density szűrő pedig nagyobb mértékű expozíció-vezérlést biztosít. A gyors EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer a nagyméretű CCD-képérzékelő működését felerősítve garantálja a kiváló felbontást, a finom részleteket és a tisztább, zajmentesebb képeket, magas (akár 3200 vagy 12800-as ISO) vagy alacsony érzékenységi beállítások mellett egyaránt.

A kreatív fotózás kedvelőinek a COOLPIX 7100 számos különleges effektust kínál, beleértve a Keresztfeldolgozás funkciót, amely drámai színátmeneteket, valamint megnövelt kontrasztot és színtelítettséget biztosít, illetve a Szelektív színbeállítások funkciót, amely kiemeli a választott színt, a fénykép többi részét pedig monokrómmá változtatja. A kívánt megjelenés biztosítása érdekében a választott effektus a fénykép elkészítése előtt megtekinthető az LCD-monitoron.

Fejlett videó funkciók
A COOLPIX P7100 modell HD (720p) minőséggel, optikai zoom és automatikus élességállítás használatával, valamint 24 kép/mp rögzítési sebességgel biztosítja, hogy útközben is kiváló minőségű videofelvételek készüljenek. Annak érdekében, hogy a felvétel valóban a kívánt látványt adja vissza, a fehéregyensúly már a felvétel kezdete előtt beállítható, az Automatikus expozíció (AE) rögzítő segítségével pedig a felvétel során bármikor megadható a kívánt automatikus expozíció.

A COOLPIX P7100 ráadásul beépített HDMI-csatlakozóval is rendelkezik, mely támogatja a HDMI-CEC-kimenetet HDTV-k használatához, és külső mikrofon használatát is lehetővé teszi.

EXPEED C2
Az eredeti EXPEED képfeldolgozó rendszer a Nikon hosszú történelme során összegyűjtött tudásának és kifejlesztett technológiáinak legjavát ötvözte. A Nikon kiváló rendszerének legújabb fejlesztése, az EXPEED C2 pedig még tovább bővíti a fényképészet nyújtotta lehetőségeket továbbfejlesztett videofelvétellel, kiemelkedő érzékenységű teljesítménnyel és maximális képminőséggel. A kiváló fényképek és videók érdekében az EXPEED C2 maximalizálja az érzékelő teljesítményét, így olyan tiszta és életszerű képeket kap, amelyeken élénkek a színek, kevés a zaj, a színátmenet pedig folyamatos.

ViewNX 2
A ViewNX2 egy átfogó, minden az egyben szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a fényképek és videók gyors és könnyed importálását, böngészését, szerkesztését és megosztását. A rendkívül sikeres ViewNX szoftver alapján készült ViewNX2 egy felhasználóbarát programcsomag, amely a PC operációs rendszerekhez tartozó funkcióknál sokkal többet nyújt. Az újonnan beépített, fejlett videoszerkesztő funkciókat egyenesen a Nikon díjnyertes digitális tükörreflexes termékeiből vettük át, így a felhasználók megvághatják a klipeket, valamint lenyűgöző videofelvételeket készíthetnek fényképek összeillesztésével. A View NX2 minden Nikon digitális fényképezőgép tartozéka, de ingyenesen letölthető az internetről is.

Nikon my Picturetown
Egyszerűen és biztonságosan tárolhatja fényképeit a Nikon my Picturetown ingyenes online digitális képtároló és -megosztó szolgáltatásával. Könnyedén megoszthatja fényképeit barátaival, illetve online gyűjteményekbe rendezheti a megörökített kedves emlékeket. A 2 GB ingyenes tárhelyen több ezer fényképet tárolhat. Amennyiben még több helyre van szüksége, bármikor frissítheti tagságát Gold szintre.