Három új Sony és egy Carl Zeiss objektív

0

A Sony Alpha NEX-7 kapcsán már ejtettünk pár szót az új objektívekről, most azonban nézzük meg őket egy kicsit alaposabban.

Sony DT 16-50mm f/2,8 SSM

A-bajonettel, vagyis a tükörreflexes és féligáteresztő tükrös fényképezőgépekhez (DSLR-A és SLT-A széria) készült a Sony DT 16-50mm f/2.8 SSM. A remek fényerejű, nagylátószögű alapzoom objektív időjárásálló burkolatot kapott, így esőben és poros közegben is nyugodt szívvel használhatjuk. A távolságskálával is ellátott optika ultrahangos fókuszmotorral rendelkezik, amely gyorsan és halkan teszi a dolgát.
A minimális torzításért és kromatikus aberrációért egy aszférikus és három extra alacsony szórású (ED) tagot építettek az objektívbe. A szép háttérelmosásért 7 darab lekerekített lamella a felelős.

A Sony DT 16-50mm f/2,8 SSM ára 700 dollár körül alakul.

Az objektívről részletesebb adatlap hírünk alatti linken érhető el.

Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm f/1,8

Carl Zeiss név alatt elsőként készült közvetlenül E-bajonettel ellátott, vagyis a MILC gépekhez (Alpha NEX sorozat) használható optika. A kiváló fényerővel rendelkező 24 mm-es objektív ebben a rendszerben 36 mm-nek megfelelő látószöget kínál.

A 7 darab kör formájú blende szűkebb rekesznél és szép háttérelmosással kecsegtet. 16 cm-es közelpontjának köszönhetően akár 1:4 leképezési aránnyal is fotózhatunk.

A Carl Zeiss Sonnar T* E 24mm f/1.8 decembertől lesz kapható, ára várhatóan 1000 dollár lesz.

Az objektívről részletesebb adatlap hírünk alatti linken érhető el.

Sony E 50mm f/1,8 OSS

E-bajonettel is elérhető az 50 mm-es f/1,8 fényerejű alapobjektív, melybe optikai stabilizátort és építettek. A fotós körökben jól ismert 50/1,8 optika APS-C szenzormérettel 75 mm-nek megfelelő látószöget eredményez, így leginkább portrézásra használhatjuk majd. Közelpontja 39 cm, mely 1:6,25 leképezési arányt eredményez.

Természetesen a kör formájúra alakított blende itt sem maradt el, ebben az objektívbe is 7 darabot szereltek.

A Sony E 50mm f/1.8 OSS szintén decembertől lesz megvásárolható, 300 dollárért.

Az objektívről részletesebb adatlap hírünk alatti linken érhető el.

Sony E 55-210mm f/4,5-6,3 OSS

Nem csak fix gyújtótávolságú, de egy telezoommal is bővült az E-bajonettes optikák köre. Az 55-210 mm-es tele ugyan nem kiemelkedő fényerejű (sőt, végállásban csak f/6,3 érhető el), de a beépített optikai stabilizátorral bizonyos helyzetekben könnyíthetünk a feladaton.

A hobbi kategóriás objektívvel a makrózás alapjait is elsajátíthatjuk, leképezési aránya ugyanis 1:4,5-höz közeli, mely 210 mm-es gyújtótávolságnál 10 cm-es tárgytávolságot jelent.

A Sony E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS már októbertől kapható lesz, ára várhatóan nem haladja majd meg a 350 dollárt.

Az objektívről részletesebb adatlap hírünk alatti linken érhető el.