Nikon Coolpix S01

0

A Nikon új mini fényképezőgépet jelentett be, mely alig nagyobb egy hitelkártyánál.

A sorozat első tagja a Nikon Coolpix S01, mindössze 77×51,2×17,2 mm méretű. Tömege is csekély, csupán 96 gramm. A belépőszintű ultrakompakt fényképezőgép olyan érdekes megoldásokat hoz, melyeket eddig még nem nagyon láthattunk. Ilyen például a beépített és (könnyen) nem cserélhető akkumulátor, illetve a szintén beépített, nem bővíthető belső memória. Ezekre feltételezhetően a kis méret tartása miatt volt szükség.

A mindössze 179 dollárért a boltokba kerülő mini gépet 3×-os zoomátfogású, 29-87 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektívvel szerelik. Könnyű kezelését a grafikus felhasználói felület és az érintőképernyő garantálja.

A Nikon Coolpix S01 főbb jellemzői:

  • CCD: 10,1 Mpixel, 1/3″
  • ISO80-1600 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 29-87 mm ekv. gyújtótávolság, 5 cm makró közelpont
  • karcsú felépítés, igen kis méretek
  • LCD: 2,5″, érintésérzékeny
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 7,3 GB belső memória (nem bővíthető)
  • beépített akkumulátor

Sajtóközlemény:

Fényképezőgép a kifutóra: bemutatkozik a divatos COOLPIX S01
Kisebb, mint egy hitelkártya, mégis feltűnő

2012. augusztus 22., Hollandia: A Nikon Europe bemutatta a COOLPIX S01 modellt, egy feltűnő, rendkívül kis méretű fényképezőgépet, a COOLPIX sorozat legstílusosabb tagját. A kivételes stílus gondoskodik arról, hogy az apró váz ellenére is feltűnést keltsen. A fényképezőgép fényes vörös, ezüst, fehér, fekete és rózsaszín kivitelben kapható, és NIKKOR 3-szoros optikai zoom objektívvel, 6,2 cm átlójú érintőképernyővel, 10,1 megapixeles CCD-képérzékelővel, 7,3 GB belső memóriával rendelkezik, valamint képes 720p-videó rögzítésére is, így bárhol és bármikor használható.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S01 egyszerűen ellenállhatatlan. A pehelykönnyű, ultrakompakt váz rendkívül vonzóvá varázsolja, mégis olyan csúcstechnológiás megoldásokkal rendelkezik, amelyekkel mindig nagyszerű fényképek készíthetők. A táskába rejtve nem is érzékelhető a súlya, amikor azonban előrántja, mindenkit lenyűgöz a 3-szoros optikai zoom objektívvel és a 10,1 megapixeles képérzékelővel. A könnyen használható érintőképernyővel játszi könnyedséggel alkalmazhat speciális effektusokat a videókra, illetve kreatív szűrőket a fényképekre. A fényképezőgép nem csupán egy szuper stílusos kiegészítő, hanem egy apró fénykép- és videokészítő zseni.”

Kompakt szépség
A beépített akkumulátorral és 7,3 GB belső memóriával rendelkező, szuperkeskeny és karcsú COOLPIX S01 akár 3000 teljes felbontású képet vagy 3 órányi VGA-minőségű videót képes tárolni memóriakártya vagy külső töltő segítsége nélkül.

Mindeközben az intuitív érintőképernyő rendkívül könnyen használhatóvá teszi a fényképezőgépet, és a 10,1 megapixel felbontású CCD-képérzékelővel gyönyörű fényképek és videók rögzíthetők. Számtalan kreatív effektussal adhat egyedi vonást a fényképeknek a nosztalgikus szépiaeffektustól a retró érzést nyújtó játékkamera hatásig. Az érintőképernyő nagy menüikonjai könnyű navigációt biztosítanak, a kezdő képernyő pedig az igényeknek megfelelően testreszabható, sőt háttérképnek saját fotót is beállíthat.

További főbb tulajdonságok

  • NIKKOR 3-szoros optikai zoom objektív (29-87 mm): segítségével a Nikon precíz objektívtechnológiájának előnyeit élvezheti. Az objektív folyamatosan kimagasló minőségű fényképeket és videókat készít, legyen szó akár csoportképről, akár portréról.
  • HD videó (720p): az élet könnyedén, nagy felbontású mozgóképként rögzíthető. Egyetlen érintés a képernyőn Videó módban, és már indulhat is a felvétel.
  • Bemozdulási elmosódottság érzékelése: A bemozdulási elmosódottság érzékelése csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, így kiegyenlíti a fényképezőgép és a téma elmozdulását. A nagy (1600-ig terjedő) ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén.
  • Egyszerű automata mód Automatikus programválasztóval: a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot, így mindig lélegzetelállító eredményt kaphat.
  • EXPEED C2: A Nikon fejlett képfeldolgozó rendszere a fényképezőgép minden technológiáját a gyors válaszhoz, kiemelkedő teljesítményhez és maximális képminőséghez optimalizálja.
  • USB- és hálózati töltő: a mellékelt USB-kábel segítségével a számítógépről is tölthető.

A COOLPIX S01 öt színben érhető el: ezüst, rózsaszín, vörös, fekete és fehér.