Új RAW konverter: Corel AfterShot Pro

0

Mint arról a napokban beszámoltunk, a Corel felvásárolta a Bibble Labs szoftverfejlesztő céget, melynek legismertebb terméke a Bibble 5 RAW szerkesztő/konverter volt. A szoftver ezen a néven megszűnik létezni, némileg átalakulva és új névvel viszont ismét életre kel a Corel AfterShot Pro képében.

A többi hasonló programtól eltérően az AfterShot Proban nem kell katalógusokba importálnunk a szerkeszteni kívánt képeket, eredeti helyükön szerkeszthetők és részletes opciókkal kereshetők, csoportosíthatók. Előnye még, hogy minden eddiginél gyorsabb RAW kezelést ígér, gyors előnézeti és összehasonlító ablakkal, valamint több képnézet külön szerkesztésével.

Lehetőségünk lesz szelektív szerkesztő eszközök (pl. javító, klónozó ecsetek) igénybevételére és egy adott képelem kijelölésére is. A Perfectly Clear technológia gyors és automatikus képjavítást is kínál, a Noise Ninja modul pedig kivételes zajszűrést. Ha mindez nem lenne elég a képek közvetlenül importálhatók például a Corel PaintShop Pro X4 képszerkesztőbe.

Az AfterShot Pro kötegelt (batch) szerkesztési, archiválási és web megosztási lehetőséget is biztosít.

A szoftver Windows Mac OS és Linux verziója 90 dollárért, hat nyelven letölthető a Corel weboldaláról, ahol az ingyenes, 30 napos próbaverzió is megtalálható. A dobozos változatok január végétől kaphatók majd.