Vigyázz, hova lépsz!

0

Lassan indul az esküvői szezon, érdemes újra átvenni, mire érdemes figyelni a fotózás hevében.

Persze még mielőtt neki indulnánk, profihoz méltó módon elsőként ellenőrizni kell a felszerelést, feltölteni az akkumulátorokat, leüríteni a memóriakártyákat, lecsekkolni a szenzort, nehogy porszem legyen rajta, megtisztítani az objektíveket, megvizsgálni a gépeink beállításait, illetve minden gépünkkel készíteni egy tesztfotót, hogy biztosan minden jó-e. Ezen felül sokan elfelejthetik, de igen fontos a gépek óráit szinkronizálni, rém kellemetlen lehet, ha az egyik gépünkön elfelejtjük átállítani az órát nyári időszámításra, így aztán plusz munkát adva magunknak a képek sorba rendezésénél.

Az előkészületek mellett a fotózás során is figyelnünk kell, újra bele kell rázódnunk a munkába, figyelni az apró részletekre, ügyelni a helyes kompozícióra, a nem levágott lábfejekre és ujjakra, s persze a menyasszony/vőlegény öltözékének helyes megjelenésére is (igen, ha a nyakkendő vagy gallér rosszul áll, azért a fotós bizony okolható, amiért nem jelezte).

A kreatív fotózás után azonban a szertartásokon sem lankadhat a figyelmünk, főleg akkor, ha nem megszokott terepen dolgozunk, nehogy úgy járjunk, mint az alábbi videón látható fotós (amely ugyan nem friss felvétel, de én még nem láttam, s talán más is akad, akinek ez újdonság):

Mint látható, elég egy óvatlan lépés, s máris tönkretehetjük a több milliós felszerelésünket. Hát kinek hiányzik az, hogy a következő jópár munka csupán az új felszerelés megtérülésére fordítódjon?