Sony α77 II (Alpha SLT-A77II, ILCA-A77II)

0

A Sony hosszú idő után frissítette féligáteresztő tükrös fényképezőgép családját, s bejelentette az elsőre furcsa nevű Alpha ILCA-A77II modellt.

A Sony eddig a féligáteresztő tükrös fényképezőgépeit SLT névvel látta el, de a januári új elnevezések mezsgyéjén továbbhaladva logikus lehet, hogy e névnek is változnia kell. Az E-bajonettes, tükör nélküli, cserélhető objektíves ILCE (Interchangeable Lens Camera E) gépek mellett tehát megérkezett az első ILCA nevű (Interchangeable Lens Camera A), A bajonettes, féligáteresztő tükrös modell is, amely alapjaiban az SLT-A77-re épül (kiegészítés: a Sony-tól kapott specifikációs listában ILCA-A7II-ként szerepel a fényképezőgép, de a Sony weboldalán α77 II néven szerepel, SLT nélkül).

A gépbe az elődével megegyező méretű és felbontású, 24 Mpixeles APS-C CMOS szenzor került, mely a korábbi változat továbbfejlesztése. A gép érzékenységét alapesetben ISO100 és ISO25600 közé állíthatjuk, a lépésköz 1/3 Fé. Van lehetőség ISO50, ISO64, illetve ISO80-ra is kiterjeszteni az érzékenység minimumát, felfelé pedig akár ISO51200-ig is mehetünk, igaz, ez utóbbi már a több képkockás MultiShot NR zajszűrést használja.

Igazán komoly fejlesztés érte a fókuszrendszert, amely az SLT-A77 19 pontos fázis-különbség alapú megoldását cseréli 79 fókuszpontosra, amelyből 15 keresztszenzoros, ráadásul a középső f/2,8, vagy jobb fényerőnél dupla precizitású.

A sorozatkészítés sebessége maradt a maximum 12 kép/mp, de ezt a sebességet már folyamatos élességállítás mellett is használhatjuk.

Az élőkép megtekintésére továbbra is az elektronikus keresőt vagy a hátsó LCD-t használhatjuk. Az EVF 2,36 millió képpont felbontású, nagyítása 1,09×-es, lefedettsége 100%-os, azaz igen nagy keresőképet kapunk.

A hátsó LCD 3″ képátlójú, 16:9 oldalarányú, 1,23 millió képpontból áll, a hagyományosnak mondható RGB pixelek helyett viszont RGBW pixeleket használ, amely komolyabb fényerő leadására képes. A kijelző fel és lefelé dönthető, valamint elforgatható.

A videófelvételek maximális felbontása maradt 1920×1080 pixel, a képfrissítés 60 képkocka/mp, progresszív vagy váltott soros módban. Videózás közben is folyamatosan használható a fázis-különbség alapú AF rendszer, így gyors és pontos élességállításunk lesz filmezésnél is. A beépített sztereó mikrofonok mellett van lehetőség külső mikrofon alkalmazására is.

A fényképezőgép beépített Wi-Fi adapterrel rendelkezik, opcionálisan vezetékes és vezeték nélküli távkioldót, valamint portré markolatot is vásárolhatunk hozzá.

A Sony Alpha SLT-A77II június folyamán kerülhet a boltok polcaira, ára 1200 amerikai dollár lesz, 16-50mm f/2,8 kitobjektívvel együtt 1800 dollárt kérnek majd érte.

A Sony Alpha ILCA-A77II főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: APS-C méretű 24,3 Mpixel felbontású HD-CMOS
  • Érzékenység: ISO100-25600, kiterjeszthető ISO50-51200
  • Objektív: A bajonett
  • elektronikus kereső 1,05×-es nagyítással, 100% lefedettséggel, 2,359 millió képponttal
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • LCD: 3″ 1,23 millió szubpixel, fel-le dönthető, elfordítható
  • 1920×1080 pixeles videórögzítés sztereó hanggal
  • 79 pontos automatikus élességállítási rendszer fázis-különbség elven, 15 keresztszenzorral, középső f/2,8 fényerőnél dupla precizitású
  • dupla kártyafoglalat, MemoryStick Pro-HG Duo és SD/SDHC/SDXC kártyahelyek
  • Li-ion akkumulátor (480 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.